Football Talk

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 2-2: «Σφυριά» στην προσπάθεια των «κανονιέρηδων» για τον τίτλο! (video)

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 2-2: «Σφυριά» στην προσπάθεια των «κανονιέρηδων» για τον τίτλο! (video)

Έχασε σε δεύτερο σερί ματς προβάδισμα δύο τερμάτων. Η άνεση του ξεκινήματος πήγε ξανά... περίπατο, όπως στο «Άνφιλντ»! Η Άρσεναλ έμεινε στο 2-2 απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και η Σίτι πλέον μόλις στο -4, δέκα μέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι! Σημαντικός βαθμός για τα «σφυριά» που επέστρεψαν στο παιχνίδι και το διεκδίκησαν! 

Προηγήθηκε ξανά με 2-0, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να κερδίσει δικό της παιχνίδι. 

Στο 7' ο Πάρτεϊ έξω από την περιοχή άφησε στον Έντεγκααρντ, αυτός πέταξε στο χώρο για τον Γουάιτ από δεξιά κι εκείνος απλά σέρβιρε προς τον Σάκα με εύκολο γύρισμα για το 1-0, ενώ, στο 10ο λεπτό, ο Νορβηγός αρχηγός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πλάσαρε μονοκόματα από το δεύτερο δοκάρι κι ανενόχλητος έπειτα από το γέμισμα του Μαρτινέλι από αριστερά για να διπλασιάσει τα τέρματα της Άρσεναλ.

Όλα έδειχναν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους σε αυτή την τοπική κόντρα της πρωτεύουσας, όμως, ένα λάθος αρκούσε για να προκαλέσει σύγχυση. Ο Πάρτεϊ έχασε την μπάλα από τον Ράις έξω από την περιοχή στο 30', αυτός τροφοδότησε τον Πακετά, εκείνος αισθάνθηκε έξυπνα το τάκλιν του Γκάμπριελ και επιδίωξε την επαφή για να κερδίσει το πέναλτι, με τον Μπενραχμά από την άσπρη βούλα να μειώνει σε 2-1 (33'). Το γκολ πρόσφερε αυτοπεποίθηση στην Γουέστ Χαμ και έκανε τους «κανονιέρηδες» να χάσουν την συγκέντρωσή τους, με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου να προσφέρει ανακούφιση στους πρωτοπόρους.

Ο Μαρτινέλι στο 50ο λεπτό κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αντόνιο σε προσπάθεια του Βραζιλιάνου να επαναφέρει την μπάλα στην περιοχή, ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, αστόχησε και κάπως έτσι το εύθραυστο σκορ διατηρήθηκε, όπως και η ανάγκη της Άρσεναλ να διαχειριστεί την κατάσταση. Ωστόσο, οι εξελίξεις θα την... προλάβαιναν και η Γουέστ Χαμ που ψάχνει βαθμούς επιβίωσης, επέστρεψε κανονικότατα στο ματς!

Ο Μπόουεν στο 54' με υπέροχο αριστερό σουτ έπειτα από λόμπα του Κέρερ προς την περιοχή του Ράμσντεϊλ έγραψε το 2-2! Το θάρρος που απέκτησαν τα «σφυριά» ήταν ικανό να... φουντώσει την φλόγα της φετινής κούρσας για την κορυφή της Premier League. Η Άρσεναλ για δεύτερη σερί αγωνιστική έχασε αβαντάζ δύο τερμάτων μετά την επίσκεψη στο «Άνφιλντ» και πλέον η διαφορά μειώθηκε στο +4 από την Σίτι, δέκα μέρες πριν την μεταξύ τους «μάχη»! Δοκάρι είχε ο Αντόνιο σε κεφαλιά από δύσκολη θέση στο 82ο λεπτό.

 

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Κέρερ, Ζούμα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Πακετά (88' Ντάουνς), Μπενραχμά, Αντόνιο (88' Κορνέ)

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλάες, Τίερνι (85' Βιέιρα), Έντεγκααρντ, Παρτέι (67' Ζορζίνιο), Τζάκα, Σακά, Ζεσούς (67' Τροσάρ), Μαρτινέλι (85' Νέλσον)


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0