Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1: Υπόθεση 25 λεπτών η νίκη, σε ένα ακόμα μεγάλο βράδυ του Χάαλαντ!

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3-1: Υπόθεση 25 λεπτών η νίκη, σε ένα ακόμα μεγάλο βράδυ του Χάαλαντ!

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέστερ (3-1) και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, μετά από 30 αγώνες στην Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ που ισοφάρισε το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ με τα περισσότερα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Η Μάντσεστερ Σίτι, λίγες ημέρες μετά την καταιγιστική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, δεν είχε όρεξη για… παιχνίδια απέναντι στη Λέστερ. Οι «πολίτες» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ με σκοπό να «καθαρίσουν» από νωρίς και το πέτυχαν. Μάλιστα, μέχρι το 25’ είχαν σκοράρει τρεις φορές για να φτάσουν εν τέλει στη νίκη με σκορ 3-1 για την 31η αγωνιστικής της Premier League.

Περίπου 5 λεπτά χρειάστηκε η Μάντσεστερ Σίτι για να «ανοίξει» το σκορ. Ο Τζον Στόουνς, παρότι κεντρικός αμυντικός, σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 5’ για το 1-0. Συγκεκριμένα, η αδυναμία της άμυνας των φιλοξενούμενων να απομακρύνει την μπάλα σε μία φάση διαρκείας, έδωσε τη δυνατότητα στον Στόουνς με ένα φανταστικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή να σκοράρει.

Από εκεί κι έπειτα ανέλαβε δράση ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος μέσα σε 12 λεπτά σημείωσε «ντοπιέτα» για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Premier League.

Στο 13’ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι του Εντιντί και δεν αστόχησε για να κάνει το 2-0. Τα πράγματα είχαν κριθεί ουσιαστικά με τη Λέστερ ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι χτύπησαν ξανά.

Το μόνο που χρειάστηκε ο Νορβηγός ήταν μία κάθετη πάσα του Κέβιν Ντε Μπρόινε στον κενό χώρο, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πλάσαρε υποδειγματικά τον Ίβερσεν στο 25'.

Ο Γκουαρδιόλα ωστόσο επέλεξε να ξεκουράσει στη συνέχεια τον Χάαλαντ, τον οποίο και αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Άλβαρεζ.

Παράλληλα βέβαια και η Σίτι έριξε τους ρυθμούς της και στο δεύτερο ημίχρονο απλά προσπάθησε να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος. Εν μέρη το κατάφερε, αφού ναι μεν δέχθηκε γκολ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε να απωλέσει το προβάδισμα.

Ο Ιχεανάτσο ήταν αυτός που στο 75’ μετά από εκτέλεση κόρνερ σημείωσε το γκολ της τιμής για την Λέστερ, η οποία γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα της στην Premier League, ενώ έχει φτάσει τους εννέα αγώνες χωρίς «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν ήταν και το ιδανικότερο ντεμπούτο για τον Ντιν Σμιθ στον πάγκο της.

Όσον αφορά την ομάδα του Μάντσεστερ, μείωσε τη διαφορά από την Άρσεναλ στους τρεις βαθμούς, με τους «κανονιέρηδες» να αντιμετωπίζουν την Κυριακή του Πάσχα τη Γουέστ Χαμ (16/4).

Πλέον οι «πολίτες» ετοιμάζονται για τη ρεβάνς με τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League (19/4, 22:00), ενώ το επόμενο ματς για την Premier League είναι αυτό απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του Μικέλ Αρτέτα (26/4, 22:00)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Στόουνς (46’ Ακάνζι), Ρόδρι (53’ Φίλιπς), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (62΄Πάλμερ), Σίλβα, Γκρίλις (74’ Γκόμες), Χάαλαντ (46’ Άλβαρεζ).

Λέστερ (Ν. Σμιθ): Ιβέρσεν, Φάες, Σογιούνσου, Σουτάρ, Κρίστιανσεν (46’ Τόμας), Ντιούσμπουρι – Χολ (62’ Πράετ), Εντιντί (82’ Ντάκα), Τίλεμανς (62΄Μεντί), Καστάν, Μάντισον, Βάρντι (46’ Ιχεανάτσο).


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0