Football Talk

Άστον Βίλα – Νιούκαστλ 3-0: Το σερί καλά κρατεί και η Ευρώπη πλησιάζει για τους «χωριάτες» (video)

Άστον Βίλα – Νιούκαστλ 3-0: Το σερί καλά κρατεί και η Ευρώπη πλησιάζει για τους «χωριάτες» (video)

Η εξαιρετική για ακόμη μία αγωνιστική Άστον Βίλα κατατρόπωσε την Νιούκαστλ εντός έδρας με 3-0 και  με το όνειρο για Ευρωπαϊκή έξοδο την ερχόμενη σεζόν να μην «σβήνει» ακόμα.

Με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο η Άστον Βίλα έχει μετατραπεί σε ομάδα «φόβητρο» για κάθε αντίπαλο. Στο κατάμεστο «Βίλα Πάρκ» οι «χωριάτες» επικράτησαν με άνεση 3-0 επί της Νιούκαστλ για την 31η αγωνιστική της Premier League και πλέον έχουν χτίσει ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων με εφτά νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ο Όλι Γουότκινς έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο και με το παραπάνω. Ο φορμαρισμένος Άγγλος κατάφερε να βρεθεί απέναντι από τον Πόουπ αλλά το τελείωμα του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του συμπατριώτη του.

Αφού προειδοποίησαν στην αρχή σκόραραν λίγα λεπτά μετά. Οι «χωριάτες» πήραν κεφάλι στο παιχνίδι στο 11’ , ο Γουότκινς πήδηξε πιο ψηλά από όλους στον αέρα και «έσπασε» υπέροχα την μπάλα στον Ράμσεϊ  με τον 21χρονο να «εκτελεί» τον αντίπαλο κίπερ από κοντινή απόσταση κάνοντας το 1-0.

Ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι με τρομερή διπλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό. Ο Γουότκινς διείσδυσε στην περιοχή από την δεξιά πτέρυγα αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στο πόδι του Πόουπ. Η μπάλα παρέμεινε στην κατοχή της Άστον Βίλα με τον σκόρερ να επιχειρεί να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όμως ο Ράμσεϊ πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι από άκρως ευνοϊκή θέση.

Η «μάχη» μεταξύ του Γουότκινς και του Πόουπ συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. Ο επιθετικό της Βίλα είδε για άλλη μία φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει το σουτ του με το πόδι.

Εξαιρετικός Μαρτίνες είπε μεγάλο «όχι» στο σουτ του Ίσακ έξω από την περιοχή στο 58’.

Μία, δύο, τρεις και στην τέταρτη τα κατάφερε. Ο Γουότκινς μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπική υπόθεση και έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Μορένο βρήκε τον επιθετικό του μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος με υπέροχο πάρσιμο της μπάλας γύρισε το κορμί του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 65ο λεπτό. Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι που ο Όλι σκοράρει βάζοντας σε σκέψεις τον Γκάρεθ  Σάουθγκεϊτ για πιθανή κλήση του στην Εθνική Αγγλίας.

Το παιχνίδι «κλείδωσε» οριστικά στο 83ο λεπτό. Ο ΜακΓκίν βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γουότκινς και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, σκόραρε ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Έφτασε πλέον τα 12 γκολ στην Premier League μετά την επανέναρξη του από την διακοπή του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα (Ο. Έμερι): Μαρτίνες, Γιάνγκ, Κονσά, Μινγκς, Μορένο, Ντεντόνκερ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Ράμσεϊ (85’ Τσέιμπερς), Μπουεντία, Γουότκινς

Νιούκαστλ (Ε. Χάουι): Πόουπ, Μπερν (68’ Τάργκετ), Μότμαν, Σερ, Τρίπιερ, Ζοέλιντον (80’ Άντερσον), Γκιμαράες, Γουίλοκ (68’ Λόνγκσταφ), Γκόρντον (56’ Αλμιρόν), Ίσακ, Μέρφι (56’ Γουίλσον)


Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0