Football Talk

Φορτσάρει για προπονητή ο Ολυμπιακός: Η πρόταση στον Γκατούζο και η «καψούρα» του Μαρινάκη

Φορτσάρει για προπονητή ο Ολυμπιακός: Η πρόταση στον Γκατούζο και η «καψούρα» του Μαρινάκη

Στον Ολυμπιακό «τρέχουν» για να κλείσουν το συντομότερο δυνατό προπονητή. Τι ισχύει για τον Γκατούζο και τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπροστά σε πολύ σημαντικές αποφάσεις βρίσκονται στον Ολυμπιακό αφού τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν να δώσουν τα «κλειδιά» του συλλόγου στον άνθρωπο που θα οδηγήσει την ομάδα την επόμενη σεζόν. Πρόθεση της διοίκησης των Πειραιωτών είναι να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα του νέου προπονητή προσδοκώντας στα αποτελέσματα που είχε η συμφωνία με τον Μαρτίνς το 2018, όταν ο Πορτογάλος είχε μετακομίσει στον Πειραιά κάποιους μήνες πριν αναλάβει και είχε τον χρόνο να γνωρίσει την ομάδα και τις ανάγκες της. Εξάλλου είναι ειλημμένη η απόφαση να δοθεί και η ελευθερία και τα χρήματα που απαιτούνται στον νέο προπονητή ώστε να χτίσει με τις καλύτερες συνθήκες μια ομάδα στα στάνταρ που έχουμε συνηθίσει και να μην επαναληφθούν τα φετινά λάθη.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη σχηματίσει μια λίστα με τις διαθέσιμες περιπτώσεις έχοντας πάντα ανοιχτές τις… κεραίες τους για αυτές που μπορεί να προκύψουν. Με τα τωρινά δεδομένα η λύση που έχει προκριθεί ακούει στο όνομα Τζενάρο Γκατούζο. Με τον 46χρονο Ιταλό τεχνικό που αποχώρησε από την Βαλένθια τον Γενάρη, οι «Πειραιώτες» έχουν κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις μέσα από τις οποίες προέκυψε πως δεν είναι αρνητικός να επιστρέψει στη χώρα μας μετά από 9 χρόνια και την θητεία του στον ΟΦΗ. Η παρουσία του σε πάγκους μεγάλων ευρωπαικών ομάδων όπως η Μίλαν ή η Νάπολι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει μαζί του ο Ολυμπιακός, ωστόσο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο αυτή τη στιγμή. Ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζουμε σε ποια ευρωπαική διοργάνωση θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» και αυτό ενδεχομένως να είναι καθοριστικό.

Όπως καθοριστικό μπορεί να είναι το δουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φώς στο τούνελ του… Μαρθελίνο. Ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί διαχρονική «καψούρα» του Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι ο άνθρωπος που αν μπορούσε θα έφερνε… χτες στον Ρέντη. Όμως, η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς αφενός έχει αρκετούς θαυμαστές και αφετέρου φαίνεται διατεθειμένος να περιμένει την καλύτερη πρόταση πριν αποφασίσει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πολύ χρόνο και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους που έχουν ακουστεί, οι Πειραιώτες έχουν ήδη διαψεύσει τα σενάρια επιστροφής του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ κάποιες άλλες περιπτώσεις όπως του Καμπιάσο ή του Μπακχάρ κρίνονται περισσότερο ως στοιχήματα που εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0