Football Talk

Ματίας Αλμέιδα: «Ο Πασαρέλα με είπε τρελό, όταν έμαθε πως θέλω να γίνω προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ» (video)

Ματίας Αλμέιδα: «Ο Πασαρέλα με είπε τρελό, όταν έμαθε πως θέλω να γίνω προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ» (video)
Η ιστορία «πίσω» από την πρώτη ενασχόληση του Ματίας Αλμέιδα με την προπονητική.
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι «The Coaches' Voice» στο YouTube, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην πρώτη του συζήτηση με τον τότε πρόεδρο της Ρίβερ Πλέιτ, Ντανιέλ Πασαρέλα.

Αναλυτικά:

«Επέστρεψα στην Ρίβερ στα 35 μου χρόνια για να ολοκληρώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Στην ομάδα που έζησα, στην ομάδα που δούλεψα, στην ομάδα που ωρίμασα, στην ομάδα που δημιουργήθηκα ως παίκτης και άνθρωπος. Ηταν η επιθυμία μου να τελειώσω εδώ.

Δύο χρόνια αργότερα, ήταν ένας πολύ κρίσιμος διπλός αγώνας κόντρα στην Μπελγράνο. Οποιος επικρατούσε θα παρέμενε στην πρώτη κατηγορία και εκείνος που θα έχανε, θα υποβιβαζόταν.

Τελικά, πέσαμε. Είχαμε πολλά προβλήματα, ήταν ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία της Ρίβερ, ήταν κάτι πολύ στενάχωρο, κάτι πολύ άσχημο. Ολη εκείνη τη νύχτα σκεφτόμουν. Και το πρωί πήγα στον πρόεδρο, Ντανιέλ Πασαρέλα, και του είπα ότι θέλω να γίνω προπονητής.

Μου είπε. ‘Είσαι τρελός; Αν το κάνεις και δεν πάει καλά, δεν πρόκειται να προπονήσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου’. Και του απάντησα. ‘Δεν με ενδιαφέρει, θα πάει καλά’. Οπότε πήρα αυτό το ρίσκο.

Δεν είχα έτοιμο κάποιο πρόγραμμα προπόνησης ούτε επιτελείο και μέσα σε 15 μέρες ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Ηταν δύσκολο, ήμουν ο προπονητής των πρώην συμπαικτών μου. Ενας δύσκολος χρόνος, ήταν 7 χρόνια σε ένα, όλη η ψυχολογική φθορά, όλο το πάθος που ζήσαμε. Συνειδητοποίησα όλα τα λάθη που έκανα, όμως στο τέλος, τα καταφέραμε».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0