Football Talk

Europa Conference League: «Επέλαση» των Ιταλών στο Πόζναν - Νίκη… παιχνιδάκι για την Άντερλεχτ στο Βέλγιο (video)

Europa Conference League: «Επέλαση» των Ιταλών στο Πόζναν - Νίκη… παιχνιδάκι για την Άντερλεχτ στο Βέλγιο (video)

Η Φιορεντίνα υπέταξε με «τεσσάρα»  την Λεχ Πόζναν, με πρωταγωνιστές τους Καμπράλ και Γκονζάλες. Η Άντερλεχτ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Άλκμααρ ενώ Βασιλεία και Νις έμειναν στην ισοπαλία στον πρώτο γύρο της φάσης των «8» του Europa Conference League.  



Λεχ Πόζναν - Φιορεντίνα   

Η Λεχ Πόζναν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην φιλοξενούμενη Φιορεντίνα, η οποία διέλυσε τους γηπεδούχους με 4-1, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προημιτελική φάση του Europa Conference League

Στο 4ο λεπτό ο Νίκολας Γκονζάλες δοκίμασε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία το οποίο όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Η μπάλα προσγειώθηκε στα πόδια του Αρτούρ Καμπράλ, ο οποίος είχε... ξεγελάσει την άμυνα των γηπεδούχων και με ένα πλασέ διόρθωσε την παραλίγο χαμένη φάση κάνοντας το 1-0 για τη «Βιόλα» . Η Πόζναν στο 20’ ισοφάρισε με τον Κρίστοφερ Βέλντε να επιχειρεί ένα απευθείας σουτ το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Τερασιάνο, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Νίκο Γκονζάλες με μια φοβερή κεφαλιά σκόραρε για το 1-2 υπέρ της Φιορεντίνα αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσε στον αγώνα εξαιτίας τραυματισμού και αναγκάστηκε να αντικατασταθεί από τον Ικονέ

Ο Μποναβεντούρα στο 58’, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα των Ιταλών, όταν πήρε την κατοχή στο όριο της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. H Φιορεντίνα ήταν ασταμάτητη και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 64’, ο Ικονέ με ένα δυνατό σουτ έκανε ακόμα μεγαλύτερη τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Πόζναν.  
 


Βασιλεία - Νις  
 

Η Βασιλεία υποδέχθηκε την Νις στην Ελβετία (13/4) για τον πρώτο γύρο των προημιτελικών του Europa Conference League σε ένα ματς που δεν ανέδειξε νικητή καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 2-2.

Ο Τοντιμπό της Νις χρεώθηκε κίτρινη κάρτα ύστερα από ένα πολύ σκληρό τάκλιν. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων εξέτασε περεταίρω τη φάση και τελικά υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Βασιλείας στο 25’. Ο Ζικί Αμντουνί εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 μέτρα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, και στο 38ο λεπτό ο Μόφι της Νις έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς σε ισορροπία (1-1).

Μια ανάσα πριν την εκπνοή του πρώτου 45λέπτου, ο 23χρονος επιθετικός των γηπεδούχων διπλασίασε τα τέρματά του μετά από καταπληκτική σέντρα στην αντίπαλη εστία. Το προβάδισμα της Βασιλείας ωστόσο δεν διατηρήθηκε για πολύ καθώς στο 71ο λεπτό, ο Αμντουνί, μετά από ασίστ του Λανγκ, έγραψε το τελικό 2-2.  


Άντερλεχτ - Άλκμααρ

Στο Λότο Παρκ, η Άντερλεχτ υποδέχθηκε την Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου και κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη επικρατώντας με 2-0 απέναντι στους αρκετά υποτονικούς φιλοξενούμενους.  

Η Άντερλεχτ, ήταν εμφανώς ανώτερη από την αρχή του αγώνα απέναντι στους Ολλανδούς, και ήταν η πρώτη που άνοιξε το σκορ στην πρώτη αυτή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Europa Conference League.

O Μουρίγιο στο 22’ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ντρέγιερ. Οι παίκτες της Άντερλεχτ συνέχιζαν να πιέζουν και στο δεύτερο 45λεπτο. Οι προσπάθειές τους μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 71’ με τον Ασιμερού να πραγματοποιεί ένα εύστοχο σουτ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης σε 2-0.


Βασιλική Μπαρτζιώτη
Www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0