Football Talk

Europa League: H Σπόρτινγκ τις ευκαιρίες, η Γιουβέντους τη νίκη - «Όρθια» με Βιρτς η Λεβερκούζεν! (video)

Europa League: H Σπόρτινγκ τις ευκαιρίες, η Γιουβέντους τη νίκη - «Όρθια» με Βιρτς η Λεβερκούζεν! (video)
Έπαιξε με τη... φωτιά η Γιουβέντους, αλλά αντί να «καεί», κέρδισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (13/04, 1-0), χάρις το γκολ του Γκάτι! Ο Βιρτς «χάλασε» τη μεγάλη βραδιά της Σεν Ζιλουάζ στα προημιτελικά του Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (13/04, 1-1).
Η Γιουβέντους είχε φύλακα... Σέζνι κι έπειτα Περίν κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με έναν απρόσμενο σκόρερ, τον Φεντερίκο Γκάτι, επικράτησε με σκορ 1-0 (13/04) αξιοποιώντας τη δύναμη της έδρας της.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις με τον Πέδρο Γκονσάλβες, για να αποφύγουν έστω την ήττα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, για τα προημιτελικά του Europa League.

Από την άλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρήκε το γκολ για να αποφύγει τα... χειρότερα στο «σπίτι» της κόντρα στην αξιόμαχη Σεν Ζιλουάζ, που προηγήθηκε με τον Μπονιφάτσε (51'), αλλά είδε τον Βιρτς (83') να της στερεί μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη.

«Αυτοκτονία» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο πρώτο ματς της βραδιάς (13/04), η Φέγενορντ πήρε μία πρώτη, άτυπη ρεβάνς από τη Ρόμα, για τον περσινό χαμένο τελικό του Europa Conference League.


Γιουβέντους - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0

Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευθούν την ορμή της έδρας τους, αλλά με εξαίρεση την απειλή του Κιέζα στο 12', το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε μονόλογο των Πορτογάλων.

Αρχικά, ο Κόατες ανάγκασε τον Σέζνι σε εξαιρετική επέμβαση στο 29', ενώ ένα λεπτό αργότερα (30'), είχε εξαιρετική αντίδραση και στο σουτ του Πέδρο Γκονσάλβες από τη μικρή περιοχή.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συνέχισε να πιέζει και είχε τη μεγαλύτερή της στιγμή στο 33', με το σουτ του Νούνο Σάντος να απομακρύνεται πάνω από τη γραμμή της εστίας!

Στο 44ο λεπτό, ο εξαιρετικός έως εκείνο το χρονικό σημείο, Σέζνι, έγινε αναγκαστική αλλαγή, όμως και ο αντικαταστάτης του, Ματία Περίν, έδειξε να βρίσκεται σε... ετοιμότητα στο 47', όταν χρειάστηκε να αποκρούσει το μακρινό σουτ του Πέδρο Γκονσάλβες.

Η Γιουβέντους παρέμεινε «όρθια» και, εν τέλει, όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά «άνοιξε» και το σκορ!

Στο 74ο λεπτό, ο Αδάν έκανε μία εντελώς άστοχη «έξοδο», η μπάλα έμεινε... ζωντανή πάνω στη γραμμή και ο Φεντερίκο Γκάτι δεν είχε πρόβλημα να την «σπρώξει» απλώς στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0!

Η Σπόρτινγκ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Το έπραξε και μάλιστα, ίσως είχε φτάσει και στην ισοφάριση, αν δεν έβρισκε μπροστά της έναν Ματία Περίν, σε τέτοια βραδιά!

Ο Πέδρο Γκονσάλβες προσπάθησε να τον «νικήσει» στις καθυστερήσεις, δεν τα κατάφερε και το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σεν Ζιλουάζ 1-1

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι Βέλγοι έδειξαν πως δεν «μπήκαν» στο ματς για να αμυνθούν. Το κάθε άλλο!

Απείλησαν πρώτοι στο 30ο λεπτό, με τον Καντούς να «προειδοποιεί» στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, με έναν κεραυνό. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στις χαμένες ευκαιρίες με τον Ντιαμπί, αλλά τόσο το σουτ του στο 31', όσο και στο 45+2', πέρασε «ξυστά» από το δοκάρι της Σεν Ζιλουάζ.

Ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας της Μπάγερ Λεβερκούζεν λύθηκε από τον Μπονιφάτσε στο 51', αφού έκανε το 1-0 με εξαιρετικό πλασέ εντός περιοχής, ωστόσο, δεν έμελλε να είναι αυτό το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο 83ο λεπτό, ο Φλόριαν Βιρτς είδε την μπάλα να του «στρώνεται» ιδανικά και παρά τους τρεις παίκτες που είχε μπροστά του, κατάφερε όχι μόνο να «περάσει» την μπάλα προς την εστία, αλλά και να την στείλει στα δίχτυα, για να κρατήσει τις «ασπιρίνες» όρθιες, εν όψει της ρεβάνς.

Τα αποτελέσματα της φάσης των πρώτων ματς των «8» του Europa League:

Φέγενορντ - Ρόμα 1-0 (53' Βίεφερ)
Γιουβέντους - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0 (74' Γκάτι)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 2-2 (14' 20' Σάμπιτσερ - 85' Νάβας, 90+2' αυτ. Μαγκουάιρ)
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σεν Ζιλουάζ 1-1 (83' Βιρτς - 51' Μπονιφάτσε)

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των «8» του Europa League:

(20/04, 22:00) Σεν Ζιλουάζ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
(20/04, 22:00) Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
(20/04, 22:00) Ρόμα - Φέγενορντ
(20/04, 22:00) Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Γιουβέντους

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0