Football Talk

Λουτσέσκου: «Πήγα στα αποδυτήρια της Λαμίας και απολογήθηκα»

Λουτσέσκου: «Πήγα στα αποδυτήρια της Λαμίας και απολογήθηκα»

Όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς κόντρα στη Λαμία (13/04).

Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, αλλά μετά το τελευταίο σφύριγμα της ρεβάνς με τη Λαμία, υπήρξε ένταση, με τον προπονητή των γηπεδούχων, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ρωτήθηκε για το συμβάν και απάντησε πως πήγε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, για να απολογηθεί, πράγμα το οποίο κι έκανε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού:

«Το κύπελλο είναι κάτι ξεχωριστό και όμορφο σαν διοργάνωση, πιστεύω ότι είναι ένα όνειρο για τους παίκτες όταν είναι μικρά παιδιά όταν ξεκινάνε να βλέπουν ποδόσφαιρο. Να φτάνουν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με ένα τρόπαιο στο τραπέζι, ονειρεύονται να παίξουν μπροστά σε κόσμο στο ομορφότερο παιχνίδι της σεζόν.

Να ξεκινάνε με 50-50% πιθανότητες και μηδέν για τις δύο ομάδες. Η διοργάνωση πρέπει να έχει αυτή τη μορφή, όλα αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να μπαίνουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη πριν ξεκινήσει η σεζόν».

Για το αν θεωρεί ότι είναι δύσκολο να γίνει παιχνίδι με οπαδούς δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο:

«Δεν είμαι εδώ για να σας διδάξω τι συμβαίνει, ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα πως έχουν τα πράγματα. Υπάρχει ρίσκο, η Ελλάδα ζει τα πάντα με πολύ έντονα συναισθήματα. Οι οπαδοί το ζουν εξίσου έντονα με εμάς. Η αστυνομία πρέπει να δείξει δύναμη παίρνοντας την ευθύνη, η ομοσπονδία να οργανώσει τα πάντα με τον τρόπο που πρέπει ορίζοντας ένα στάδιο με ημερομηνία και ο καθένας να προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά του προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χώρα μπορεί να παρέχει αυτή την οργάνωση αν αποφασίσει να το πράξει με τον τρόπο που πρέπει. Οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών συμβαίνει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, στο Euro 2016 στη Γαλλία, σε πρόσφατο συμβάν οι μάχες των οπαδών της Νάπολι με αυτούς της Άιντραχτ».

Για την ένταση μετά το φινάλε της ρεβάνς:

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν γιατί βρισκόμαστε στην Τούμπα, το στάδιό μας. Η Λαμία θα έπρεπε ν' αποχωρήσει και να μην μένει μέσα στο γήπεδο. Είχαμε την αίσθηση πως ίσως ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής προκαλούσε τον Κουλιεράκη που είχε κάρτα, αν αντιδρούσε μπορεί να τον χάναμε για κάποια παιχνίδια. Προσωπικά πήγα στα αποδυτήριά τους και απολογήθηκα».

Για τα όσα θεωρεί πως μπορεί να μην πήγαν καλά με ΑΕΚ - Ολυμπιακό, εν αναμονή και των σπουδαίων αγώνων που έρχονται:

«Νομίζω ήδη έχουμε μιλήσει αρκετά γι' αυτό. Ανήκουν σε μία κατηγορία παιχνιδιών που κάναμε πολλά λάθη, οι επιθέσεις που δεχθήκαμε προήλθαν από καταστάσεις που χάσαμε εμείς την κατοχή της μπάλας από επιθετική μετάβαση, βρισκόμασταν πολύ πιο ανοιχτά αναφορικά με τις τοποθετήσεις μας. Ο Ολυμπιακός την εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση παίρνοντας πλεονέκτημα και δημιουργώντας κίνδυνο από τέτοιες καταστάσεις. Δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα με υπομονή παίζοντας στις γραμμές και όχι με βεβιασμένες μπάλες απέναντι σε οργανωμένο αντίπαλο.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι διαφορετικό, δεν δεχθήκαμε τις επιθέσεις που δεχθήκαμε με τον Ολυμπιακό. Εκεί μπήκαμε σε πιο άμεσο παιχνίδι και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε. Θα πρέπει να είμαστε στο 150% της πνευματικής ενέργειας και της έντασης στο παιχνίδι. Όταν για τον έναν ή τον άλλο λόγο χάνουμε ένα από τα δύο κάνουμε βήματα πίσω. Υπάρχουν ομάδες που με το 80% μπορούν να κερδίσουν, εμείς πρέπει να είμαστε στο 150%, στο παιχνίδι θα κάνουμε κάποια στιγμή ίσως ένα λάθος και θα το πληρώσουμε.

Αν θέλετε σαν παράδειγμα αυτής της κατάστασης πάρτε το σημερινό παιχνίδι. Παίζαμε για την πρόκριση με σκορ υπέρ μας από το πρώτο παιχνίδι, σκοράραμε το πρώτο γκολ και τα επίπεδα προσοχής μας έπεσαν, από εκεί και πέρα παίζαμε για τη χαρά του παιχνιδιού. Δεν είναι ότι οι παίκτες δεν ήθελαν να κερδίσουν, δεχθήκαμε κάποιες φάσεις, γίναν κάποια λάθη και δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ, μπορείτε να το καταλάβετε και από το σημερινό παιχνίδι, δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Με τον Ολυμπιακό σκοράραμε μετά από 50 πάσες, πρέπει να δουλέψουμε πολύ μέσα στο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει μυστικό στις προκρίσεις του ιδίου και του ΠΑΟΚ σε συνεχόμενους τελικούς:

«Είναι η θέληση του να βρεθούν οι ποδοσφαιριστές σε τελικό με τη χαρά του να σηκώσουν ένα τρόπαιο. Θα σας πω τρία παραδείγματα, μετά το 1-5 στη Λαμία είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ήθελα να έρθει αυτό το δεύτερο παιχνίδι του ημιτελικού για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση χωρίς να συμβεί κάτι στραβό ώστε να βρεθούμε στον τελικό.

Το δεύτερο είναι τη σεζόν 2018-19 στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, μετά είχαμε το παιχνίδι στην Τρίπολη που κερδίσαμε 0-3. Χάσαμε 2-1 σε εκείνο το παιχνίδι, η απόσταση που μεσολαβούσε για τη ρεβάνς ήταν δύο βδομάδες, υπέφερα γιατί ήθελα να έρθει το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Υπήρχε η αγωνία του να βρισκόμαστε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Το άλλο παιχνίδι ήταν με τον Πανιώνιο, κερδίζαμε 1-0, κάναμε αλλαγές στα τελευταία λεπτά και δεχθήκαμε γκολ στο 80' και το 95', μπήκα στα γραφεία των προπονητών και μάλωνα με τον εαυτό μου».

Για την ημερομηνία του τελικού και αν η απραξία μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του:

«Σας έχω πει ότι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, υπάρχουν άνθρωποι που θ' ασχοληθούν με αυτή την κατάσταση, προκαλείται πρόβλημα και στις δύο ομάδες το να μείνουν δύο βδομάδες χωρίς αγώνες. Επηρεάζει αυτό την καλοκαιρινή προετοιμασία, τις διακοπές των ποδοσφαιριστών, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι σε αυτά. Αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο ποδόσφαιρο όσον αφορά την κατάσταση μέσα στο γήπεδο, είναι δύσκολο πρωτάθλημα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0