Football Talk

Ολυμπιακός: Οι δύο σερί νίκες επί της ΑΕΚ, οι 11 Χουάνγκ και ο… μισός Χάμες

Ολυμπιακός: Οι δύο σερί νίκες επί της ΑΕΚ, οι 11 Χουάνγκ και ο… μισός Χάμες

Μια πρόκριση που κρίθηκε στο πρώτο ματς, μια παράδοση που καλά κρατεί και ένας σούπερ σταρ κατώτερος των προσδοκιών.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος 

Γνωρίζαμε δύο μήνες τώρα, από το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια πως ο ημιτελικός ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ θα είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα. Εξάλλου μόλις μία φορά σε ολόκληρη την ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας είχε ανατραπεί ήττα με τρία γκολ διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι. 

Για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο ήταν να το παλέψει και να διεκδικήσει τις λίγες πιθανότητες που είχε και η αλήθεια είναι πως το έκανε. Το ξεκίνημα ήταν ορμητικό για τους “ερυθρόλευκους” που πήραν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Βαλμπουενά και αν ο Μπιέλ ευστοχούσε λίγο αργότερα ίσως βλέπαμε άλλα πράγματα στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ανιγκό μπήκε… υπνωτισμένη στον αγωνιστικό χώρο, το σερί με τα αυτογκόλ συνεχίστηκε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα ως προς την πρόκριση. Ο καλύτερος του γηπέδου, Χουάνγκ, με ένα ακόμα υπέροχο δικό του γκολ έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες. Ήταν τέτοια η συνθήκη που μόνο αν είχε άλλους… 10 Χουάνγκ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει αυτή την πρόκριση. Ο Νοτιοκορεάτης είναι μακράν η πιο πετυχημένη κίνηση του καλοκαιριού και παράδειγμα προς μίμηση για το καλοκαίρι που έρχεται. 

Επιστρέφοντας στα του ματς η νίκη φυσικά δεν πανηγυρίστηκε αλλά αφήνει πολλαπλά οφέλη στην ομάδα του Ανιγκό. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού μη ξεχνάμε πως σε 10 μέρες οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν ξανά στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, με την “Ένωση” να μετράει μία νίκη στα τέσσερα φετινά μεταξύ τους. Αυτό το 3-0 στο Κύπελλο είναι και η μοναδική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στα τελευταία 19 παιχνίδια! Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018 όταν οι “κιτρινόμαυροι” νίκησαν για τελευταία φορά τους Πειραιώτες σε ματς πρωταθλήματος. 62 μήνες πίσω! Όσο να ναι με τέτοιο σερί οι “ερυθρόλευκοι” θα ξεκινήσουν με ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα την Κυριακή του Θωμά. Ειδικά όταν το βλέπουν να συνεχίζεται και φέτος σε μια σεζόν με πολλά λάθη από πλευράς τους και απέναντι στην καλύτερη εκδοχή των “κιτρινόμαυρων” των πολλών τελευταίων ετών.

Είχαμε προιδεάσει μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο πως από δω και στο εξής στον Ολυμπιακό θα υπάρχουν αρκετές ειδήσεις με φόντο την επόμενη σεζόν. Η πρώτη σημαντικά εξέλιξη σημειώθηκε την επόμενη της ρεβάνς με την ΑΕΚ, με τον Χάμες Ροντριγκές να αποχαιρετά. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ μετακόμισε στον Πειραιά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει ρυθμό και βοήθησε στο πρώτο μισό της σεζόν. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Η διακοπή του Μουντιάλ δεν τον βοήθησε, έβγαζε συχνά τραυματισμούς και η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί για πάνω από ένα ημίχρονο ακόμα και στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι αποφασίστηκε από κοινού οι δύο πλευρές να χωρίσουν, με τον Χάμες να ολοκληρώνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό με 5 γκολ και 6 ασίστ σε 23 συμμετοχές. Είναι κρίμα και για τον ίδιο που η τελευταία του ανάμνηση από τους “ερυθρόλευκους” θα είναι αυτό το αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Πάντως και η δική του περίπτωση, για  άλλους λόγους από αυτή του Χουάνγκ, μπορεί να γίνει διδακτική για το καλοκαίρι που έρχεται. 

www.bnsports,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0