Football Talk

Από τη γκέλα με το Βόλο, στην «τρέλα» του Γιοβάνοβιτς και ο Σπόραρ που πρέπει να… αρπάξει το μομέντουμ!

Από τη γκέλα με το Βόλο, στην «τρέλα» του Γιοβάνοβιτς και ο Σπόραρ που πρέπει να… αρπάξει το μομέντουμ!

Τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα με Βόλο, Άρη και Ολυμπιακό, είχε ο Παναθηναϊκός πριν την διακοπή του Πάσχα, με γκέλες, «τρέλες» και ο Σπόραρ που πρέπει να εκμεταλλευτεί και να πατήσει στην ψυχολογία του.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αν κανείς μας έλεγε πως στα τρία παιχνίδια με Βόλο, Άρη και Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα είχε περισυλλέξει 7 βαθμούς, πιστεύω πως θα ακουγόταν σαν κάτι ρεαλιστικό. Όλοι βέβαια, θα υπολόγιζαν δύο νίκες με Βόλο και Άρη, αλλά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Όχι όμως, ο Παναθηναϊκός δεν είναι η… τετριμμένη ομάδα που θα το έκανε αυτό.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο στη Λεωφόρο, σίγουρα από πολλά κεφάλια ξεκίνησε μια καταστροφολογία, για αυτή την μεγάλη γκέλα. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σπάσουν το… πούλμαν του Βόλου και εκεί χάθηκαν 2 πολύ σημαντικοί βαθμοί. Το ίδιο βράδυ η ΑΕΚ πέρασε με 1-0 από την Τούμπα και έφτασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχοντας την δυνατότητα να μειώσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή (σ.σ. στον ένα βαθμό) ήρθε ισόπαλος με τον Άρη και η μοναδική -άμεση- απειλή για τους «πράσινους» ήταν η ένωση.

Καταλαβαίνεται πόση μεγάλη ήταν η πίεση για νίκη την επόμενη αγωνιστική, που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον… ψυχωμένο Άρη, ο οποίος είχε αποσπάσει τον ένα βαθμό από τον Πειραιά. Μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, είθισται οι δύο ομάδες αν ανακοινώνουν την ενδεκάδα της αναμέτρησης. «Α είναι τρελός», θα έλεγε κανείς αν έβλεπε την ενδεκάδα του Ιβάν ΓιοβάνοβιτςΠάγκο ο Μπερνάρντ, ο Σπόραρ, ο Μαντσίνι, ο Μάγκνουσον και… στο βάθος ο Βέρμπιτς. Και βασικοί (;) Σάντσες, Τσέριν, Κλέινχεϊσλερ και Ιωαννίδης.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει αποδείξει πως όταν κάποιος τον ικανοποιεί σε ένα παιχνίδι, δύσκολα δεν θα τον εμπιστευτεί στο επόμενο. Αντίθετα, στο παιχνίδι με τον Βόλο, ο Μπερνάρντ ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη μέρα και αυτός ήταν ο λόγος, που πέρασε ως βασικός στη θέση του ο Τσέριν και δεν συνέχισε ο Βραζιλιάνος στο αρχικό σχήμα. Σε συνέχεια αυτής της… τρέλας του ο Ιβάν, γνώριζε πολύ καλά τι έπεται στη συνέχεια και πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ο Ιωαννίδης είναι ένας εξαιρετικός -νεαρός- φορ, ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχει προσφέρει απίστευτα στον φετινό Παναθηναϊκό, αλλά όπως και να έχει ως βασικός αποκτήθηκε ο Αντράζ Σπόραρ και αυτός βρισκόταν στον πάγκο. Έγινε όμως και η… χρυσή αλλαγή στο Βικελίδης, αφού είχε τεράστια ευκαιρία την οποία έστειλε άουτ και μερικά λεπτά αργότερα νίκησε τον Σιαμπάνη και διαμόρφωσε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Σπόραρ, ξεκινώντας με το γκολ στη Θεσσαλονίκη, απέκτησε την ανάλογη ψυχολογία που χρειαζόταν και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παρατάχθηκε στην βασική ενδεκάδα για το ντέρμπι. Με ψηλό -ανυπόφορο- πρέσινγκ, ο Παναθηναϊκός «γόνιασε» από την αρχή τον αντίπαλο του, κάνοντας εμφάνιση-τίτλου, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα. Πρωταγωνιστής του πρώτου γκολ, ήταν ο Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος με ατομική πίεση… άγχωσε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον υποχρέωσε να υποπέσει σε λάθος, με το Σλοβένο να εκμεταλλεύεται στο έπακρον την ευκαιρία του αυτή, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Σλοβένος φορ, είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα δεν διανύει και την καλύτερη αγωνιστική περίοδο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Είναι φανερό όμως, πως ο Αντράζ Σπόραρ, γνωρίζει καλά τη θέση του στράικερ, αλλά λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η ίωση, δεν τον άφησαν να έχει μια ομαλή πορεία. Τη δεδομένη στιγμή, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δύο αυτές καλές εμφανίσεις και να χτίσει ψυχολογία πάνω σε αυτές.

Η συνέχεια είναι δύσκολη, με έξι αγωνιστικές να μένουν, όμως το «τριφύλλι» βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αρνούμενο να πέσει. Με τέτοιες εμφανίσεις όπως με τον Ολυμπιακό… βοηθάει τον εαυτό του και αν συνεχίσει να διατηρεί αυτό το πρόσωπο θα πετύχει και τον στόχο του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0