Football Talk

«Άσφαιρη» για τέσσερα σερί ματς η Τσέλσι; Επιστροφή στην… εφηβική ηλικία του Φρανκ Λάμπαρντ!

«Άσφαιρη» για τέσσερα σερί ματς η Τσέλσι; Επιστροφή στην… εφηβική ηλικία του Φρανκ Λάμπαρντ!

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, η Τσέλσι δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, γεγονός που τη γυρνά στον Δεκέμβριο του 1993! Όταν δηλαδή ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν… 15 ετών!

Μπορεί η Τσέλσι να είχε μπροστά της ούτως ή άλλως μία πολύ δύσκολη «αποστολή», μιας και θα συναντούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όμως ουδείς περίμενε πως η αναμέτρηση θα αποτελέσει μία τόσο απλή υπόθεση για τους Μαδριλένους.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, διαχειρίστηκαν άψογα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πήραν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης με το τελικό 2-0 (12/04), δίχως μάλιστα να αισθανθούν πως οι φιλοξενούμενοι μπορούν να τους απειλήσουν.

Οι Λονδρέζοι πάτησαν μόλις 10 φορές στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης και ό,τι σημαντικότερο είχαν να επιδείξουν ήταν μία ευκαιρία του Ζοάο Φέλιξ στο ξεκίνημα και ένα πλασέ του Μέισον Μάουντ στο φινάλε, που δεν επέτρεψε ο Αντόνιο Ρίντιγκερ να καταλήξει προς την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Με το σφύριγμα της λήξης, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε για δεύτερη φορά την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ιστορικά και το γεγονός πως δεν δέχθηκε γκολ, έκανε την Τσέλσι να επιστρέψει στο μακρινό… 1993.

Ο λόγος είναι πως για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, με δύο προπονητές να έχουν μεσολαβήσει, ούτε ο Μπρούνο Σαλτόρ, ούτε ο «Φράνκι», κατόρθωσαν να δουν τους «μπλε» να πανηγυρίζουν έστω μία φορά, πράγμα που δεν έχουν βιώσει ξανά στον 21ο αιώνα.

Ό,τι πιο κοντινό στην εν λόγω κατάσταση είναι ο Δεκέμβριος του 1993, όταν η Τσέλσι επίσης μετρούσε 360 αγωνιστικά λεπτά δίχως γκολ, με το σερί να «σπάει» στο εντός έδρας 1-1 με την Ίπσουιτς, στα μέσα του μηνός.

Είχαν ηττηθεί με 2-0 από την Άρσεναλ και με το ίδιο σκορ από τη Μπλάκμπερν, είχαν μείνει στη «λευκή» ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι και είχαν χάσει με 1-0 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας.

Προπονητής της Τσέλσι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν ο Γκλεν Χοντλ. Ο μοναδικός Άγγλος που είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε γαλλικό έδαφος για 18+ φορές, προτού τον «ισοφαρίσει» μία εβδομάδα πριν ο Φολαρίν Μπαλογκάν.

Τότε, ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν 15 ετών! Και έμελλε στα 44 του η Τσέλσι να θυμηθεί τον Δεκέμβριο του 1993, καταγράφοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Αναλυτικά, τα τέσσερα τελευταία αποτελέσματα της Τσέλσι:

Τσέλσι – Άστον Βίλα 0-2

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0

Γουλβς – Τσέλσι 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-0

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Τσέλσι τον Δεκέμβριο του 1993:

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-2

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-0

Μπλάκμπερν – Τσέλσι 2-0

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0