Football Talk

Ιντερ: Η «εκδίκηση» του Ιντζάγκι

Ιντερ: Η «εκδίκηση» του Ιντζάγκι

Η Ίντερ κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League μετά τη νίκη της επί της Μπενφίκα μέσα στην Λισαβόνα, μια νίκη απάντηση του Σιμόνε Ιντζάγκι σε όσα έχει ακούσει την φετινή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Η φετινή χρονιά μόνο ιδανική δεν την λέει κανείς για την Ίντερ. Μακριά από το πρωτάθλημα με κίνδυνο ακόμα να χάσει και τις θέσεις του επερχόμενου Champions League. Η κατάσταση αυτή όπως είναι λογικό έχει φέρει τον τεχνικό των «νερατζούρι», Σιμόνε Ιντζάγκι, στα πρόθυρα της απόλυσης. Τα δημοσιεύματα καθημερινά για τον Ιταλό τεχνικό πως σε κάθε ματς παίζει το κεφάλι του ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η παρέλαση ονομάτων ως πιθανοί αντικαταστάτες του. Μάλιστα, πιθανή ήττα στο «Ντα Λουζ» δεν αποκλείεται να έφερνε και το τέλος του από τον πάγκο της ομάδας.

Κανένας άλλος προπονητής φέτος στην Ιταλία δεν έχει δεχτεί τέτοια κριτική, υπέρμετρα σκληρή και υπερβολική κάποιες φορές, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ίντερ. Και τι δεν έχει ακούσει μετά τις ήττες από Σπέτσια και Φιορεντίνα, ακόμα μέχρι κι επίσκεψη των διοικούντων για να του τραβήξουν το αυτί σε μια προσπάθεια να συνεφέρουν την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα την φετινή σεζόν για τους άλλοτε πρωταθλητές Ιταλίας δεν είναι ιδανικά. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά η ομάδα του Ιντζάγκι φέτος δεν έχει παίξει ανάλογο ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ και οι δέκα ήττες στην Serie A αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μετά την σεζόν 2016-17 όταν οι «νερατζούρι» είχαν αλλάξει τρεις προπονητές.

Το θέμα όμως είναι ότι ο Ιντζάγκι-αν και δεν το λένε πολλοί- ανέλαβε μια αποστολή αυτοκτονίας όταν είπε το ναι στην πρόταση της Ίντερ το καλοκαίρι του 2021. Και αυτό γιατί ο σύλλογος βρισκόταν σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μπορεί λίγους μήνες πριν να είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά η κατάκτηση αυτή είχε αφήσει καμένη γη. Το πέρασμα του Κόντε και τα λεφτά που είχαν δαπανηθεί (αν σε αυτό υπολογίσουμε και το τεράστιο ποσό που αναγκάστηκε η Suning να δώσει για την απόλυση του Λουτσιάνο Σπαλέτι) είχαν τεράστιο τίμημα στο μέλλον της ομάδας.

barella.jpg

Όταν ανέλαβε ο 47χρονος τεχνικός η Ίντερ αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ένας σύλλογος που είχε μπει πωλητήριο, με οκτώ παίκτες στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου, ενώ άλλοι όπως ο Λουκάκου ήταν δανεικοί με καμία πιθανότητα παραμονής. Όλα αυτά θα έπρεπε να προσμετρούν στην κριτική προς το πρόσωπό του, χωρίς κανείς να αφαιρεί τις ευθύνες του για την κάκιστη εντός συνόρων πορεία της ομάδας του.

Και αν πέρυσι, ειδικά στο ξεκίνημα η Ίντερ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έκανε επουδενί με τον Κόντε, το γεγονός πως αυτή την στιγμή είναι στην 5η θέση, αποτελεί καταστροφή για τους Μιλανέζους. «Πάντα υπήρχε κριτική στο ποδόσφαιρο και πάντα θα υπάρχει. Είναι κάτι το φυσιολογικό», είναι η απάντηση του πρώην τεχνικού της Λάτσιο στα όσα ακούει και διαβάζει κάθε μέρα.

Ο Ιντζάγκι θα μπορούσε να επικαλεστεί τα στατιστικά. Γιατί αν παρατηρήσει κανείς τα παιχνίδια της Ίντερ φέτος, κάποια ματς είναι μαγική εικόνα. Με την Φιορεντίνα ο Λουκάκου έκανε τσαφ σε άδειο τέρμα, ενώ με την Γιουβέντους το γκολ της ήττας προέρχεται από χέρι του Ραμπιό με το VAR να μην παρεμβαίνει. Αν μάλιστα επικαλεστεί τα (xG) των παικτών του τότε θα μπορούσε κάλλιστα να πει πως δεν αξίζει στον ίδιο τέτοια κριτική. «Οι άνθρωποι που γράφουν και μιλάνε επηρεάζονται από τα αποτελέσματα», είχε προσθέσει ο ίδιος μετά από άλλο άσχημο αποτέλεσμα. Και η αλήθεια αυτή είναι. Στην ήττα με 2-1 από την Σπέτσια τα xG (3,8 - 1,0) δείχνουν μια άλλη εικόνα του αγώνα ενώ και οι τελικές προσπάθειες ήταν 30 για τους «νερατζούρι» και μόλις δύο για την Σπέτσια. Την ίδια ώρα με την Σαλερνιτάνα που επίσης η Ίντερ απέτυχε να κερδίσει ο Λουκάκου σημάδεψε για 14η φορά φέτος το δοκάρι ή στην Μόντσα που ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Ατσέρμπι.   

Γενικά η Ίντερ δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά ούτε η θέση που βρίσκεται τώρα αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Μπενφίκα με τους «αετούς» φέτος σε τρομερή κατάσταση υπήρχε ο φόβος για άλλη μια κατάρρευση. Στην Ευρώπη όμως φέτος δείχνει χαρακτήρα. Αρχικά παρότι ήταν το τρίτο φαβορί στον όμιλο κατάφερε να αφήσει έξω την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια να αποκλείσει την Πόρτο κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, όπως έκανε και με την Μπενφίκα.


Κυρίως όμως ήταν ο τρόπος και η τακτική που ο Ιντζάγκι χρησιμοποίησε για να αποφύγει το πρέσινγκ της Μπενφίκα με τον Μπαστόνι να έρχεται από την πίσω ζώνη και να δημιουργεί προβλήματα όπως έκανε και στο γκολ του Μπαρέλα. Και όλα αυτά με τον Λαουτάρο Μαρτίνες άσφαιρο για επτά σερί ματς, με τον Τζέκο τελευταία φορά να έχει σκοράρει στη νίκη επί της Νάπολι στο πρώτο παιχνίδι μετά το Μουντιάλ του Κατάρ!

Ίσως η Ίντερ θα έπρεπε να πιστεύει λίγο περισσότερο στον προπονητή της. Άλλωστε πέρυσι απώλεσε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική από την αιώνια αντίπαλο Μίλαν, έχοντας «αυτοκτονήσει» νωρίτερα σε εκείνο το ματς με την Μπολόνια μετά το τραγικό λάθος του τότε τερματοφύλακα Αντρέι Ράντου.

Γι αυτό και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου στην Πορτογαλία είπε μια ατάκα που λίγοι θα το καταλάβουν. «Παρακολουθήστε τους αγώνες και αφήστε τα αποτελέσματα στην άκρη». Η μοίρα του προπονητή όμως είναι συνυφασμένη με τα αποτελέσματα και αν η Ίντερ αποτύχει τόσο στο Κύπελλο (είναι στα ημιτελικά με την Γιουβέντους) όσο και στο πρωτάθλημα (να εξασφαλίσει μια θέση στο Champions League) το καλοκαίρι θα βρεθεί στο ταμείο ανεργία.

Τουλάχιστον κόντρα στην Μπενφίκα για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, η απόδοση και το αποτέλεσμα ταίριαξαν απόλυτα και ο Σιμόνε Ιντζάγκι παραμένει ζωντανός.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0