Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Η «Βασίλισσα» προστατεύει το στέμμα της

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Η «Βασίλισσα» προστατεύει το στέμμα της
 Η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχεται την Τσέλσι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (12/04, 22:00), για την πρώτη «πράξη» των προημιτελικών του θεσμού.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι συγκρούονται σε νοκ - άουτ φάση του Champions League με τις προηγούμενες δύο χρονιές να θέλει τον νικητή του ζευγαριού αυτού, να είναι εκείνος που θα σηκώσει το κύπελλο στο τέλος της σεζόν.

 Ήταν η Τσέλσι η ομάδα που έδωσε το πρώτο «χτύπημα» τη σεζόν 2020/21, όταν απέκλεισε την Ρεάλ (3-1 σ.σ.) στα ημιτελικά της διοργάνωσης ώστε αργότερα να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (1-0). Η Ρεάλ απάντησε στο «χτύπημα» την επόμενη χρονιά, όταν απέκλεισε τον αγγλικό σύλλογο στα προημιτελικά της διοργάνωσης (5-4 σ.σ.) ώστε κι εκείνη αργότερα να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, για 14η φορά, απέναντι στη Λίβερπουλ (1-0).

 Οι «μπλε» πήγαν στην Μαδρίτη έχοντας στις αποσκευές τους το αήττητο 6 παιχνιδιών ( 2Ν-4Ι) εναντίον των κυρίαρχων πρωταθλητών, σερί αποτελεσμάτων που είναι το μεγαλύτερο που έχει αντίπαλος, της κατόχου του τροπαίου Ρεάλ. Με μία ήττα σε επτά παιχνίδια συνολικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι στη «Βασίλισσα»  και με μία ήττα σε εννιά παιχνίδια απέναντι σε Ισπανικές ομάδες εκτός έδρας, το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ μπορεί να αισθάνεται φιλόδοξο πως μπορεί να βάλει δύσκολα απόψε στη Ρεάλ.
Αξιοσημείωτο για τον λονδρέζικο σύλλογο είναι πως ο Άγγλος τεχνικός, είναι ο τρίτος που θα κάτσει στον πάγκο της Τσέλσι φέτος, μετά τους Τόμας Τούχελ και Γκρέιαμ Πότερ.
 
 Από την άλλη το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι μετρά εννέα προκρίσεις σε νοκ - άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι σε συλλόγους της Premier League, συμπεριλαμβανομένου των τελευταίων τριών στη σειρά. Την περσινή σεζόν για να φτάσει στον τελικό, χρειάστηκε στα προημιτελικά να αποκλείσει την σημερινή του αντίπαλο Τσέλσι (5-4 σ.σ.) και στα ημιτελικά τη Μάντσεστερ Σίτι (6-5  σ.σ.), ενώ φέτος στην φάση των «16» άφησε εκτός συνέχειας τη Λίβερπουλ (6-2 σ.σ.).

Οι προηγούμενες συναντήσεις

Picture2_1.jpg

Παρότι έχασε με 3-2 η Ρεάλ σε εκείνο το παιχνίδι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, προκρίθηκε στα ημιτελικά της περσινής σεζόν, με συνολικό σκορ 5-4 και άνοιξε ο δρόμος για το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της.
 
 Σε εκείνο το ματς, η Τσέλσι ως κάτοχος του τροπαίου, προηγούταν με 3-0 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου 10 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Είχε καταφέρει να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού στο Στάμφορντ Μπιτζ και να έχει σκορ πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά το πλασέ του Ροντρίγκο στο 80ο λεπτό έστειλε το ματς στην παράταση. Με την κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά να δίνει την πρόκριση στους «μερένχες» στον έξτρα χρόνο.

Έτσι, μετά τον Μάϊο του 1968 και τα τρία γκολ που είχε πετύχει η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Ρεάλ στο τότε Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Τσέλσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που σκοράρει τρία γκολ στην έδρα της Ρεάλ, σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Picture3.jpg

Η νίκη της Ρεάλ με 3-1 για το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού στο Στάμφορντ Μπριτζ είχε μόνο ένα πρωταγωνιστή, τον Καρίμ Μπενζεμά. Τότε, ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε χατ - τρικ απέναντι στη Τσέλσι αφού είχε κάνει το ίδιο απέναντι στη Παρί Σεν Ζερμέν στην προηγούμενη φάση. Έτσι, έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει back-to-back  χατ - τρικ, μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2017), Λιονέλ Μέσι (2016) και τον Λουίζ Αντριάνο (2014). Παράλληλα, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις από τον οποίο δέχεται 3 γκολ.

Το τρίτο γκολ του Μπενζεμά πέρσι, ήταν το ενδέκατο (11) από τα συνολικά δεκαπέντε (15) που πέτυχε στη διοργάνωση τη σεζόν 2021/22. Με αυτό το γκολ άφησε πίσω του τον Ζιστ Φοντέν και τα 10 γκολ που είχε πετύχει τη σεζόν 1958/59, για να γίνει εκείνος ο Γάλλος με τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παίκτες κλειδιά

Ρεάλ Μαδρίτης: Καρίμ Μπενζεμά

Η πραγματικότητα είναι πως ο Γάλλος επιθετικός όταν έχει απέναντι του Αγγλικούς συλλόγους κάτι παθαίνει.
Ενδεικτικά, τα 10 τελευταία του γκολ στο Champions League τα έχει πετύχει απέναντι σε Τσέλσι (4), Μάντσεστερ Σίτι (3), Λίβερπουλ (3) και όλα σε νοκ - άουτ αναμετρήσεις.

Picture5.jpg

Τσέλσι: Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει σκοράρει 27 γκολ συνολικά στο Champions League και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα των Άγγλων με τα περισσότερα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πίσω από τον Ρούνεϊ (30). Φέτος, είναι ο τοπ σκόρερ για την Τσέλσι στο Champions League, με 3 γκολ. Επίσης, έχει συμμετοχή σε 5 γκολ της Τσέλσι προερχόμενα από open play.

Picture4.jpg


Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0