Football Talk

Το έκανε και αυτό ο Πεπ: «Κάστρο» το «Έτιχαντ», η καλύτερη έδρα αγγλικής ομάδας στο Champions League! (video)

Το έκανε και αυτό ο Πεπ: «Κάστρο» το «Έτιχαντ», η καλύτερη έδρα αγγλικής ομάδας στο Champions League! (video)

Μπορεί να θεωρείται ως μία unpopular επιλογή, αλλά είναι πράγματι ρεαλιστική! Το «Έτιχαντ» αποτελεί την καλύτερη έδρα αγγλικής ομάδας που έχει αγωνιστεί ποτέ στο Champions League στην εποχή της Premier League!

Δεν είναι το «Χάιμπουρι», δεν είναι το «Ολντ Τράφορντ», δεν είναι το «Άνφιλντ» ή το «Στάμφορντ Μπριτζ». Καμία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητες για 25 διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις σε επίπεδο Champions League.

Υπάρχει πλέον όμως μία ομάδα που όχι μόνο το έπραξε, αλλά το έκανε και με τον πειστικότερο τρόπο που θα μπορούσε. Ο λόγος φυσικά για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με τη νίκη της κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, σηματοδότησε το μεγαλύτερο αήττητο σερί αγγλικής ομάδας στο «σπίτι» της, από το 1992 και έπειτα και φυσικά στον 21ο αιώνα!

Μετρά πλέον 25 αναμετρήσεις δίχως ήττα στο Μάντσεστερ, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα από τη Λυών, την σεζόν 2018-19, με 2-1!

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει 25 παιχνίδια, με τους «πολίτες» να μετρούν 23 νίκες και δύο ισοπαλίες, την στιγμή που και ο Ολυμπιακός έχει περάσει, αλλά δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, προ τετραετίας, με συνέπεια να ηττηθεί με 3-0.

Ποια είναι όμως τα κορυφαία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες… 1500 ημέρες στο «κάστρο» της;

Τον Μάρτιο του 2019, η ομάδα του Πεπ επικράτησε με 7-0 της Σάλκε στην Αγγλία. Ποτέ δεν είχε καταφέρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κάτι καλύτερο, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται φέτος, κόντρα στη Λειψία, και πάλι με το ίδιο σκορ.


Ο προημιτελικός του Champions League της ίδιας αγωνιστικής περιόδου με την Τότεναμ. Επικό παιχνίδι, νίκη και αποκλεισμός για τη Μάντσεστερ Σίτι, ουδείς θα ξεχάσει όσα έγιναν με τον VAR στο φινάλε!


Η πρόκριση με την Παρί Σεν Ζερμέν, δύο χρόνια αργότερα, με εξαιρετική εμφάνιση, που την έστειλε και στον τελικό του Champions League. Δύο γκολ του Μαχρέζ, από ένα σε κάθε ημίχρονο, έστειλαν τους «πολίτες» ένα βήμα πριν από το τρόπαιο, με τον Τόμας Τούχελ όμως να το στερεί από τον Πεπ Γκουαρδιόλα


Δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται στη λίστα το περσινό 4-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ». Μπορεί το τελικό σκορ να μην ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο σύνολο του Γκουαρδιόλα, όμως η εξέλιξη του ματς, συνδυαστικά με την εμφάνιση των «πολιτών», καθιστά το παιχνίδι αλησμόνητο στη μνήμη μας.


Το τελευταίο ματς στη λίστα μας δικαιωματικά είναι το Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου. Ολοκληρωτική εμφάνιση των γηπεδούχων και απολύτως δίκαιη νίκη με 3-0 των Βαυαρών, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας!




Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0