Football Talk

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2: Με το... ενάμιση πόδι στα ημιτελικά οι «νερατζούρι» που άλωσαν τη Λισαβόνα! (video)

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2: Με το... ενάμιση πόδι στα ημιτελικά οι «νερατζούρι» που άλωσαν τη Λισαβόνα! (video)
Η Ίντερ πήρε ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα στην Λισαβόνα (2-0), σπάζοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό αήττητο 13 αγώνων της Μπενφίκα, και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.
Χάρις στα γκολ των Νικολό Μπαρέλα (51'), Ρομέλου Λουκάκου (82') αλλά και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Ονάνα, η Ίντερ απέδρασε από το «Ντα Λουθ» με μία σπουδαία νίκη (2-0) που της δίνει ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα-σοκ, μετά από αυτή από τη Πόρτο (1-2) για το πρωτάθλημα.


Η πρώτη ουσιαστική απειλή στην εστία ήρθε από τους γηπεδούχους στο 16ο λεπτό. Ο Γκριμάλντο έβγαλε «γλυκιά» σέντρα στη περιοχή της Ίντερ, με τον Ντιμάρκο να μην απομακρύνει σωστά και τον Ράφα Σίλβα με μονοκόμματο σουτ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ονάνα.

Από την άλλη, η μόνη ευκαρία για την Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ... οβίδα του Ατσέρμπι από μακρινή απόσταση, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Οι «νερατζούρι», όμως, μπήκαν δυνατά και κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος. Άνοιξαν το σκορ στη πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 51' ο βραχύσωμος Νικολό Μπαρέλα σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του Ιντσάγκι.

Μία τριπλή προσπάθεια της Μπενφίκα μέσα από τη μικρή περιοχή που κατέληξε σε ένα μπλοκαρισμένο σουτ ήταν η καλύτερη στιγμή της, την ώρα που η Ίντερ στην αντεπίθεση ήταν πολύ πιο επικίνδυνη. Ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Μκιταριάν σε τετ α τετ και τον Ντένζελ Ντάμφρις σε κεφαλιά, όμως η τρίτη επικίνδυνη στιγμή έφερε το 2-0.

Ο Ζοάο Μάριο έκανε χέρι σε σέντρα του Ντάμφρις, ο Λουκάκου εκτέλεσε και σκόραρε ξανά για την Ίντερ, που με αυτό το σκορ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Τα στιγμιότυπα:




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα (Σμιντ): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Μοράτο, Αντόνιο Σίλβα, Ζιλμπέρτο, Φλορεντίνο Λουίς (64' Νέρες), Τσικίνιο, Όρσνες, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Γκονσάλο Ράμος

Ίντερ (Ιντσάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ασέρμπι, Μπαστόνι (90+1' Ντε Φράι), Ντάμφρις (86' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (63' Γκόζενς), Μαρτίνες (63' Κορέα), Τζέκο (63' Λουκάκου)



Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0