Football Talk

Μπενφίκα – Ίντερ: Από το βαρετό 0-0 στην «μαγεία» των 7 γκολ

Μπενφίκα – Ίντερ: Από το βαρετό 0-0 στην «μαγεία» των 7 γκολ

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η προημιτελική φάση του Champions League. Μπενφίκα και Ίντερ θα αναμετρηθούν στην Πορτογαλία με την ελπίδα να καταφέρουν να βρεθούν στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με αφορμή την αναμέτρηση αυτή το BN Sports θυμάται το τελευταίο «ραντεβού» που είχαν δώσει πριν 19 χρόνια.

Προημιτελικά Champions League με την Μπενφίκα να υποδέχεται την Ίντερ στο «Ντα Λουζ» με μοναδικό στόχο για τους «αετούς» να καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Τελευταία συνάντηση των δύο ήταν πριν 19 ολόκληρα χρόνια για την φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τους «νερατζούρι» να έχουν 11αδα με ελληνικό «άρωμα».

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο έγινε στην Πορτογαλία, με τις άμυνες να «κλέβουν» τις εντυπώσεις. Σκληρό παιχνίδι με μετρημένες αξιόλογες φάσεις και το τελικό 0-0 να μην ενθουσιάζει τους ουδέτερους οπαδούς. Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε δύο εβδομάδες μετά, στην Ιταλία και κανένας δεν περίμενε πως οι ομάδες θα «ξεδίπλωναν» με τέτοια άνεση όλες τις επιθετικές τους αρετές στο χορτάρι.

Η Ίντερ με τον Γιώργο Καραγκούνη στο βασικό σχήμα, υποδέχθηκε στο Μιλάνο την Μπενφίκα σε έναν αγώνα που τα γκολ και το θέαμα (αυτήν την φορά) δεν έλλειψαν από κανέναν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά της αναμετρήσεις έδειξαν τις «άγριες» διαθέσεις τους. Βέβαια η «οβίδα» του Νούνο Γκόμες αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή στο 36ο λεπτό πάγωσε τις κερκίδες του «Τζουζέπε Μεάτσα», όχι όμως για πολύ.

Για καλή της τύχη η Ίντερ είχε στον αγωνιστικό χώρο τον Καραγκούνη. Ο «αιώνιος» αρχηγός τη Εθνικής Ελλάδος (μόλις μερικούς μήνες πριν την ιστορική κατάκτηση του EURO 2004) με δύο απανωτές προσποιήσεις, που θα ζήλευαν όλοι οι μεγάλοι αστέρες του αθλήματος, ξεμαρκαρίστηκε από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα και έδωσε στην κυριολεξία έτοιμο γκολ στον Μάρτινς. Ο Νιγηριανός επιθετικός το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν απλός να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-1 στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Αετός» ο Καραγκούνης - Ποδόσφαιρο - Πορτογαλία | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM  94.6

Στο δεύτερο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ένας άλλος «παλιός γνώριμος», ο Άλβαρο Ρεκόμπα. Ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε βρεθείς στην χώρα μας το 2008 για λογαριασμό του Πανιωνίου και μαζί με τον Φαμπιάν Εστογιανόφ συμπλήρωσαν ένα από τα πιο «αρρωστημένα» επιθετικά δίδυμα που έχουμε δει ποτέ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ρεκόμπα και Εστογιανόφ βάζουν τον Πανιώνιο στην αγορά της Ουρουγουάης |  Contra.gr

Ο Ρεκόμπα λοιπόν δεν χρειάστηκε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να κάνει αυτό που ήξερε καλύτερα, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με ξαφνικό συρτό σουτ έξω από την περιοχή στο 60’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ίντερ. Το παιχνίδι όμως δεν «έσβησε» εκεί, μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βιέρι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση των «νερατζούρι» και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Η Μπενφίκα όμως δεν ήταν διατεθειμένη να παρατήσει το παιχνίδι και ο Νούνο Γκόμες σκόραρε για δεύτερη φορά στο 67’ κάνοντας το 3-2 και ταυτόχρονα επανέφερε το άγχος στις τάξεις των οπαδών της Ίντερ.  

Οι εναλλαγές στο σκορ όμως δεν είχαν τελειωμό και ο Μάρτινς έκανε το 4-2 στο 70’ δίνοντας και πάλι «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην ομάδα του. Μέσα σε 10 λεπτά οι ομάδες πέτυχαν τέσσερα γκολ, με τον διαιτητή να μην προλαβαίνει να δείχνει την σέντρα του γηπέδου.

Dalla finale di Jair alla rumba di San Siro nel 2004: Benfica-Inter sorride ai nerazzurri

Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν στο 77ο λεπτό με το μονοκόμματο σουτ του Τιάγκο έξω από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Το τελικό 4-3 είδε την Ίντερ να προκρίνεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι με εφτά γκολ, τρία εκ των οποίων ήταν με τρομερά σουτ εκτός περιοχής, οι «νερατζούρι» πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συνέχεια της διοργάνωσης. Στην σημερινή (11/04) αναμέτρηση μεταξύ της Μπενφίκα με την Ίντερ για το Champions League και τα «μισά» να δούμε σε σχέση με το παιχνίδι του 2004 θα είμαστε άκρως ικανοποιημένη με το θέαμα.

Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0