Football Talk

Γκαμπριέλ Μαρτινέλι: Σκόραρε ξανά κόντρα στην... αγαπημένη του Λίβερπουλ, αλλά το «φλερτ» δεν ολοκληρώθηκε (video)

Γκαμπριέλ Μαρτινέλι: Σκόραρε ξανά κόντρα στην... αγαπημένη του Λίβερπουλ, αλλά το «φλερτ» δεν ολοκληρώθηκε (video)

Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι συνεχίζει να «σαρώνει» με την φανέλα της Άρσεναλ. Παρά το ότι οι «κανονιέρηδες» δεν έφυγαν νικητές από το Άνφιλντ, ο Βραζιλιάνος ξεχώρισε, συνεχίζοντας την... παράδοση με τα γκολ-αστραπή απέναντι στους Reds.

Το ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ στο Άνφιλντ (9/4, 2-2), μπορεί να μην είχε νικητή, ανέδειξε ωστόσο έναν μεγάλο πρωταγωνιστή που ακούει στο όνομα Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Τα στατιστικά του νεαρού Βραζιλιάνου μιλάνε από μόνα τους και αποτελούν τους λόγους για τους οποίους ο Αρτέτα του έχει δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στα κρίσιμα ματς της Premier League.

Ο 21χρονος επιθετικός των «κανονιέρηδων» έκανε το καθήκον του απέναντι στην Λίβερπουλ και μόλις στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους. Ο Μαρτινέλι σκόραρε σε ένα… ντεζαβού του προηγούμενου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Τον Οκτώβριο του 2022, οι Reds γνώρισαν την ήττα στο Έμιρεϊτς (3-2) με τον νεαρό Βραζιλιάνο να ανοίγει ξανά το σκορ από το πρώτο μόλις λεπτό κάνοντας το 1-0 για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Κλοπ φαίνεται πως είναι η αγαπημένη του αντίπαλος. Απέναντι σε κανέναν άλλον δεν έχει σκοράρει τόσες φορές όσες το έχει καταφέρει κόντρα στους «κόκκινους» (2).

Ο Μαρτινέλι φαίνεται πως έχει την… συνήθεια να βρίσκει πολύ νωρίς δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα των Λονδρέζων. Μόνο στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League έχει σκοράρει πρώτος 25  φορές, θέτοντας τους «κανονιέρηδες» σε θέση οδηγού. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε το ρεκόρ του συμπαίκτη και συμπατριώτη του, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Ο νεαρός φορ της Άρσεναλ, που δεν έχει ακόμα συμπληρώσει τα 22 του χρόνια, σε κάθε ματς αναδεικνύει την ποιότητα και το ταλέντο του. Μόνο στα τελευταία οχτώ παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος έχει σημειώσει επτά γκολ ενώ παράλληλα, έχει δημιουργήσει ένα ακόμα, απέναντι στη Λιντς. Συνολικά, στις 30 εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει την σεζόν 2022/23 της Premier League, μετράει 14 γκολ και 4 ασίστ!    

Έχοντας ξεπεράσει τους Βινίσιους (6) και Νεϊμάρ (13), είναι ο Βραζιλιάνος που έχει σκοράρει περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο στις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα απίστευτα νούμερά του στην Άρσεναλ, έχουν «βάλει φωτιά» στις φήμες που τον θέλουν να ανανεώνει σύντομα το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες». Ο Μικέλ Αρτέτα θέλει να «δέσει» τον 21χρονο επιθετικό, διότι όλα δείχνουν πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κομβικό παίκτη για την ομάδα των Λονδρέζων.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0