Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga: Η «μάχη» για την κορυφή καλά κρατεί - Το 2/2 του… νεοφερμένου Τούχελ (video)

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga: Η «μάχη» για την κορυφή καλά κρατεί - Το 2/2 του… νεοφερμένου Τούχελ (video)

Μια ακόμα αγωνιστική της Bundesliga (27η) ολοκληρώθηκε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Η Μπάγερν παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή με την Ντόρτμουντ όμως να μη έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. To BN Sports συγκέντρωσε τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν στις αναμετρήσεις του γερμανικού πρωταθλήματος.

1.Η Μπάγερν για 10η φορά υπερασπίζεται τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Η Μπάγερν Μονάχου, με το «σωτήριο» γκολ του Ματάις Ντε Λιχτ, πέρασε το εμπόδιο της Φράιμπουργκ (0-1) και ολοκλήρωσε την 27η αγωνιστική της Bundesliga διατηρώντας το βαθμολογικό της προβάδισμα. Πρόκειται για τη δέκατη συνεχόμενη χρονιά που οι Βαυαροί υπερασπίζονται τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς από τη σεζόν 2012/13 είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρωτάθλημα της Γερμανίας.





2.Οι Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν τις πιο «επικίνδυνες» επιθέσεις της Bundesliga

Η «μάχη» για την κατάκτηση της κορυφής θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση τη φετινή σεζόν της Bundesliga.Τόσο η περσινή πρωταθλήτρια Μπάγερν όσο και η Ντόρτμουντ είναι διατεθειμένες να τα δώσουν όλα για όλα με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι δύο ομάδες μετά τις νίκες τους στην 27η αγωνιστική, απέδειξαν πως εκτός του ότι είναι οι επικρατέστερες για την κατάκτηση του τίτλου, έχουν και τις δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, με τη Μπάγερν να έχει σκοράρει συνολικά 73 γκολ και τη Μπορούσια 57.     


3.Η Λεβερκούζεν του Τσάβι Αλόνσο είναι αήττητη σε 8 σερί παιχνίδια!


Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχθηκε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε εύκολα τη νίκη με 3-1. Ο Σαρντάρ Αζμούν κατάφερε να σημειώσει ένα φοβερό «buzzer beater» για τις «ασπιρίνες» (90+5’), μία ανάσα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Η ομάδα του Τσάβι Αλόνσο έχει παραμείνει «αλώβητη» στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της στη Bundesliga. Στις 19 Μαρτίου είχε κάνει μάλιστα την έκπληξη κερδίζοντας την πρωτοπόρο Μπάγερν με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 2-1.


4.Ο νεότερος που έφτασε τις 50 εμφανίσεις στην Bundesliga.


Ο Γιουσουφά Μουκοκό ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι μεταξύ Ντόρτμουντ και Ουνιόν Βερολίνου για την 27η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο 18χρονος επιθετικός ήταν αυτός που «σφράγισε» τη νίκη για τους Βεστφαλούς, με ένα γκολ στο 79ο λεπτό του αγώνα. Ο Μουκοκό πέρα του ότι σημείωσε το νικητήριο τέρμα, έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε τις 50 συμμέτοχες στην Bundesliga σε ηλικία μόλις 18 ετών. Φοράει τη φανέλα της Μπορούσια από το 2020 και έκτοτε έχει σημειώσει συνολικά 12 γκολ.
5.Δύο διαδοχικές νίκες για τον Τούχελ με τη Μπάγερν.


Ο Τόμας Τούχελ έκανε το 2/2 με τους Βαυαρούς στη Bundesliga, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θητεία του στην Μπάγερν. Ο Γερμανός τεχνικός στο ντεμπούτο του, είδε την ομάδα του να επικρατεί πολύ εύκολα απέναντι στη Ντόρτμουντ (1/4, 4-2) στο Αλιάνζ Αρένα στην προηγούμενη (26η) αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας κόντρα στη Φράιμπουργκ το Σάββατο (8/4) δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, ωστόσο ο Τούχελ και οι παίκτες του εν τέλει κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά στον βαθμολογικό πίνακα της διοργάνωσης.
 

6.Η Χοφενχάιμ με 3/3 νίκες δίνει «μάχη» για την παραμονή

Η Χοφενχάιμ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Σάλκε με 2-0,  φτάνοντας τις τρείς συνεχόμενες νίκες της. Οι γηπεδούχοι φαίνεται πως ανακάμπτουν από την δύσκολη περίοδο την οποία διένυσαν, παίρνοντας «ανάσα» 5 πέντε βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού.

 
Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0