Football Talk

ΑΕΚ - Άρης 3-1: Τσούμπερ ο «λυτρωτής», το... ξανάκανε και την έφερε στο +3! (video)

ΑΕΚ - Άρης 3-1: Τσούμπερ ο «λυτρωτής», το... ξανάκανε και την έφερε στο +3! (video)
Όπως και στην ανατροπή με τον Ιωνικό, μία «οβίδα» του Στίβεν Τσούμπερ και ένα... κερασάκι στο τέλος, έδωσε στην ΑΕΚ τη λύση κόντρα στον Άρη (09/04, 3-1), φέρνοντάς την στο +3 από τον δεύτερο στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, Παναθηναϊκό, και... περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «αιωνίων»!
Η ΑΕΚ φάνηκε να... κολλά για τρίτο σερί ματς εντός έδρας, αλλά δύο γκολ του Στίβεν Τσούμπερ (82', 90+') έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Άρη, ακριβώς όπως είχε κάνει και κόντρα στον Ιωνικό, χαρίζοντας τη νίκη στην «Ένωση» (08/04, 3-1)! Ο Λιβάι Γκαρσία είχε «ανοίξει» το σκορ στο 36' με πέναλτι, ενώ ο Χουάν Ιτούρμπε είχε ισοφαρίσει στο 45+'.

Κάπως έτσι, το πρώτο ντέρμπι στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Super League το «πήρε» το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα και βρέθηκε στο +3 από τον δεύτερο στον βαθμολογικό πίνακα, Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει στις 21:00 (09/04) τον Ολυμπιακό.

Σοβαρός τραυματισμός για τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, που έγινε αναγκαστική αλλαγή μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα του Άρη, Χουλιάν Κουέστα, και καταχειροκροτήθηκε στην OPAP Arena.


1o ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει σπουδαία ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ. Μόλις στο 2ο λεπτό, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία συνεργάστηκαν, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα προς τον πρώτο, αλλά η κεφαλιά του, αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Κουέστα.

Ο Άρης «απάντησε» στο 6ο λεπτό με τον Καμάτσο, που βρέθηκε σε θέση βολής, έστω κι από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο Ιτούρμπε δημιούργησε ξανά καλές επιθετικές προϋποθέσεις για τους «κίτρινους», βρίσκοντας τον Νταρίντα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν το έπραξε ούτε ο Γκατσίνοβιτς (14'), ούτε ο Αραούχο (17'). Εν τέλει, το έκανε ο Λιβάι Γκαρσία στο 36', από την «άσπρη βούλα».

Ο Ετέμπο ανέτρεψε τον Ελίασον εντός περιοχής, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο σέντερ φορ της ΑΕΚ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έκανε το 1-0 στο 36ο λεπτό.

Η «απάντηση» του Άρη, όμως, ήταν άμεση. Στο 45ο λεπτό, ο Νταρίντα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα «σταμάτησε» στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη, αλλά ο Ιτούρμπε που πήρε το «ριμπάουντ», διαμόρφωσε το 1-1 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του δευτέρου μέρους (55'), η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε μία κεφαλιά-πάσα στο 55ο λεπτό, στρώνοντας την μπάλα στον Αραούχο, αυτός πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (56'), ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του Ντουκουρέ, μετά από σέντρα του Πάλμα, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο 58ο λεπτό βρήκαν δίχτυα με τον Καμάτσο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά από επανεξέταση της φάσης από τον VAR. Στο 73ο λεπτό έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντουκουρέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ είχε τη δική της νέα μεγάλη ευκαιρία στο 79', όταν Πινέδα και Τσούμπερ συνεργάστηκαν άψογα, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα!

Εν τέλει, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής φέτος για την ΑΕΚ έδωσε και σε αυτό το ματς τη λύση.

Ο Στίβεν Τσούμπερ «έριξε» μία... οβίδα στο 82ο λεπτό, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην «Ένωση»! Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το ματς πήρε «άγρια» ομορφιά, ο Άρης έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, παραλίγο να το δεχτεί από τον Πινέδα στις καθυστερήσεις, αλλά ο Μεξικανός σημάδεψε το δοκάρι.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Τσούμπερ ήταν ξανά εύστοχος και με ωραίο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το 3-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Ο MVP

Αναμφισβήτητα ο Στίβεν Τσούμπερ. Χαρίζει τη νίκη στην ΑΕΚ και βάζει το... κερασάκι στις καθυστερήσεις.

H φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα στο 2ο λεπτό. Αν η ΑΕΚ είχε προηγηθεί τόσο νωρίς, κανείς δεν ξέρει τι πορεία θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Ελίασον (61' Φερνάντες), Γιόνσον (76' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (61' Πινέδα), Γκαρσία (90+7' Μοχαμάντι), Αραούχο (61' Τσούμπερ).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (82' Χριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29' Ενκουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταμπό, Ιτούρμπε (61' Οντουμπάτζο), Νταρίντα, Πάλμα (82' Μαζικού), Καμάτσο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0