Football Talk

Champions League: Το έπος της Ντόρτμουντ κόντρα στη Μάλαγα το 2013!

Champions League: Το έπος της Ντόρτμουντ κόντρα στη Μάλαγα το 2013!

Σαν σήμερα 9 Απριλίου, πριν από 10 ακριβώς χρόνια. Στο δρόμο για το Γουέμπλεϊ και τον γερμανικό εμφύλιο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ συναντά τη Μάλαγα στα προημιτελικά. Ανατροπή ολκής για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο επίσημος λογαριασμός του Twitter της Μπορούσια Ντόρτμουντ μας θύμισε ένα από τα πιο επικά ματς του Champions League την περασμένη δεκαετία. Πάνω στην ημέρα, στις 9 Απριλίου του 2013, η γερμανική αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η δις πρωταθλήτρια Γερμανίας, κοντράρεται με την ισπανική πρωτάρα Μάλαγα.

Η παρθενική συμμετοχή της Μάλαγα στο Champions League άρχισε με τη νίκη στα play off κόντρα στον Παναθηναϊκό (συνολικό σκορ 2-0). Προκρίθηκε από όμιλο με Μίλαν, Ζενίτ και Άντερλεχτ, απέκλεισε στους «16» την Πόρτο και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι συνέχισε την τρελή πορεία των Ισπανών. Στο δρόμο της η Ντόρτμουντ, της πρωτιάς σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι. Έκαμψε στους «16» την αντίσταση της Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-2 συνολικό).

Η Μπορούσια ήταν φαινομενικά το φαβορί, αν και η Μάλαγα έδειξε άγριες διαθέσεις σε όλη τη σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία έμεινε στο ισόπαλο 0-0. Η ρεβάνς; Να την πιείς στο ποτήρι. Ουδείς οπαδός της Ντόρτμουντ ξέχασε αυτό το ματς. 9 Απριλίου του 2013. Ο Χοακίν το 1-0 στο 25’. Ο Λεβαντόφσκι ισοφαρίζει στο 40’. Σοκ στο Βεστφάλεν και 2-1 η Μάλαγα με τον Ελισέου (82’). Το φινάλε; Απερίγραπτο. ας αφήσουμε τον εκφωνητή του Σταδίου των «κιτρινόμαυρων» να μας... ταξιδέψει.

Επική ανατροπή με γκολ των Ρόις στο 91’ και Φελίπε Σαντάνα στο 93’. Απίθανη πρόκριση με σκορ 3-2, μιας και ούτε το 2-2 θα ήταν αρκετό, αφού τότε θα είχε αποκλειστεί με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ. Η τρομερή πορεία της ομάδας του Κλοπ συνεχίστηκε στα ημιτελικά με το συνολικό 4-3 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον τελικό-εμφύλιο κόντρα στην Μπάγερν ηττήθηκε (1-2) και έμεινε με την πίκρα. Η Μάλαγα δεν έχει βγει ξανά έκτοτε στην Ευρώπη.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0