Football Talk

Με «κλειστά χαρτιά» και αυτοπεποίθηση στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός

Με «κλειστά χαρτιά» και αυτοπεποίθηση στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός

Θέλοντας να κρατήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του στην… τσίτα, ο Ζοζέ Ανιγκό δεν έδειξε το παραμικρό για την ενδεκάδα του μεγάλου ντέρμπι, ωστόσο ετοιμάζει την ομάδα του για παιχνίδι κυριαρχίας απέναντι στον Παναθηναικό.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Όπως είχε πράξει και την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έτσι και τώρα στην προετοιμασία του ντέρμπι με τον Παναθηναικό ο Ζοζέ Ανιγκό δεν θέλησε να αποκαλύψει στους παίκτες του τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Ο Γάλλος τεχνικός δεν έδειξε τίποτα, ούτε μέσω διπλού, ούτε μέσω ειδικών ασκήσεων και αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, είτε θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές του, με αυτούς που γνωρίζουν τον Γάλλο τεχνικό να τείνουν προς το δεύτερο ενδεχόμενο.

Ο Ανιγκό πήρε και ο ίδιος τα πάνω του, όπως και όλη η ομάδα με την εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, το κλίμα μεταστράφηκε άμεσα προς το καλύτερο και άπαντες στον Πειραιά πιστεύουν πιο πολύ από ποτέ στην ανωτερότητα της ομάδας τους και κατ επέκταση στην κατάκτηση του τίτλου. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζονται μεγάλες νίκες στα ματς που απομένουν. Ενδεχόμενο διπλό στη Λεωφόρο εξάλλου θα φέρει τον Ολυμπιακό τουλάχιστον δεύτερο μετά την 4η αγωνιστική των play off.

Συγκεκριμένα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναικό η αυτοπεποίθηση είναι πολύ ψηλά στους «ερυθρόλευκους» και κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Αυτοπεποίθηση που προκύπτει αφενός από τις δύο προηγούμενες φορές που αντιμετώπισαν τους «πράσινους» την φετινή σεζόν και κυριάρχησαν σε μεγάλα κομμάτια των παιχνιδιών και αφετέρου από την φόρμα της ομάδας που βρίσκεται σταθερά σε υψηλά στάνταρ (ακόμα και στην ισοπαλία κόντρα στον Άρη). Με λίγα λόγια ο Ζοζέ Ανιγκό και η ομάδα του ετοιμάζονται να πάνε στη Λεωφόρο και να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν ένα τρίποντο που αξίζει… χρυσάφι. Το πλάνο του Γάλλου τεχνικού και η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών θα είναι επιθετική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και ελπίζουν αυτή τη φορά να σταθούν πιο τυχεροί και πιο εύστοχοι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Όπως και στα δύο προηγούμενα φετινά ντέρμπι οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν να επιβληθούν στη μεσαία γραμμή και να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου. Το διαφορετικό που ενδεχομένως μπορεί να περιμένουν αυτή τη φορά είναι να δούμε τον Ολυμπιακό να πιέζει ακόμα πιο ψηλά και συντονισμένα την άμυνα του Παναθηναικού

 Σε ότι αφορά τα πρόσωπα οτιδήποτε και να ειπωθεί είναι παρακινδυνευμένο. Μπορεί Ανιγκό να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που κατέβασε την Τετάρτη. Δηλαδή τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνη, Μπιελ, Βαλμπουενά και Μπακαμπού. Μπορεί όμως σε αυτό το σχήμα να δούμε και κάποιες αλλαγές με τους Χάμες, Μασούρα και Σισέ να… κρυφοκοιτάζουν την ενδεκάδα. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο Ανιγκό για τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του, αφού δεδομένα σπαταλήθηκαν πολλές δυνάμεις την προηγούμενη Τετάρτη και ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη η ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Όπως και να χει θα μάθουμε λίγη ώρα πριν το ντέρμπι τις αποφάσεις του Γάλλου τεχνικού. 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0