Football Talk

Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: Διπλό... χρυσάφι κι εκτός ζώνης υποβιβασμού με «εντολή» Σεμπά! (video)

Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: Διπλό... χρυσάφι κι εκτός ζώνης υποβιβασμού με «εντολή» Σεμπά! (video)

Ο Σεμπά πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, «υπέγραψε» ένα σπουδαίο... διπλό για τον Ιωνικό (08/04, 1-0), βγάζοντας τους Νικαιώτες από τη ζώνη του υποβιβασμού της Stoiximan Super League!

Δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και όλο ανεβαίνει ο Ιωνικός. Την ίδια ώρα που οι Νικαιώτες στην Καρδίτσα έπεφταν στη δεύτερη κατηγορία, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της Λαμίας και του ΠΑΣ Γιάννινα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού (+2 από τον ουραγό Λεβαδειακό, στο +1 από τους προτελευταίους Φθιωτείς και ισόβαθμος με τον ΠΑΣ).
1ο Ημίχρονο

Το πρώτο 45λεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Οι Νικαιώτες ήταν εκείνοι που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και παρότι δεν παρήγαγαν φάσεις με ευκολία, ήταν σαφώς η πιο απειλητική ομάδα στο χορτάρι. 

Αντίθετα οι γηπεδούχοι πραγματοποιούσαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στη σεζόν και όχι μόνο. Τα «καναρίνια» δεν κρατούσαν τη μπάλα, έκαναν το ένας λάθος μετά το άλλο, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χουτετσιώτη, δεν είχαν «καθαρό μυαλό» και τίποτα γενικότερα δεν λειτούργησε για... λογαριασμό τους.

Μέχρι που στο 31' ο Φαντιγκά - αν και τραυματίας, κούτσαινε - έκανε ένα εξαιρετικό σλάλομ και κέρδισε φάουλ έξω από τα αντίπαλα καρέ. Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε αλλά η συμβολή του ήταν καθοριστική καθώς από τη δική του ενέργεια προήλθε η φάση που έδωσε τη νίκη στον Ιωνικό.

Στην εξέλιξη της εκτέλεσης του Κάνιας λοιπόν και μετά από σουτ του Μασάς που πήρε το «ριμπάουντ», ο Μλάντεν βρήκε την μπάλα με το χέρι και μετά από παρέμβαση του VAR, καταλογίστηκε η παράβαση. Ο Σεμπά ευστόχησε από τα 11 βήματα και αυτομάτως οι Νικαιώτες πήραν «κεφάλι» στο σκορ.

2ο Ημίχρονο

Η εικόνα του Παναιτωλικού ήταν κάκιστη και απολύτως εύλογα ο Γιάννης Αναστασίου προσώρησε σε αλλαγές (ντεμπούτο Στάγιτς ως μπακ, ο Χουάνπι πήγε στα άκρα) αφού καλούταν να διαφοροποιήσει άρδην την εικόνα των «καναρινιών».

Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν κάπως στην κατοχή αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Μάλιστα ο Ιωνικός ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στο να κάνει το 2-0.

Ο Μάντζης βρήκε κάθετα τον Σεμπά και εκείνος έστρωσε όμορφα στον Ελευθεριάδη που πλάσαρε μέσα από τα καρέ του Ανέστη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελληνα πορτιέρε.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Παναιτωλικός αύξησε την πιεσή του, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 73' (Καρέλης) και το 80' με τον Κολοβό.

Μέχρι που στο 89' έχασε ένα γκολ από αυτά που συνηθίζεται να λένε πως απλά δεν χάνονται. Ο Αποστολάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής στον Κολοβό που πλάσαρε εξ' επαφής αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Καρέλη που πήρε το «ριμπάουντ» να μην καταφέρνει επίσης να σκοράρει. 

Κάπως έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ιωνικός πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό.


MVP
Στην κατηγορία αυτή μπαίνουν οι στόπερ των φιλοξενούμενων. Τσιγκρίνσκι και Ρομαό έκαναν σπουδαία δουλειά και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να φύγει ο Ιωνικός με το διπλό.

Η φάση του Αγώνα
Μα φυσικά η χαμένη διπλή ευκαιρία στο 89' που θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λιάβας (42' Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46' Στάιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76' Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46' Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64' Ζοάο Πέντρο) και Καρέλης.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (32' Ελευθεριάδης), Σεμπά, Μαντζής και Μασάς (68' Ούγκο Σόουζα).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0