Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0: Ο Πίκφορντ έσωσε τα «ζαχαρωτά» από… διασυρμό! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0: Ο Πίκφορντ έσωσε τα «ζαχαρωτά» από… διασυρμό! (video)

Νίκη με χαρακτηριστική ευκολία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 2-0 της Έβερτον και να μπορούν να σκοράρουν πολύ περισσότερες φορές, αλλά τον Τζόρνταν Πίκφορντ να κρατά το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κυρίαρχη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ», στην έναρξη της 31ης αγωνιστικής της Premier League, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 2-0 και να… σώζονται από την εξαιρετική εμφάνιση του Πίκφορντ, από βέβαιο «διασυρμό», αναλογικά με την εικόνα τους.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε καταγράψει οκτώ κλασσικές ευκαιρίες σε μισή ώρα, με το 50% αυτών να είναι… τετ-α-τετ, προτού προηγηθεί με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Πόσο όμως είναι το σκορ μετά από 30 λεπτά στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Έβερτον;

Μηδέν εις το πηλίκο. Και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση ενός γκολκίπερ στο πρώτο μισάωρο μίας αναμέτρησης στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο 8ο λεπτό στέρησε από τον Μάρκους Ράσφορντ το 20ο του γκολ εντός έδρας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο 24’, ο Άντονι βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ, το πλασέ ήταν κακό και ο Άγγλος κράτησε το «μηδέν».

Εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, κατάφερε να σταματήσει το σουτ του Σάμπιτζερ, που δεν είχε κατεύθυνση πάντως προς τη γωνία.

Και στο 28’, δύο λεπτά πριν φτάσουμε στο μισάωρο, ο Πίκφορντ βρήκε απάντηση με το πόδι στην προσπάθεια του Ράσφορντ!

Εν τέλει, νικήθηκε από τον ΜακΤόμινεϊ, με το 1-0 να λαμβάνει χώρα στο 35ο λεπτό και τον Άγγλο να μην φέρει ευθύνη!

Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Σον Ντάις ισορρόπησε την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε με τον Ιγουόμπι στο 55’, αλλά ο Μαρσιάλ τελείωσε κάθε συζήτηση στο 74ο λεπτό, με συνέπεια τα «ζαχαρωτά» να ηττηθούν με… κάτω τα χέρια και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάσει σε μία δεύτερη, διαδοχική νίκη στο «σπίτι» της, δίχως να δει την εστία της να παραβιάζεται.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Ζάμπιτσερ (76' Φρεντ), Φερνάντες, Άντονι (60' Μαρσιάλ), Σάντσο (77' Έρικσεν), Ράσφορντ (81' Βέγκχορστ)

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Κόουλμαν (87΄ Πάτερσον), Ταρκόφσκι, Κιν, Γκόντφρεϊ (46' Μικολένκο), Ονάνα (60' Ντέιβις), Γκέιγ (60' Γκάρνερ), Ιγουόμπι, ΜακΝίλ, Γκρέι, Σιμς (70' Μοπέ)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0