Football Talk

Ντόρτμουντ: Το γήπεδο των Βεστφαλών μοιάζει… απόρθητο κάστρο! (video)

Ντόρτμουντ: Το γήπεδο των Βεστφαλών μοιάζει… απόρθητο κάστρο! (video)

Η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ουνιόν Βερολίνου (8/4) στην «καυτή» έδρα της, επιχειρώντας να διατηρήσει το σερί των καλών αποτελεσμάτων που έχει φέρει εκεί, αλλά και να βγει νικήτρια στη «μάχη» της δεύτερης θέσης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην Bundesliga, με την ομάδα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πλησιάζοντας μάλιστα επικίνδυνα την πρωτοπόρο Μπάγερν. Το Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ μοιάζει… κάστρο για τους αντιπάλους των Βεστφαλών, με τους «κιτρινόμαυρους» να πραγματοποιούν ένα φοβερό σερί νικών εντός της έδρας τους. 

Έχοντας ως κορυφαίους τους Μάρκο Ρόις, Γιούλιαν Μπραντ και Τζουντ Μπέλινχαμ, η Μπορούσια έχει επικρατήσει στα τελευταία επτά παιχνίδια που έχει παίξει στο γήπεδό της. Παραμένει αήττητη εντός έδρας από τον Αύγουστο του 2022, όταν η Βέρντερ Βρέμης έφυγε από το Ντόρτμουντ έχοντας πάρει την νίκη με 3-2. Έκτοτε, μετράει μόλις μία ισοπαλία (2-2) με την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. 

Οι Βεστφαλοί όχι μόνο έχουν «οχυρώσει» πολύ καλά το Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ, αλλά στην πλειονότητα των παιχνιδιών που έχουν κερδίσει εκεί, έχουν πετύχει ευρείες νίκες με την μεγαλύτερη να είναι εκείνη επί της Κολωνίας μόλις μία εβδομάδα πριν (18/3). Το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς επικράτησε 6-1 επί των φιλοξενούμενων, με τους Σεμπαστιάν Αλέ και Μάρκο Ρόις να πραγματοποιούν εκπληκτικές εμφανίσεις σημειώνοντας δύο γκολ έκαστος. Μετά τη νίκη αυτή, η Ντόρτμουντ βρέθηκε μια ανάσα πιο κοντά στην Μπάγερν, που προς το παρόν «ηγείται» της φετινής κούρσας για την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος.



Στις 19 Φεβρουαρίου, η Χέρτα γνώρισε την ήττα στο Ντόρτμουντ με το ευρύ 4-1 των Βεστφαλών. Ο Γιούλιαν Μπραντ, ο οποίος διανύει μια πολύ καλή σεζόν έχοντας σημειώσει συνολικά 8 γκολ, σκόραρε στο 90’ «υπογράφοντας» μια εμφατική νίκη για την ομάδα του.

Λίγο νωρίτερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2023, η Ντόρτμουντ σε μια σαρωτική εμφάνιση συνέτριψε την Φράιμπουργκ στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ με 5-1. Οι Αλέ και Μπράντ για ακόμα μια φορά «καθάρισαν» για τους κιτρινόμαυρους, με τον Ράφαελ Γκερέιρο μάλιστα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής μοιράζοντας στους συμπαίκτες του τρεις ασίστ. 



Τον Ιανουάριο (22/1), η Μπορούσια ξεκίνησε… με το δεξί την νέα χρονιά κερδίζοντας την Άουγκσμπουργκ με 4-3. Έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον 19χρονο υπερταλαντούχο μέσο, Τζουντ Μπέλινχαμ ο οποίος σημείωσε ένα γκολ και δημιούργησε ένα ακόμη, οι Βεστφαλοί ξεκίνησαν ένα σερί εκπληκτικών εμφανίσεων. Από την ημέρα εκείνη έως την ξαφνική ήττα από τους Βαυαρούς μόλις μία εβδομάδα πριν (1/4, 4-2), έμειναν αήττητοι για δέκα συνεχόμενα ματς, εκ των οποίων τα πέντε έλαβαν χώρα στο «σπίτι» τους. 



Το πάντα κατάμεστο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Μπορούσια εκεί, οπωσδήποτε δυσχεραίνουν το έργο της Ουνιόν Βερολίνου, που θα επιχειρήσει να… αλώσει το γήπεδο των αντιπάλων της στο πλαίσιο της κρίσιμης 27ης αγωνιστικής της Bundesliga

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0