Football Talk

Μπενφίκα - Πόρτο 1-2: Σπουδαία νίκη των «δράκων», συνεχίζουν να ελπίζουν για τον τίτλο! (video)

Μπενφίκα - Πόρτο 1-2: Σπουδαία νίκη των «δράκων», συνεχίζουν να ελπίζουν για τον τίτλο! (video)

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Πόρτο στο ντέρμπι της Πορτογαλίας απέναντι στη Μπενφίκα, με τους «δράκους» να επικρατούν με 2-1 και να μειώνουν τη διαφορά στους επτά βαθμούς!

Μπορεί η Μπενφίκα να προερχόταν από πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις, έχοντας σκοράρει από πέντε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια της, όμως η Πόρτο φρόντισε να της υπενθυμίσει πως το ντέρμπι της Πορτογαλίας, παραμένει… ντέρμπι.

Επικράτησε με 2-1 κόντρα στην ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, έμεινε για έκτο παιχνίδι αλώβητη στην έδρα της αντιπάλου της και μείωσε τη διαφορά στους επτά βαθμούς, με αμφότερες να έχουν δώσει από 27 αναμετρήσεις.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Οι «αετοί» προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό με αυτογκόλ του Κόστα, αλλά έδειξαν να αποσυντονίζονται πλήρως όταν ο Μπα αναγκάστηκε να φύγει από το παιχνίδι, για να παραχωρήσει την θέση του στον Ζιλμπέρτο.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Ουρίμπε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και η ολική ανατροπή έλαβε χώρα στο 54ο λεπτό.

Ο Ταρεμί σκόραρε ξανά κόντρα στη Μπενφίκα και παρότι αυτή επιχείρησε να πιέσει, αποδείχθηκε διόλου απειλητική, καταγράφοντας σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο μόλις μία τελική εντός στόχου… Το γκολ της!

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, έμοιαζε αναμενόμενη η πρώτη ήττα της Μπενφίκα στο 2023, εξαιρώντας τη διαδικασία των πέναλτι, με την Πόρτο να αποδεικνύει πως έχει βρει τον τρόπο να περνά νικηφόρα την τελευταία τετραετία από το «Ντα Λουζ»!


Μπενφίκα
: Βλαχοδήμος, Μπα (26' Ζιλμπέρτο Τζούνιορ), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς (58' Νέρες), Τσικίνιο, Μάριο, Ράφα Σίλβα, Άουρσνες, Γκονσάλο Ράμος

Πόρτο: Κόστα, Μανάφα (56' Μάριο (72' Σανούσι), Πέπε, Μαρκάνο, Γουέντελ (71' Μαρτίνες), Οτάβιο, Γκρούγιτς (57' Εουστάκιο), Ουρίμπε, Γκαλένο, Ταρεμί, Κόσα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0