Football Talk

Άρσεναλ: Θες πρωτάθλημα; Πρέπει να ξεπεράσεις τον μήνα - φωτιά που ακολουθεί!

Άρσεναλ: Θες πρωτάθλημα; Πρέπει να ξεπεράσεις τον μήνα - φωτιά που ακολουθεί!

Θα πει κάποιος πως απομένουν μόνο εννέα ματς. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αν δούμε και πάλι, τι ματς απομένουν στην Άρσεναλ, τότε δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσα είναι. Διότι συζητάμε για τρία ντέρμπι και ένα παιχνίδι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»!

Έχουμε περάσει πλέον στην τελική ευθεία. Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και αν θέλει να κάνει την υπέρβαση και να μπει στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές με τη διαφορά αναλλοίωτη, οφείλει να κερδίσει στο εν λόγω γήπεδο. Να κάνει δηλαδή κάτι, που δεν κατάφερε ποτέ με τον Μικέλ Αρτέτα ως στιγμής στον πάγκο!

Διανύει την καλύτερή της περίοδο αγωνιστικά. Είναι προφανές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Πώς αλλιώς μπορεί άλλωστε κανείς να κρίνει την φετινή Άρσεναλ, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει τους 70 βαθμούς, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας από τον Σεπτέμβριο, είναι σταθερότατη και συγκρίνεται μόνο με την εποχή των Invincibles, δίχως φυσικά κάποιος να ανέμενε ένα τέτοιο step-up μετά την περσινή 5η θέση.

Έχει κερδίσει πέντε συνεχόμενα ματς στο Λονδίνο, δίχως να δεχθεί γκολ. Κανένας άλλος σύλλογος της πόλης δεν έχει κατορθώσει κάτι ανάλογο στην πρωτεύουσα ιστορικά. Μετρά επτά σερί παιχνίδια μόνο με νίκες, έχοντας κατακτήσει 21 βαθμούς από τους… 21 διαθέσιμους. Για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League με τον Μικέλ Αρτέτα.

 

Και τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Εννέα ματς εκκρεμούν και οι «κανονιέρηδες» καλούνται για ακόμη μία φορά να αποδείξουν πως διόλου τυχαία είναι η φετινή τους πορεία. Όλα ξεκινούν στο «Άνφιλντ». Εκεί που πέρυσι ηττήθηκαν με 4-0, σε ένα ματς που ήταν «σβηστό», έως ότου ο Μικέλ Αρτέτα να τσακωθεί με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Σε ένα γήπεδο που έχει δεχθεί 22 γκολ στις έξι τελευταίες επισκέψεις της στην Premier League. Πρακτικά, η εστία της παραβιάζεται 3,5 φορές ανά ενενηντάλεπτο στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια. Την ίδια ώρα, έχει σκοράρει μόλις δύο φορές. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε 540 αγωνιστικά λεπτά, βρίσκει δίχτυα στο 1/3 των εξορμήσεών της στο «Άνφιλντ».

Ακολουθεί η εξόρμηση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το εντός έδρας ματς με τη Σαουθάμπτον και το ντέρμπι… τίτλου με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», στις 16 Απριλίου. Μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, οι «κόκκινοι» θα κληθούν να υποδεχθούν την Τσέλσι εντός έδρας και να ταξιδέψουν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για να συναντήσουν τη Νιούκαστλ.

Απλό; Σαφώς και όχι. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως σε κανένα από τα τρία τελευταία ματς που αναφέραμε, η Άρσεναλ πήρε βαθμό στην περσινή σεζόν. Θέλει λοιπόν την υπέρβαση; Η ευκαιρία είναι μπροστά της…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0