Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρωτιά στα πρόστιμα για τους «κόκκινους διαβόλους»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρωτιά στα πρόστιμα για τους «κόκκινους διαβόλους»

Μπορεί η Άρσεναλ να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέχει την κορυφή στα πρόστιμα που έχουν δεχθεί η ομάδες στην Αγγλία από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Μετά τον αγώνα με την Φούλαμ για τα προημιτελικά του FA Cup η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε άλλο ένα πρόστιμο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία φτάνοντας τα τρία μέσα στην σεζόν με το συνολικό κόστος τους να φτάνουν τα 230.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει καμία οικονομική δυσκολία στο να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό, όμως παραμένει πολύ υψηλό ακόμα και για τα επίπεδα της Premier League.

 Man Utd slapped with five-figure fine after FA Cup red card chaos against  Fulham | Football | Sport | Express.co.uk

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πλέον μαζί με το ποσό των 74.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν για το παιχνίδι με την Φούλαμ ανέβηκαν στην κορυφή της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα πρόστιμα. Έτσι ξεπέρασαν την Άρσεναλ που κατείχε αυτόν τον άτυπο τίτλο με το συνολικό ποσό των 210.000 ευρώ.

 

Ο «χορός» άνοιξε τον Οκτώβριο όταν έπεσε και η πρώτη «καμπάνα». Το ποσό που επιβλήθηκε στην ομάδα ήταν άνω των 90.000 ευρώ εξαιτίας της απρεπής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών απέναντι σε διαιτητές. Το παράπτωμα αυτό ήταν διπλό καθώς αναφέρεται σε δύο διαφορετικά παιχνίδια της Premier League στην διάρκεια μίας εβδομάδας (ένα εντός έδρας με την Νιούκαστλ και ένα εκτός έδρας με την Τσέλσι) όπου οι παίκτες της Γιουνάιτεντ περικύκλωσαν τον εκάστοτε διαιτητή εξαιτίας των αποφάσεων του.

 Man Utd hit with another FA charge for penalty protests in Chelsea draw |  Stadium Astro

Η συνέχεια έγινε τον Φεβρουάριο όταν φιλοξένησε στο «Όλντ Τράφορντ» την Κρίσταλ Πάλας για την 22η αγωνιστική της Premier League. Για τον συγκεκριμένο αγώνα δέχθηκε πρόστιμο πάνω από 62.000 ευρώ εξαιτίας της «αναμπουμπούλας» που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον Κασεμίρο να αποβάλετε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος χαφ έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλο του Γουίλ Χιούγκς με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Φτάνουμε πλέον στο σήμερα όπου προστέθηκε στο γενικό σύνολο το τελευταίο πρόστιμο από τον αγώνα του FA Cup με την Φούλαμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραδέχθηκαν την απρεπή συμπεριφορά τους προς το πρόσωπο του διαιτητή όταν «έπεσαν πάνω» του στο 71ο λεπτό του αγώνα για ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ τους.

 
Man Utd fined £65,000 for players' behaviour vs Fulham as they top list of  punished clubs this season | The Sun

Το πάθος και η ένταση χαρακτηρίζουν την ομάδα του Τεν Χαγκ, όταν όμως ξεπερνιούνται τα όρια θα πρέπει να επιβάλλεται και η ανάλογη τιμωρία.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0