Football Talk

Η UEFA θέλει να βελτιώσει το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία «συμβουλίου των σοφών»

Η UEFA θέλει να βελτιώσει το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία «συμβουλίου των σοφών»

Η UEFA προχώρησε στη δημιουργία ενός «συμβουλίου των σοφών» με αστέρες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα αποκτήσουν ανεξάρτητη φωνή για τα τεκταινόμενα στον ποδοσφαιρικό χώρο.

Όπως αναφέρει η ισπανική «Marca», η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δημιούργησε ένα συμβούλιο… σοφών του αθλήματος που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 4 Απριλίου στη Λισαβόνα και αναμένεται να είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα τέτοιο συμβουλευτικό όργανο υψηλού επιπέδου.

Η πρώτη συνεδρίαση αυτού του νέου οργάνου θα γίνει στη Νιόν στις 24 Απριλίου. Στόχος είναι να δίνεται ο λόγος σε ανθρώπους που προέρχονται από το ποδόσφαιρο, ώστε οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται να είναι όσο το δυνατόν για τη βελτίωση του αθλήματος.

Το κριτήριο για την επιλογή των μελών θα είναι η επιτυχία τους στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ θα λαμβάνονται υπόψιν οι τίτλοι τους, αλλά και αν έχουν πάνω από 100 συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες.

Θα μοιάζει περισσότερο με ένα φόρουμ, κατά το οποίο ποδοσφαιριστές και προπονητές θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση και την προστασία του ποδοσφαίρου.

Επιβεβαιωμένα μέλη της νέας Επιτροπής είναι οι:

Ζοσέ Μουρίνιο

Κάρλο Αντσελότι

Ζινεντίν Ζιντάν

Πάολο Μαλντίνι

Φάμπιο Καπέλο

Ζανέτι

Λουίς Φίγκο

Φίλιπ Λαμ

Ρόναλντ Κούμαν

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Ρίο Φέρντιναντ

Ράφα Μπενίτεθ

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Πετρ Τσεχ

Χουάν Μάτα

Μίκαελ Λάουντρουπ

Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς

Γιούργκεν Κλίνσμαν

Ρούντι Φέλερ

Ρόμπι Κιν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0