Football Talk

Άστον Βίλα: Ο ερχομός του Ουνάι Έμερι έδωσε πίσω στους «χωριάτες» τη χαμένη τους ελπίδα

Άστον Βίλα: Ο ερχομός του Ουνάι Έμερι έδωσε πίσω στους «χωριάτες» τη χαμένη τους ελπίδα

Ο Ουνάι Έμερι μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει να αναμορφώσει πλήρως την Άστον Βίλα και να φέρει την «άνοιξη» σε μια ομάδα που… φλέρταρε με τις τελευταίες θέσεις της Premier League.


Η Άστον Βίλα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στην τρέχουσα σεζόν της Premier League, καθώς βρίσκεται ήδη στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ουνάι Έμερι, παρέλαβε από τον Στίβεν Τζέραρντ τον Νοέμβριο του 2022, μια κυριολεκτικά διαλυμένη ομάδα που… πάσχιζε να διατηρηθεί στην 14η θέση.  Η έως τώρα θητεία του Ισπανού τεχνικού στην Άστον Βίλα όχι μόνο έχει θετικό πρόσημο, αλλά αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο σύλλογος λίγους μήνες πριν.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ (4/4, 2-1), η Βίλα ήταν ασταμάτητη και καθόλη τη διάρκεια του ματς είχε επιβάλει τον ρυθμό της, σημειώνοντας τελικά την 2η εκτός έδρας νίκη μέσα στον μήνα Απρίλιο. Το 2-1 των «χωριατών» σηματοδότησε την 10η επιτυχία του Ουνάι Έμερι στην Premier League, ο οποίος έχει καθίσει στην άκρη του πάγκου της ομάδας για μόλις 16 αγώνες! Πρόκειται για ένα ρεκόρ που μόνο 10 προπονητές έχουν καταφέρει να ισοφαρίσουν στην μακρόχρονη ιστορία της διοργάνωσης.      


Η Άστον Βίλα, υπό την καθοδήγηση του Έμερι, από τον Νοέμβριο και μετά έχει κατά μέσο όρο 2 βαθμούς ανά αγώνα, Μόνο δύο είναι οι ομάδες που έχουν υψηλότερα νούμερα, με την Άρσεναλ να πετυχαίνει 2.4 και την Μάντσεστερ Σίτι 2.1 βαθμούς ανά παιχνίδι αντίστοιχα. Οι αριθμοί αυτοί είναι ασύλληπτοι, αν αναλογιστούμε το που βρισκόταν αγωνιστικά η ομάδα επί εποχής Τζέραρντ.

Οι εκτός έδρας εμφανίσεις των «χωριατών» τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως είναι εκείνες που φέρνουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για το σύνολο του Έμερι. Η Βίλα έχει επικρατήσει στα 6 από τα 8 παιχνίδια έχοντας τον Ισπανό ως προπονητή. Από τα ματς αυτά, έχουν «μαζέψει» 19 βαθμούς με την μοναδική ομάδα που έχει περισσότερους να είναι η πρωτοπόρος Άρσεναλ (21). Επιπλέον, ενδεικτικό της βελτίωσής της Άστον Βίλα είναι το ότι τις 6 εκτός έδρας νίκες, τις είχε σημειώσει με τον Στίβεν Τζέραρντ σε 19 παιχνίδια!

Η Βίλα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Premier League όσον αφορά το σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει συνολικά 28 γκολ από τότε που ο Ουνάι Έμερι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Ο ασταμάτητος Όλι Γουότκινς, φαίνεται πως βγάζει τον καλύτερο εαυτό του υπό τις οδηγίες του Ισπανού, διότι έχει συμμετοχή στα περισσότερα από τα γκολ της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, στις 15 εμφανίσεις του με προπονητή τον Έμερι, μετράει εννέα τέρματα και τρείς ασίστ. Μόνο ο Σάκα και ο Χάρι Κέιν έχουν στο ίδιο διάστημα περισσότερες συμμετοχές σε γκολ.


Μόλις πέντε μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Ουνάι Έμερι ανέλαβε τα «ηνία» της Άστον Βίλα και ήδη η ομάδα πραγματοποιεί μια εξωφρενική πορεία στην Premier League. Τα έως τώρα πεπραγμένα του 51χρονου τεχνικού έχουν βελτιώσει ραγδαία την απόδοση του συλλόγου. Δεν μένει παρά να δούμε τι περισσότερο μπορούν να κάνουν οι «χωριάτες» και πόσο… ψηλά μπορούν να φθάσουν φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Βασιλική Μπαρτζιώτη 
www.bnsports.gr




  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0