Football Talk

O Ολυμπιακός ποτέ δεν πεθαίνει!

O Ολυμπιακός ποτέ δεν πεθαίνει!

Και ξανά προς τη δόξα τραβά. Κόντρα σε όλους και όλα ο Ολυμπιακός με καρδιά πρωταθλητή επικράτησε με ανατροπή του ΠΑΟΚ και έδειξε πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του στη «μάχη» του τίτλου.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Όταν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, κανείς, ποτέ δε μπορεί να ξεγράφει τον Ολυμπιακό και όσο και αν το παραπάνω αποτελεί κάτι σαν άγραφο κανόνα δε μπορείς παρά να μην εκπλήσσεσαι κάθε φορά που οι «Πειραιώτες» εμφανίζονται περίπου ως τελειωμένοι και εκείνοι απαντούν με κρότο.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά την ισοπαλία κόντρα στον Άρη, τον τρόπο που αυτή ήρθε και τα όσα ακολούθησαν με την παραίτηση με του Μίτσελ, πίστευαν πως ο Ολυμπιακός «τελείωσε» από τη «μάχη» του τίτλου. Είναι αλήθεια πως το κλίμα χάλασε απότομα, η εσωστρέφεια κυριάρχησε και αρκετοί, μεταξύ τους ακόμα και φίλοι του Ολυμπιακού, θεώρησαν πως ως εδώ ήταν. Δεν είχαν υπολογίσει όμως σε αυτό που λέμε καρδιά του πρωταθλητή, στο μέταλλο αυτό του συλλόγου και στο πόσο συνηθισμένος είναι να παλεύει μέσα στις δυσκολίες. 

Το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, φετινή εκδοχή των «ερυθρολεύκων». Ειδικά το πρώτο 20λεπτο δύσκολα θα το φανταζόταν κανείς. Απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού με κλασικές ευκαιρίες να έρχονται με κάθε τρόπο και να διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας Ολυμπιακός που κυριολεκτικά τρομοκρατούσε τον αντίπαλο. Και από το πουθενά στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς, 0-1. Και πάλι οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως η ψυχολογία της ομάδας παραείναι εύθραυστη για να το αντέξει και αυτό. Η αλήθεια είναι πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επηρεάστηκαν για δέκα λεπτά μόνο.

Παρόλαυτα δε μπόρεσαν να βρουν έστω το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το ημίχρονο.  Όταν σου στραβώνει τόσο πολύ ένα ματς «τελικός» όπως αυτό, τότε  δε θέλει και πολύ το άγχος και η πίεση να σε λυγίσουν, όμως όπως φάνηκε ο Ζοσέ Ανιγκό διαχειρίστηκε άψογα την πνευματική προετοιμασία των παικτών του. Η αυτοπεποίθηση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, το πλάνο δεν άλλαξε και όταν ο Μπακαμπού έφερε το ματς στα ίσα με εκείνο το καταπληκτικό γκολ, όλοι ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Ο Γάλλος βοήθησε την ομάδα του με τις αλλαγές δίνοντας την απαραίτητη φρεσκάδα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Όσο απότομα χάλασε το κλίμα το βράδυ της Κυριακής, τόσο ξαφνικά επέστρεψε στον Πειραιά η πίστη πως μπορούν να τα καταφέρουν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην πιο τρελή σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ας μην προτρέχουμε όμως. Αυτό που κέρδισε ο Ολυμπιακός με την χθεσινή του νίκη είναι ένα ξεκάθαρο προβάδισμα 6 βαθμών από τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση. Για τον τίτλο το επόμενο ματς είναι από τα πιο κομβικά της σεζόν και είναι αλήθεια πως από τα φετινά ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο κάτι χρωστάει το ποδόσφαιρο στους «Πειραιώτες». 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0