Football Talk

Λειψία - Ντόρτμουντ 2-0: Με τον Βέρνερ οδηγό, προορισμός είναι η κούπα (video)

Λειψία - Ντόρτμουντ 2-0: Με τον Βέρνερ οδηγό, προορισμός είναι η κούπα (video)

Η Λειψία έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που «καπάρωσε» ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του DFB Pokal. Η Ντόρτμουντ απογοήτευσε χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους στην άμυνα των «ταύρων» με το τελικό 1-0 να της αφήνει πικρή «επίγευση».

Λειψία και Ντόρτμουντ αναμετρήθηκαν στην «Red Bull Αρένα» με μοναδικό σκοπό την πρόκριση στα ημιτελικά του DFB Pokal. Οι «ταύροι» με μία ολοκληρωμένη εμφάνιση και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Βέρνερ πήραν το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Γερμανίας και περιμένουν πλέον ποια ομάδα εκ των Στουγκάρδη, Άιντραχτ και Φράιμπουργκ θα αντιμετωπίσουν. 

Ο Βέρνερ άνοιξε το σκορ για τους «ταύρους» στο 22ο λεπτό. Ο Σαμακάν με υπέροχη πάσα βρήκε τον αμαρκάριστο Γερμανό μέσα στην περιοχή και αυτός με ένα όμορφο τελείωμα έκανε το 1-0.



Κοντά σε δεύτερο γκολ βρέθηκε ο Βέρνερ στο 33’ αλλά αυτήν την φορά ο Κόμπελ είχε απάντηση στο σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της Λειψίας.

Ευτυχώς για τους Βεστφαλούς ο Κόμπελ βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα και κατάφερε να αποκρούσει και το σουτ του Λάιμερ στο 78’ που προήλθε από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του ίδιου.

Το παιχνίδι κλείδωσε ο Όρμπαν με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού κάνοντας το 2-0 στο 90+8’.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λειψία (Μ. Ρόζε): Μπλάσιτς, Σιμακάν, Όρμπαν, Γκβαρντιόλ, Χένρικς, Χαϊνταρά, Λάιμερ (87’ Καμπλ), Ράουμ, Σζομποσλάι, Όλμο ( 70’ Φόρσμπεργκ), Βέρνερ (78’ Σίλβα)

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς (85’ Μοντέστ), Σούλε, Βολφ (46’ Μουκοκό), Γκερέιρο, Τσαν, Όζκαν, Ρόις, Μάλεν, Μπραντ (63’ Μπέλιγχαμ)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0