Football Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος με ανατροπή και τώρα... Λεωφόρος!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος με ανατροπή και τώρα... Λεωφόρος!

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ με ανατροπή (3-1) και έτσι έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Μπακαμπού, Μασούρας και Ελ Αραμπί «υπέγραψαν» τον θρίαμβο των «ερυθρόλευκων» στο ντεμπούτο του Ανιγκό στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με σκορ 3-1, χάρη σε ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για την 3η αγωνιστική των play off της Super League. Με αυτό το «τρίποντο» οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στη μάχη του τίτλου και την επόμενη αγωνιστική θα βρεθούν στη Λεωφόρο για ένα ντέρμπι δίχως... αύριο με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ηττήθηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα, παρότι για μία ώρα παιχνιδιού ήταν μπροστά στο σκορ. Πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

 

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός πήγε με ορμή στον αγώνα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά είδε τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ.

Μέχρι το 15’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έξι τελικές, όμως στις πέντε εξ αυτών ήταν άστοχοι, ενώ στη μοναδική που «βρήκε εστία» ο Κοτάρσκι επενέβη σωτήρια. Η πρώτη απειλή των γηπεδούχων ήρθε μόλις στα 30 δευτερόλεπτα, με τον Μπιέλ να βρίσκει χώρο στα όρια της περιοχής, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ανάλογη ήταν η κατάληξη στο σουτ του Βαλμπουενά στο 7’, σχεδόν από το ίδιο σημείο με την ευκαιρία του Ισπανου. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ζίβκοβιτς στο 8’ έγινε αποδέκτης της μπάλας από βολέ του Κοτάρσκι και με μία επαφή επιχείρησε να νικήσει τον Πασχαλάκη, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε με άνεση.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξεκίνησε ένας μονόλογος του Ολυμπιακού για περίπου 10 λεπτά. Στο 14’ ο Μπακαμπού πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και «τσίμπησε» την μπάλα μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, όμως ο Κοτάρσκι έκανε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το «μηδέν». Στην εξέλιξη της φάσης, οι «ερυθρόλευκοι» που «έκλεψαν» την μπάλα, βγήκαν σε αντεπίθεση «τρεις εναντίον δύο», αλλά ο Φορτούνης επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αντί να πασάρει και το πλασέ του πέρασε άουτ.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 18’, αλλά αυτό δεν μέτρησε. Ο Μπακαμπού ήταν αυτός που σκόραρε, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έγινε κάτοχος της μπάλας.

Αυτό που δεν κατάφεραν λοιπόν οι γηπεδούχοι, το έκανε ο ΠΑΟΚ στο 22’, σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά. Ο Ζίβκοβιτς «έπαιξε» στον κενό χώρο για τον Σάστρε, εκείνος σέντραρε στο πρώτο δοκάρι και ο Μπράντον Τόμας πρόλαβε Παπασταθόπουλο και Μπα, για να σκοράρει με τη βοήθεια του δοκαριού.

5854813.jpg

Η «απάντηση» από πλευράς Ολυμπιακού ήρθε στο 25’. Ο Μπακαμπού με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Κουλιεράκη, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά μετά (29’) ο Ζίβκοβιτς στη δεύτερη προσωπική του ενέργεια στο παιχνίδι, προσπάθησε από μακρινή απόσταση να σκοράρει και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να «απογειωθεί» για να διώξει σε κόρνερ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο ακόμα ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων». Ο Βαλμπουενά στο 36’ με σέντρα ακριβείας, βρήκε το κεφάλι του Μπακαμπού, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Κροάτης γκολκίπερ πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ του Ρέαμπτσουκ και ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

2ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος δυναμικά, αλλά οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη στιγμή. Μετά από φάση διαρκείας στα «ερυθρόλευκα» καρέ στο 50’, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με ένα «έξυπνο» πλασέ προσπάθησε να κρεμάσει τον Πασχαλάκη, αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και δεν χρειάστηκε να κάνουν πολύ... υπομονή. Στο 59΄ο Ρέαμπτσουκ από τα αριστερά τροφοδότησε τον Μπακαμπού και εκείνος αφού βρήκε λίγο χώρο, εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε στη γωνία του ανύμπορου να αντιδράσει Κοτάρσκι για το 1-1.

5855017.jpg

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο. Όλα άλλαξαν όμως με την τριπλή αλλαγή που έκανε ο Ανιγκό στο 76’. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βρουσάι και εκείνοι τον δικαίωσαν με γκολ!

Στο 78’ ο Ελ Αραμπί σέντραρε από τα δεξιά, ο Χάμες Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά, με τον Κουλιεράκη στην προσπάθειά του να διώξει να κάνει «τσαφ». Ο Μασούρας το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

5855123.jpg

Ούτε δέκα λεπτά δεν πέρασαν μετά το 2-1 και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και τρίτο γκολ για να «καθαρίσουν» τη νίκη. Ο Ζίβκοβιτς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και μετά από έλεγχο του video ο ρέφερι Λετισιέ υπέδειξε πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την επαφή του Κοτάρσκι με την μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

Ως το φινάλε του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει, το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία νίκη που τον διατήρησε στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας.

MVP

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού παρότι σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, ήταν αυτός που έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με ένα τρομερό σουτ και τον ώθησε στην ανατροπή. Μέχρι την στιγμή που αντικαταστάθηκε μάλιστα ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

5855005.jpg

Η φάση του αγώνα

Το «τσαφ» του Κουλιεράκη στο 78’ έδωσε τη δυνατότητα στον Μασούρα να σκοράρει και να κρίνει το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζ. Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σωκράτης (57’ Σισέ), Μπα, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβικά, Χουάνγκ, Μπιέλ (76’ Μασούρας), Φορτούνης (76’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (61’ Χάμες), Μπακαμπού (76’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Φελίπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (69’ Νάρεϊ), Τάισον (69’ Ελ Καντουρί), Μπράντον Τόμας (69’ Ολιβέιρα).

 
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0