Football Talk

Προσφιλής… προορισμός ο Βόλος για την ΑΕΚ

Προσφιλής… προορισμός ο Βόλος για την ΑΕΚ

Μπορεί ο Βόλος τα τελευταία χρόνια να έχει εξελιχθεί σε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, την ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει εντός έδρας κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Εκτός έδρας βέβαια είναι μία άλλη εντελώς ιστορία.

Η ΑΕΚ πήγε στον Βόλο με έναν και μόνο στόχο, να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της τοπικής ομάδας και να παραμείνει στην κορυφή της Super League. Η «ένωση» κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το «Πανθεσσαλικό» για άλλη μία φορά.

Ο Βόλος χρόνο με το χρόνο δείχνει συνεχώς σημάδια εξέλιξης στον αγωνιστικό σχεδιασμό του, όμως στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στο «σπίτι» του παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στο να ανταπεξέλθει. «Οι κιτρινόμαυροι» σε συνολικά πέντε επισκέψεις στην Θεσσαλία (στα πλαίσια του πρωταθλήματος) έχουν πάρει τέσσερεις νίκες με τις περισσότερες εξ αυτών και με ευρύ σκορ.

Η πρώτη συνάντηση των δύο στην Θεσσαλία έγινε το 2020 με την ΑΕΚ να επικρατεί άνετα με 3-1. Την επόμενη χρονιά ο Βόλος κατάφερε να πάρει την μοναδική εντός έδρας νίκη του απέναντι στην «ένωση» με 1-0 χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δουβίκα. Έκτοτε οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν επιτρέψει στον Βόλο να «γευτεί» ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας μετρώντας τρεις σερί νίκες. Το 2022 η «ένωση» νίκησε και πάλι με 3-1 μέχρι που φτάνουμε στην φετινή σεζόν.

Μπορεί οι Θεσσαλοί να «πλήγωσαν» την ΑΕΚ στην «Ριζούπολη» μόλις στην 2η αγωνιστική με την τελευταία ήττα της σε εντός έδρας παιχνίδι μακριά από την Νέα Φιλαδέλφεια, όμως η άτυπη εκδίκηση δεν άργησε. Θριαμβευτικό διπλό με 4αρα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ενώ σήμερα (05/04) πήρε άλλη μία νίκη έστω και με το απλό 1-0.

Πέντε αγώνες για την ΑΕΚ με τέσσερεις νίκες και συνολικά γκολ 11-3, τουλάχιστον εντυπωσιακό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο Βόλος στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ μετράει μόλις μία ήττα, μία ισοπαλία και δύο νίκες.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους «ταιριάζουν» καλύτερα όπως φαίνεται.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0