Football Talk

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Η έμπνευση του Πινέδα... καθάρισε! (video)

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Η έμπνευση του Πινέδα... καθάρισε! (video)
Μπροστά σε περισσότερους από 6.000 φίλους της, η ΑΕΚ επικράτησε του Βόλου στο Πανθεσσαλικό με σκορ 1-0 (05/04) και έμεινε ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό (πέρασε από την έδρα του Άρη) στην κορυφή, μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Super League.
Η ΑΕΚ πέρασε και το «εμπόδιο» του Βόλου (05/04, 1-0), χάρις το «χρυσό» γκολ του Πινέδα μόλις στο 9ο λεπτό.

Δεύτερη σερί νίκη για την «Ένωση» στα Play Off και τρίτο ματς χωρίς να δεχθεί γκολ στο μίνι-πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Κάπως έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν αφήνουν τον Παναθηναϊκό να πάρει... ανάσα, συγκατοικώντας μαζί του στην κορυφή του μίνι-πρωταθλήματος των play off μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής.

«Πάρτι» στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου (εικόνες του οποίου σας μετέφερε το BN Sports που βρέθηκε εκεί) με περισσότερους από 6.000 φίλους της ΑΕΚ να δίνουν το «παρών» στον Βόλο, παρότι το ματς διεξήχθη ημέρα Τετάρτη.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Μπήκε με ορμή στο ματς και μόλις στο 9ο λεπτό, «άνοιξε» το σκορ.

Ο Λιβάι Γκαρσία πίεσε ψηλά, έγινε αποδέκτης της μπάλας, την «έτρωσε» στον Πινέδα, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0.


Η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ενώ ο Βόλος αδυνατούσε να γίνει απειλητικός. Η καλύτερη στιγμή, έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου, ήταν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, περίπου από τα 30 μέτρα, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με τους φιλοξενούμενος να έχουν ευκαιρία για γκολ, μόνο που αυτήν τη φορά, δεν είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από φάση διαρκείας, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί του πόδι, πέρασε εκτός εστίας.

Ο Βόλος είχε δύο καλές προσπάθειες για γκολ στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε τόσο την κεφαλιά του Κάτσε στο 51', όσο και το σουτ του Ντέλετιτς στο 64'. Νωρίτερα, Πινέδα και Γκαρσία συνεργάστηκαν ακριβώς όπως στο 1-0, αλλά το σουτ του Μεξικανού χαφ κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα (69'), ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα «ασφαλείας» στην ΑΕΚ. Ο Λούνα έκανε λάθος γύρισμα προς τον γκολκίπερ του Βόλου. Ο σέντερ φορ της «Ένωσης» πήρε την μπάλα, «άδειασε» τον Κλέιμαν, αλλά από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι δύο τελευταίες καλές ευκαιρίες για γκολ ήρθαν από την ΑΕΚ, όμως τόσο το σουτ του Αραούχο στο 77', όσο και του Τσούμπερ στο 82', «εξουδετερώθηκαν» από τον Κλέιμαν, με το 1-0 να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο ΜVP

Ο Ορμπελίν Πινέδα. Έχει «καταπιεί» πολλά χιλιόμετρα, ενώ το δικό του γκολ κρίνει το ματς.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη, πλην του γκολ της ΑΕΚ. Ήρθε νωρίς (9'), απέβαλε το άγχος από πάνω της και της επέτρεψε να διαχειριστεί το προβάδισμά της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (88' Μεταξάς), Κάτσε (81' Καρτάλης), Γκάγκι, Ταχάτος, Ντέλετιτς (88' Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (41' Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Ελίασον (90+3' Σιμάνσκι), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Πινέδα (74' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (84' Φερνάντες), Γκαρσία (74' Τσούμπερ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0