Football Talk

Μπάγερν: Γύρισε... 26 χρόνια πίσω με τον τρίτο διαδοχικό αποκλεισμό από το Κύπελλο!

Μπάγερν: Γύρισε... 26 χρόνια πίσω με τον τρίτο διαδοχικό αποκλεισμό από το Κύπελλο!
Η Μπάγερν υπέστη πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας (1-2 από τη Φράιμπουργκ) για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η αρνητική επίδοση αυτή γυρνάει τους Βαυαρούς 26 χρόνια πίσω...
Η Φράιμπουργκ πραγματοποίησε μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας , κερδίζοντας (2-1) στην «Αλιάνζ Αρένα» τη Μπάγερν Μονάχου, στο δεύτερο παιχνίδι της με τον Τούχελ στην άκρη του πάγκου.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι είναι πολυνίκεις του θεσμού με 20 κατακτήσεις, βλέπουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση να εξελίσσεται σε «αχίλλειο πτέρνα» τους τα τελευταία χρόνια!

Ο αποκλεισμός από τη Φράιμπουργκ ήταν ο τρίτος διαδοχικός της Μπάγερν στο συγκεκριμένο θεσμό. Είχε προηγηθεί ο περσινός διασυρμός από τη Γκλάντμπαχ με 5-0 στη φάση των 32, αλλά και ο αποκλεισμός-σοκ τη σεζόν 2020/21 στα πέναλτι από το Κίελο της Bundesliga 2 και πάλι για τη φάση των 32!



Η αρνητική επίδοση αυτή φέρνει μακρινές αναμνήσεις στο γερμανικό σύλλογο από μία εποχή που η Μπάγερν δε... κολυμπούσε στα τρόπαια. Τη σεζόν 1996/97, η Καρλσρούη την «πέταγε» εκτόςυπογράφοντας τον 11ο σερί αποκλεισμό της από το Κύπελλο. Από εκείνη τη σεζόν και έπειτα, οι Βαυαροί έσπασαν την «κατάρα» του Κυπέλλου, κατακτώντας το 12 φορές. Όμως, ουδέποτε είχαν αποκλειστεί πάνω από δύο χρονιές σερί, πράγμα που συνέβη χθες δια χειρός Φράιμπουργκ!

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0