Football Talk

Serie A και Ίντερ καταδίκασαν την ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου από οπαδό της Γιουβέντους

Serie A και Ίντερ καταδίκασαν την ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου από οπαδό της Γιουβέντους

Η Ίντερ και η Serie A κατά δίκασαν απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο επιθετικός των «νεραντζούρι», Ρομέλου Λουκάκου, από οπαδό της Γιουβέντους.

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας στις 4/4 μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός με τον Ρομέλου Λουκάκου να δέχεται μια άκρως καταδικαστέα ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των «μπιανκονέρι». Ύστερα από το καθοριστικό γκολ που πέτυχε, μια μερίδα οπαδών εξαπέλυσε ύβρεις κατά του Βέλγου επιθετικού, γεγονός που οι Ίντερ και Serie A έσπευσαν να καταδικάσουν μέσω ανακοινώσεων. 

Η ανακοίνωση της Serie A:

«Η Serie A καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και κάθε μορφή διάκρισης. Μερικά άτομα στις κερκίδες δεν μπορούν να χαλάσουν το θέαμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και δεν αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις όλων των φιλάθλων και των θεατών στο γήπεδο, που ευτυχώς ασπάζονται τις υψηλότερες αξίες του αθλητισμού. Οι ομάδες της Serie A, όπως έπρατταν πάντα, θα ταυτοποιήσουν τους ενόχους, αποκλείοντάς τους δια βίου από τα γήπεδά τους».

«Η καμπάνια Keep Racism Out και η συμφωνία που υπεγράφη πριν από δύο εβδομάδες με την UNAR (σ.σ. Εθνική Υπηρεσία κατά του Ρατσισμού) είναι αποφασιστικά βήματα δέσμευσης σε αυτήν την μακρά και αδιάκοπη μάχη, που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση: οι ρατσιστές και οι προσβολές τους θα βγουν εκτός γηπέδου»


Η ανακοίνωση της Ίντερ:    

«Είμαστε αδερφοί και αδερφές του κόσμου. Από τις 9 Μαρτίου 1908 αυτή ήταν η ιστορία μας. Θέλουμε να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και κάθε μορφή διακρίσεων. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι μόνο τόπος συγκινήσεων αλλά και ξεκάθαρων και κοινών αξιών, και αυτό που είδαμε χθες το βράδυ στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού της Γιουβέντους εναντίον της Ίντερ για το Coppa Italia στο Τορίνο δεν έχει θέση στο άθλημά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επαναλαμβάνουμε τη στήριξη, τη στοργή και την αλληλεγγύη μας στον Ρομέλου Λουκάκου, όπως κάνει ο κόσμος του ποδοσφαίρου από παντού μετά το περιστατικό. Μείνε δυνατός Ρομ, είμαστε μαζί σου»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0