Football Talk

ΑΕΚ: Επόμενη… πίστα Βόλος, με «αέρα» από την Τούμπα

ΑΕΚ: Επόμενη… πίστα Βόλος, με «αέρα» από την Τούμπα
Η ΑΕΚ πάει σήμερα να παίξει στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο (18:00 – COSMOTETV 1) σε ένα ακόμη παιχνίδι που μπορεί να την φέρει πιο κοντά στον τίτλο – Οι απουσίες, οι λύσεις και οι επιλογές του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Επόμενη πίστα «Βόλος» για την ΑΕΚ σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό. Μετά τη μεγάλη νίκη της Ένωσης στην Τούμπα την Κυριακή, επί του ΠΑΟΚ, όπου «παντρεύτηκε» με τις απώλειες βαθμών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πάει στο Βόλο με ένα μεγάλο «πρέπει»: να κερδίσει κι αυτόν τον αγώνα, ώστε να εκμεταλλευτεί, πιθανή, νέα απώλεια του Παναθηναϊκού (παίζει με τον Άρη στο Χαριλάου), αλλά και τη δεδομένη απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ ή και των δυο, αφού παίζουν το βράδυ μεταξύ τους στο Καραϊσκάκη.

Στο τέλος της ημέρας δηλαδή, η ΑΕΚ κερδίζοντας το απόγευμα στο Βόλο μπορεί να βρεθεί ακόμα και μόνη πρώτη στην κορυφή ή στη… χειρότερη να ξεφύγει κι άλλο από Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ ή και από τους δυο αν το μεταξύ τους παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο. Μόνο νίκη, λοιπόν, θέλει η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει στο πλευρό της πάρα πολλούς φίλους της, που θα τη στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια!

Ο προπονητής έχει δώσει στους παίκτες του να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει κανένα ματς εύκολο. Το γεγονός ότι ο Βόλος πήγε στη Λεωφόρο και πήρε ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, είναι ένα καμπανάκι που ήχησε και στην ΑΕΚ. Άρα πρέπει να μπει προσηλωμένη και συγκεντρωμένη η Ένωση (και) σε αυτό το ματς, γιατί η ζημιά μπορεί να γίνει.

Απουσίες έχει ο Αλμέιδα και μάλιστα σημαντικές, ειδικά στην άμυνα. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Σιντιμπέ, Μουκουντί, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, όπως και ο Μήτογλου, λόγω ίωσης.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι της ΑΕΚ πάντως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, εκ των προτέρων, την ενδεκάδα καθώς υπάρχουν πολλά σενάρια. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Ρότα και στόπερ τους ΒίνταΤζαβέλλα. Από εκει και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Αριστερό μπακ είναι πιθανό να δούμε τον Μοχαμάντι για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ και τον τραυματισμό του, με τον Χατζισαφί να παίρνει ανάσες. Στο κέντρο ένα σενάριο είναι να δούμε το δίδυμο ΣιμάνσκιΓιόνσον. Όμως είναι πιθανό να παίξει ένας από τους δυο και στον άξονα να περάσει ο Πινέδα ή ο Μάνταλος! Από εκεί και πέρα δεξιά φαβορί να ξεκινήσει είναι ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς ή ο Πινέδα και μπροστά δίδυμο οι Αραούχο και Γκαρσία. Υπάρχει κι άλλο σενάριο: να παίξει εκεί ο Πινέδα (ναι ο Μεξικανός μπορεί να παίξει παντού) και πιο μπροστά να είναι ο Αραούχο, με τον Γκαρσία να έρχεται από τον πάγκο.

Και παλι τονίζουμε πως όποια επιλογή παικτών κι αν κάνει ο Αλμέιδα δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη. Αυτό που θέλει να δει ο Αργεντίνος είναι οι παίκτες του να παρουσιαστούν σοβαροί στο Πανθεσσαλικό, να κερδίσουν το ματς και να εξαργυρώσουν το μεγάλο τους διπλό στην Τούμπα με μία ακόμη εκτός έδρας επικράτηση, που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στον τίτλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0