Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-1: Απέκλεισε τους Βάσκους του Βαλβέρδε και επέστρεψε στον τελικό, 19 χρόνια μετά! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-1: Απέκλεισε τους Βάσκους του Βαλβέρδε και επέστρεψε στον τελικό, 19 χρόνια μετά! (video)

Τεράστια επιτυχία για την Οσασούνα, η οποία απέκλεισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με φοβερό γκολ του Ιμπάνιεθ στην παράταση (1-0 η κανονική διάρκεια) και σε συνδυασμό με το 1-0 υπέρ της στην πρώτη αναμέτρηση, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa Del Rey, μετά από 19 χρόνια.

Η Οσασούνα με «γκολάρα» του Ιμπάνιεθ στην παράταση, έκανε τη μεγάλη έκπληξη, «πετώντας» εκτός την Αθλέτικ Μπιλμπάο, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Copa Del Rey!

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς ήταν αυτός που στο 33ο λεπτό έφερε το συνολικό σκορ στα ίσα, διαμορφώνοντας το 1-0 υπέρ της Μπιλμπάο, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να γίνεται ακόμη πιο πιεστική στη συνέχεια, αλλά να μην βρίσκει το πολυπόθητο γκολ στο ενενηντάλεπτο, ώστε να μην… χρειαστεί την παράταση.

Οι Βάσκοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ που θα του χάρισε την πρόκριση, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, η Μπιλμπάο συνέχισε να είναι απειλητική, όμως στο 116' η Οσασούνα βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση, ο Μονκαγιόλα σέντραρε από τα δεξιά και ο Ιμπάνιεθ με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κάπως έτσι, η Οσασούνα επιστρέφει στον τελικό του θεσμού μετά από το 2004, όταν ηττήθηκε από τη Μπέτις με 2-1, και αναμένει ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, θα τεθεί απέναντί της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0