Football Talk

Premier League: Η Τσέλσι το ήθελε πιο πολύ, αλλά η Λίβερπουλ «άντεξε» - Ασταμάτητες Μπράιτον και Βίλα! (video)

Premier League: Η Τσέλσι το ήθελε πιο πολύ, αλλά η Λίβερπουλ «άντεξε» - Ασταμάτητες Μπράιτον και Βίλα! (video)

Ανώτερη η Τσέλσι, πολλές χαμένες ευκαιρίες και δύο ακυρωθέντα γκολ, αλλά η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών άντεξε και δεν ηττήθηκε. «Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι, αμφότεροι χαμένοι, μεγαλώνει η απόσταση των «κόκκινων» από την τετράδα. Την ίδια ώρα, σπουδαία «διπλά» για Μπράιτον και Άστον Βίλα, μεγάλη νίκη της Λιντς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο ντέρμπι της παραμονής.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η Τσέλσι ήταν ανώτερη της Λίβερπουλ στο πρώτο ματς της στη μετά – Πότερ εποχή. Απείλησε με κάθε τρόπο, είχε ενέργεια, ήταν κινητική, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να συνδυάσει την επιστροφή του Καντέ στη βασική ενδεκάδα μετά από 9 μήνες, με ένα πολύτιμο τρίποντο.

Το σύνολο του Μπρούνο Σαλτόρ σκόραρε δις, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, αλλά για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς δεν σκόραρε. Όπως και με την Άστον Βίλα, έτσι και τώρα, η ιστορία επαναλήφθηκε, και η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών του Γιούργκεν Κλοπ – με τον Κώστα Τσιμίκα στη βασική ενδεκάδα – απέσπασε ένα βαθμό, που πιθανότατα… δεν της κάνει.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Τσέλσι στα πρώτα λεπτά απείλησε με τον Κόβασιτς που πέρασε και τον Άλισον, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε προτού περάσει την τελική γραμμή, ενώ, εκφραστής αρκετών επιθέσεων ήταν ο Ρις Τζέιμς από δεξιά. Ο Άγγλος φουλ μπακ ήταν εκείνος που στο 24' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στη φάση είχε υπάρξει οφσάιντ για... ένα γόνατο από τον Έντσο Φερνάντες. Μετά το ημίωρο οι «κόκκινοι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχαν καταφέρει να κάνουν ούτε μια επαφή με την μπάλα στην περιοχή του Κέπα, όμως, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ισπανός κλήθηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γκόμες εκτός περιοχής.

Το γεγονός πως η Τσέλσι έμεινε για 8ο πρώτο ημίχρονο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δίχως γκολ, ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση που είχε καταγράψει από την... παρθενική της συμμετοχή στην Premier League! Οι «μπλε» άρχισαν πλέον να έχουν κόντρα και την τύχη τους στα τετ-α-τετ που είχαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αρχικά ο Κόβασιτς σούταρε δυνατά και ψηλά όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ενώ, στο 50' ο Κόβασιτς έβαλε τον αγκώνα στην κόντρα στον Άλισον, σκόραρε, αλλά φυσικά δεν γινόταν να μετρήσει το γκολ...

Ο Φέλιξ έδινε ταχύτητα στις επιθέσεις των «μπλε», ενώ ο Σαλάχ μπήκε στο 65ο λεπτό για τους «κόκκινους» έχοντας και περισσότερες δυνάμεις τη νύχτα, όπου επιτρέπεται να έχει φάει κάτι στο περιθώριο του Ραμαζανιού. Τίποτα δεν άλλαξε ούτε με τις κινήσεις των δύο κόουτς από τον πάγκο, καλές φάσεις δεν έγιναν και το 0-0 ήρθε ως φυσιολογική συνέπεια. 

Μπόρνμουθ – Μπράιτον 0-2

Τεράστιο «διπλό» για τη Μπράιτον στο «Βιτάλιτι», με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να διατηρεί το αήττητο σερί που «τρέχει» εκτός έδρας από τον Οκτώβριο, αλλά να υπερασπίζεται και την εστία της, δίχως να δεχθεί γκολ, για πρώτη φορά μετά τις 21 Αυγούστου και το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αμύνθηκαν σωστά και βρήκαν το γκολ τους, ένα τέταρτο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρος. Ο τρόπος; Με ένα μικρό «αριστούργημα» του Έβαν Φέργκιουσον, που πήρε τη μπάλα από τον Μιτόμα με πλάτη προς την εστία και κατάφερε με τακουνάκι με το αριστερό, να τη στείλει στην απέναντι γωνία.

Από το 28ο λεπτό και έπειτα, η Άστον Βίλα κυνηγούσε το σκορ, αλλά δεν ήταν εφικτό για αυτή να αντιδράσει, καταγράφοντας μόλις μία εντός εστίας τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Λερμά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 50΄.

Την ίδια ώρα, η Μπράιτον είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι και με τον Γουέλμπεκ στο 84΄, με τον Νέτο να διατηρεί το 1-0, αλλά στο 90ο λεπτό δεν είχε περιθώριο αντίδρασης και ο Ενκίσο διαμόρφωσε από κοντά το τελικό αποτέλεσμα.

Σπουδαία νίκη λοιπόν για τους «γλάρους» και αναρρίχηση στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας τη Λίβερπουλ, από την οποία μετρούν ένα ματς λιγότερο.

Λέστερ - Άστον Βίλα 1-2

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο. Απίθανα πράγματα, πραγματική… μεταμόρφωση από τους «χωριάτες» και σπουδαία επικράτηση επί της Λέστερ με 2-1, σε ένα ματς που κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι και το φινάλε.

Είχαν την κατοχή της μπάλας και ευτύχησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, όταν ο Γουότκινς στο 24ο λεπτό σκόραρε σε έκτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι! Ωστόσο, η αντίδραση της Λέστερ, στο πρώτο παιχνίδι δίχως τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο, ήταν άμεση.

Ο Μπαρνς ισοφάρισε από στατική φάση, όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στην ισοπαλία, αλλά μία απερισκεψία του Ντριούσμπερι Χολ ήταν ικανή για να διαψεύσει κάθε σενάριο.

Πήρε δύο κίτρινες κάρτες στο 64’ και το 70’, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και η Λέστερ «πληγώθηκε» στο 87’. Πολλά λάθη σε μία φάση, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Τραορέ και αυτός με ένα απίθανο σουτ, έκανε το 2-1, σηματοδοτώντας την 3η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του και το 2ο «διπλό» της εντός του Απριλίου!

 
Λιντς – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1

Η Λιντς έκανε τρομερή επαναφορά στο παιχνίδι απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού, η ομάδα του Κούπερ... ψαχνόταν δίχως να ξέρει τι να κάνει, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε! Στο 12ο λεπτό ο Μανγκαλά εκμεταλλεύτηκε μια ασθενή απομάκρυνση του Κέιλορ Νάβας και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο «Έλαντ Ρόουντ», όμως, τα «παγώνια» έβγαλαν αντεπίθεση. Και είχε διάρκεια. Και ήρθε η ανατροπή από το πρώτο μέρος!

Στο 20' ο Χάρισον πήρε το γύρισμα του Σενέσι στα αντίπαλα καρέ και ισοφάρισε, το ... μονοπώλιο συνεχίστηκε, η Φόρεστ δεν μπορούσε καν να βρεθεί στο επιθετικό της τρίτο και στο 45' + 1' ο Σινιστέρα με ωραία ενέργεια και τελείωμα έκανε το 2-1!

Η Λιντς ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι ώστε να μην δώσει δικαιώματα στη Νότιγχαμ. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε στην επίθεση, είχε καλές στιγμές, μπήκε και ο Μπάμφορντ στο παιχνίδι ψάχνοντας τα γκολ, όμως δεν είχε την επιθυμητή έκβαση. Η δουλειά, ωστόσο, έγινε δίχως να χρειαστεί να παραβιαστεί ξανά η εστία του Νάβας, με το τελικό 2-1 να δίνει μεγάλη ανάσα στα «παγώνια» και να κρατάει – προσωρινά – οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη την Φόρεστ.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0