Football Talk

Ανιγκό: «Απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στον Μίτσελ!»

Ανιγκό: «Απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στον Μίτσελ!»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού έκανε ο Ζοζέ Ανιγκό, αναφερόμενος φυσικά στον προκάτοχό του, Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Η εποχή… Ανιγκό ξεκινά και επίσημα στον Ολυμπιακό, με τον «υπηρεσιακό» προπονητή των «ερυθρολεύκων» να μιλά για τον Μίτσελ και για τα πρώτα του συναισθήματα, από τη στιγμή που ανέλαβε την θέση του.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

Για τον Μίτσελ:

«Πρώτα από όλα θέλω να πω πως εδώ 7-8 μήνες δούλευα μαζί με τον Μίτσελ. Τον γνώρισα πάρα πολύ καλά και θέλω να εκφράσω τον απεριόριστο σεβασμό και την εκτίμηση μου για αυτόν. Ο Μίτσελ έχει δουλέψει πραγματικά πολύ καλά με την ομάδα και έχει προσφέρει πολλά και ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Το γεγονός πως έχουμε φτάσει σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή λέει τα πάντα και αποδεικνύει πόσο καλή δουλειά έχει κάνει. Θέλω επίσης να πω πως τον σκέφτομαι και τον αγαπάω πολύ.»

Για το αν περίμενε ποτέ πως θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν το είχα φανταστεί αυτό. Ποτέ δεν περίμενα πως θα έρθει αυτή η στιγμή, όμως πολλές φορές η ζωή μας εκπλήσσει. Οι συνθήκες της ζωής φέρνουν έτσι τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, αφού δουλεύω για τον Ολυμπιακό πρέπει να κάνω αυτό που ο Ολυμπιακός μου ζητάει. Είμαι καιρό κοντά στην ομάδα. Έχω δει και έχω μάθει πολλά πράγματα το διάστημα που βρίσκομαι εδώ και είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που μου ζητάει ο σύλλογος.»

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει και τι είναι αυτό:

«Σίγουρα αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το πνεύμα της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η ομάδα πρέπει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της. Μένουν 8 παιχνίδια ακόμα και το πιο πιθανό είναι τα μεγάλα παιχνίδια της χρονιάς να μην τα έχουμε παίξει ακόμα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν με πολλές πιθανότητες όλες τον τίτλο και εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί οι παίκτες να το πιστεύουν και να το προσπαθήσουν.  Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αυτό εξαρτάται και από τους ποδοσφαιριστές αλλά και από τους προπονητές οι οποίοι θα πρέπει να μεταδώσουν αυτό το πνεύμα στην ομάδα.»

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Φυσικά και πρόκειται για έναν τελικό και δεν είναι ο τελευταίος που θα δώσουμε. Αν παίξουμε καλά σε αυτό το παιχνίδι και στο επόμενο όχι, δεν θα έχει καμία αξία. Πρέπει όλα και τα 8 παιχνίδια να τα αντιμετωπίσουμε ως τελικούς και να δίνουμε σε κάθε αγώνα μέχρι το τέλος τον καλύτερο μας εαυτό. Διαφορετικά δεν έχει νόημα.»

Για το τι γνώμη έχει για τον ΠΑΟΚ:

«Προσπαθώ αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθώ στη δική μου ομάδα. Προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε πως και οι τέσσερις ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές ομάδες και αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει, κανείς δε μπορεί να προβλέψει ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτός που θα τα καταφέρει θα είναι σίγουρα αυτός με την περισσότερη σταθερότητα και τη μεγαλύτερη συνέπεια.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0