Football Talk

Ο Βαγγέλης Νικολάου στο BN Sports: «Πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, θα είναι υπέροχο να κατακτήσουμε το EURO» (video)

Ο Βαγγέλης Νικολάου στο BN Sports: «Πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, θα είναι υπέροχο να κατακτήσουμε το EURO» (video)

Η Εθνική Νέων επιστρέφει σε τελική φάση EURO μετά από οκτώ χρόνια και ο Βαγγέλης Νικολάου μίλησε στο BN Sports για την τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Νέων πέτυχε τον μεγάλο στόχο. Να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2023 που πρόκειται να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Μάλτα. Το σύνολο του Τάσου Θέου κατέκτησε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο της Elite Round, πάνω από τις Σλοβακία, Ιρλανδία και Εσθονία, με απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία, σημειώνοντας ακόμα μία τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το «εισιτήριο» για τα τελικά «σφραγίστηκε» μετά τη νίκη με 1-0 επί της Ιρλανδίας, ένα αποτέλεσμα που πανηγύρισαν με την καρδιά τους οι νεαροί διεθνείς.

Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας είναι ο Βαγγέλης Νικολάου, ο οποίος ανήκει στον Παναιτωλικό. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός (γεν. 3/6/2004) αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες που έδωσε η Εθνική Νέων στην Elite Round, ενώ στην πρεμιέρα απέναντι στην Εσθονία βρήκε δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις. Ο ίδιος μίλησε στο BN Sports για την πρόκριση της Εθνικής, το κλίμα μεταξύ των παικτών και την επιρροή του Τάσου Θέου στην ομάδα.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

- Περιέγραψέ μου τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο γκολ με την Ιρλανδία, μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και το πως ένιωσες εσύ.

«Όταν σκόραρε ο Σμυρλής έγινε χαμός. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Τρέξαμε όλοι μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσουμε. Θυμάμαι τον 4ο διαιτητή να προσπαθεί να μας συγκρατήσει, χωρίς να τα καταφέρει (γέλια). Πιστεύω ότι το παιχνίδι με την Ιρλανδία δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τα συναισθήματα ήταν άπειρα. Μετά το τέλος του αγώνα πήρα τηλέφωνο τους γονείς να τους πω τι έγινε. Ξέρω ότι μπορεί να είχαν δει τα πάντα, αλλά εγώ πετούσα από χαρά!».

- Πώς είναι το κλίμα μεταξύ σας;

«Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό και παίζει πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Στα αποδυτήρια μέσα είμαστε μία ωραία παρέα. Έχουμε τον Κεραμίτση και τον Κούτσια να μας εμψυχώνουν συνεχώς και τον Μπότη να μας πειράζει και να μας κάνει χαβαλέ. Είναι όλοι τους καλά παιδιά».

- Πόσο σημαντική είναι παρουσία του Τάσου Θέου στον πάγκο της Εθνικής και ποια ήταν η συμβουλή του για το κρίσιμο παιχνίδι με την Ιρλανδία;

«Ο κύριος Θέος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Όχι μόνο στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να μας ανεβάσει τη ψυχολογία και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Στο ημίχρονο του αγώνα με την Ιρλανδία μας είπε να κρατήσουμε μπάλα και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Χωρίς βιασύνες θα έρθει το γκολ. Πάντα πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε και έγινε».

- Τώρα πλέον είστε στην τελική φάση. Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε;

«Ο στόχος μας ανέκαθεν ήταν να προκριθούμε στα τελικά. Ήμασταν αποφασισμένοι για το 3/3. Πάντα πιστεύαμε στους εαυτούς μας και την πρόκριση. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και τη Σλοβακία, αλλά εντάξει σημασία έχει ότι ήρθε η πρόκριση. Τώρα που έγινε αυτό θα προσπαθήσουμε να περάσουμε τον όμιλο στη Μάλτα και μετά βλέπουμε. Φυσικά θα είναι υπέροχο να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε το EURO».

- Πώς αισθάνεσαι για την παρουσία σου και το γκολ με το εθνόσημο, αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

«Είμαι περήφανος που αντιπροσωπεύω τη χώρα μου. Είναι μεγάλη ευθύνη να φοράς το εθνόσημο και για αυτό πρέπει συνεχώς να δίνουμε το 101%. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στους στόχους μου. Να καταφέρω να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Παναιτωλικού και φυσικά το EURO με την Εθνική το καλοκαίρι».

 5847913.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0