Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της La Liga: Η… παρέλαση της Μπαρτσελόνα, η απτόητη Ατλέτικο και ο φουριόζος Μπενζεμά! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της La Liga: Η… παρέλαση της Μπαρτσελόνα, η απτόητη Ατλέτικο και ο φουριόζος Μπενζεμά! (video)

Νικηφόρα συνέχισαν και οι τρεις μεγάλοι της La Liga, με την υπερηχητική εντός των συνόρων Μπαρτσελόνα να φτάνει όλο και πιο κοντά στη μαθηματική στέψη. Χατ-τρικ στο… άψε σβήσε για τον αειθαλή Μπενζεμά, λυτρώθηκε ξανά από παίκτη που ήρθε από τον πάγκο η Ατλέτικο. «Τορπίλη» Ευρώπης από τη Βιγιαρέαλ, βαθιά ανάσα για τη Σεβίλλη.

Σχετικά Άρθρα

Η 27η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν θα λέγαμε ότι μας έκανε σοφότερους. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο), άλλες πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα συνέχισαν νικηφόρα, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται πέρα από τη μάχη της παραμονής και στην κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μετά την επικράτηση της Βιγιαρεάλ.

Το BN Sports περνά την 27 αγωνιστική της La Liga από… ακτίνες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

 

Συνεχίζει ακάθεκτη η Μπάρτελόνα

Άλλη μία εκτός έδρας αποστολή, άλλη μία απόδραση. Η Μπάρτσα του Τσάβι πήρε το 12ο της διπλό στην έδρα της ουραγού Έλτσε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια τιμή από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τον Λεβαντόφσκι να ανοίγει για 7η φορά το σκορ μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα και τον Ανσού Φατί να… ξανασυνδέεται με τα δίχτυα ,οι «Μπλαουγκράνα» προελαύνουν προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Ξέσπασε η Ρεάλ με τριπλέτα Καρίμ σε χρόνο… ντε τε

Η ήττα της πριν τη διακοπή στο Classico την έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου με τους Μαδριλένους να ελπίζουν πλέον σε θαύμα. Και με τα σπουδαιότερα να έρχονται (Champions League, ρεβάνς Κυπέλλου), τα «σπασμένα» πλήρωσε η Βαγιαδολίδ.

Οι «μερένγκες» τη φιλοδώρησαν με 6 γκολ (6-0) σε ένα ακόμα σόου του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σέντερ φορ πέτυχε χατ-τρικ σε 7 λεπτά, φτάνοντας τα 233 γκολ στη La Liga. Πλέον απέχει μόλις ένα από το να πιάσει τον εμβληματικό Ούγκο Σάντσες και περάσει στην 4η θέση όλων των εποχών.

Για μία ακόμα φορά, η αλλαγή του Σιμεόνε αποδείχθηκε… χρυσή

Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα της Κυριακής (2/4), ο Σιμεόνε χρειάστηκε τον λυτρωτή Κορέα για να συνεχίσει την εξαιρετική του παράδοση με τη Μπέτις (έχει χάσει μόλις ένα). Η Ατλέτικο βρήκε και πάλι τη λύση από τον πάγκο της (14ο γκολ από αναπληρωματικό), αποκτώντας «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την τρίτη θέση.

Με τον τρόπο αυτό οι «ροχιμπλάνκος» διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα 11 παιχνίδια (8 νίκες και 3 ισοπαλίες) και εδραιώνονται στην τρίαδα. Εκτός των άλλων, ο Όμπλακ συμπλήρωσε τα 389 ματς με τη φανέλα της ομάδας, πιάνοντας τον Ντιέγκο Γκοδίν στην κορυφή της λίστας των ξένων.

«Φωτιά» στη μάχη για τα αστέρια με υπογραφή Βιγιαρεάλ

Το «κίτρινο υποβρύχιο» αντεπιτίθεται και σκορπάει… τρόμο. Η Βιγιαρεάλ τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος τις τελευταίες αγωνιστικές και εν πολλοίς τα έχει καταφέρει. Οι κάτοχοι του Europa League τη σεζόν 2021, όχι μόνο απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τη Μπιλμπάο αλλά μείωσαν σε απόσταση αναπνοής από την 5η θέση.

Το «εξάποντο» κόντρα στη Σοσιεδάδ διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου με τον άνεμο να πνέει στο Μαδριγάλ πλέον «δούρειος».

Χαμογέλασε η Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Μεντιλιμπάρ

Μία σαφώς καλύτερη και πιο ήρεμη εβδομάδα ξεκίνησε στην Ανδαλουσία για τους Σεβιγιάνους καθώς η ομώνυμη ομάδα απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Στην πρεμιέρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, η Σεβίλλη απόδραση από την έδρα της Κάντιθ με τον «καυτό» Εν Νεσιρί να «κλειδώνει» τη νίκη και να δίνει… οξυγόνο στους Ανδαλουσιάνους.

Τα «κλειδιά» στην Παμπλόνα τα έχει ο Αρασάτε

Στην Οσασούνα ξέρουν τι πάει να πει σταθερότητα και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Ο Γιαγκόμπα Αρασάτε στην αναμέτρηση με τη Μαγιόρκα έφτασε το σημείο ορόσημο των 200 συμμετοχών στον πάγκο της ομάδας της Παμπλόνα, όντας φυσικά από τους μακροβιότερους τεχνικούς του ισπανικού πρωταθλήματος. Μονάχα την «πλάτη» του Πέδρο Μαρία Ζαμπάλζα βλέπει (340) στα του συλλόγου του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0