Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 28ης αγωνιστικής της Serie A: «Σοκ» χωρίς αντίκρισμα για Νάπολι, «ασπίδα» ο Μουρίνιο για Στάνκοβιτς (video)

Οι 5+1 στιγμές της 28ης αγωνιστικής της Serie A: «Σοκ» χωρίς αντίκρισμα για Νάπολι, «ασπίδα» ο Μουρίνιο για Στάνκοβιτς (video)

«Τεσσάρα» χωρίς άμεσες συνέπειες, μία ζώνη υποβιβασμού χωρίς σφυγμό κι ένας Ζοσέ Μουρίνιο που αποθεώθηκε. Όλα όσα «άφησε» η 28η αγωνιστική της Serie A.

Απομένουν δύο ματς για την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής της Serie A, αλλά τα «σπουδαία» έγιναν πριν την έλευση της Δευτέρας (03/04).

Η Μίλαν «διέλυσε» τη Νάπολι μες το «σπίτι» της, αλλά το... ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, την ώρα που Λάτσιο και Ρόμα παρουσιάστηκαν όσο σοβαρές έπρεπε. Από την άλλη, η Γιουβέντους συνεχίζει την προσπάθειά της, αλλά δεν κρατά την τύχη στα χέρια της.

Η 28η αγωνιστική της Serie A, μέσα από 5+1 στιγμές της που ξεχώρισαν

Υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές...


Ασταμάτηση καθ' όλη τη σεζόν, με ελάχιστες «στάσεις». Κι όμως, η Νάπολι ηττήθηκε και μάλιστα, με βαριά «τεσσάρα» μέσα στην έδρα της από τη Μίλαν. Από τη στιγμή που παραμένει στο +16, όμως, μόνο ως προς το γόητρό της μπορεί να την επηρεάσει. Αντιθέτως, για τη Μίλαν, πέραν των τριών βαθμών, ίσως είναι ένα σημείο τομής, για να πάρει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Άλλωστε, εκτός της κατάληψης μίας θέσης όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, υπάρχει και «ζωντανό» το Champions League. Εκεί, όμως, υπάρχει και ο κίνδυνος της... εκδίκησης.



Μακρύς ο δρόμος για τη Λάτσιο, αλλά οι τέσσερεις βαθμοί, είναι κάτι

Η Λάτσιο έκανε το καθήκον της κόντρα στη Μόντσα, παρέμεινε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A και παρά το «διπλό» της Μίλαν, διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τους «ροσονέρι». Σαφώς, με δέκα αγωνιστικές να απομένουν έως το τέλος της σεζόν, τέσσερεις βαθμοί δεν εξασφαλίζουν τίποτα, αλλά δίνουν το δικαίωμα στους «λατσιάλι» να κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια.



«Ασπίδα» για τον Στάνκοβιτς, ο Μουρίνιο

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά δεν είναι δυνατόν να λογίζεται ως δεδομένο. Ο προπονητής της Σαμπντόρια, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, έγινε «στόχος» των φανατικών οπαδών της Ρόμα, άκουσε να τον φωνάζουν υποτιμητικά «τσιγγάνο» κι αφού τους... ευχαρίστησε, είδε τον άλλοτε προπονητή του, Ζοσέ Μουρίνιο, να επεμβαίνει, σε ένα από τα highlight της αγωνιστικής.

Μία ακόμα και... καίγεται ο Ιντζάγκι

Η Φιορεντίνα προελαύνει, αφού κατέγραψε την 8η συνεχόμενη νίκη της, εντός κι εκτός ιταλικών συνόρων, επικρατώντας της Ίντερ (01/04, 1-0). Από την άλλη, όμως, ο «κλοιός» στενεύει για τον Σιμόνε Ιντζάγκι. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη, σε Ιταλία και Ευρώπη. Για την ακρίβεια, μόλις μία φορά απέφυγε την ήττα σε αυτές τις αναμετρήσεις και ήταν απέναντι στην Πόρτο. Ναι, σε εκείνο το ματς που... σφύριξαν ή έσπασαν τα δοκάρια στις καθυστερήσεις του, στέλνοντας εν τέλει την Ίντερ στα προημιτελικά του Champions League και όχι το παιχνίδι στην παράταση. Σίγουρα, η παρουσία στους «8», κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν λογίζεται ως φόβητρο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, αλλά δεν αρκεί για να... σώσει τον Ιντζάγκι, αν το σύνολό του συνεχίσει έτσι.



Η Αταλάντα, όσο κάνει το καθήκον της, θα «φρενάρει» τη Γιουβέντους

Το 3-1 υπέρ της Αταλάντα κόντρα στην Κρεμονέζε δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Οι «μπεργκαμάσκι» έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε να κάνουν, αλλά τον τελευταίο μήνα με τις γκέλες που έχουμε δει από τους «μεγάλους» της Serie A, δεν έμοιαζε και δεδομένο. Διατηρήθηκε στην έκτη θέση, στο +4 από τη Γιουβέντους, που νίκησε για πέμπτο σερί ματς κι όσο δεν βλέπει την Αταλάντα να χάνει έδαφος, η Ευρώπη παραμένει μακριά.



Στη ζώνη του υποβιβασμού φαίνεται πως δεν υπάρχει ελπίδα

Ήττα και για τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν είναι, όμως, ο απολογισμός αυτής της αγωνιστικής που προβληματίζει.

Η 18η Βερόνα μπήκε με ορμή στο 2023, μάζεψε 12 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, αλλά από τις 13 Φεβρουαρίου κι έπειτα, έχει μόλις δύο σε έξι ματς.

Από την άλλη, η προτελευταία Σαμπντόρια έχει δύο νίκες εντός του 2023, ενώ η τελευταία Κρεμονέζε μόλις μία, όταν «σόκαρε» τη Ρόμα. Ποια και πώς να σωθεί;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0