Football Talk

Ολυμπιακός: Το «φιλικό» με τον Άρη και άλλες ιστορίες για αγρίους

Ολυμπιακός: Το «φιλικό» με τον Άρη και άλλες ιστορίες για αγρίους

Πληρώνοντας αχρείαστα ρίσκα, κακές επιλογές του πάγκου και σοβαρά λάθη των ποδοσφαιριστών ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε ποδοσφαιρικά κόντρα στον Άρη και καλείται να συνέλθει άμεσα ενόψει της συνέχειας.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Λίγες ώρες έχουν περάσει μετά από ακόμα ένα… φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη και οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους. Κυρίως οι δύο ακόμα χαμένοι βαθμοί απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» που με τον τρόπο που ήρθαν τα πράγματα ήταν αν μη τι άλλο σοκαριστικό για όλους. Από αυτό το «φιλικό» τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έφυγαν με προβλήματα τραυματισμών, ενώ συν τοις άλλοις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο καλούνται να βρουν τον τρόπο να ανασυνταχθούν άμεσα, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι, καθώς μόλις την Τετάρτη υποδέχονται τον ΠΑΟΚ σε έναν πραγματικό τελικό και για τους δύο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά την 2η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Για να συμβούν όλα αυτά που είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χρειάστηκε να γίνουν πολλά πράγματα. Γεγονότα που αν έλεγε κάποιος πριν το ματς πως θα μπορούσαν να συμβούν όλα μαζί θα τον περνούσαμε για τρελό. Για να το πάρουμε από αρχή, το πρώτο μεγάλο λάθος, όπως αποδείχθηκε, ήταν ο αποκλεισμός του Ντόη από την αποστολή. Ο 20χρονος στόπερ αποτελεί μια ανακάλυψη του Μίτσελ που έχει παίξει βασικός πάνω από τη μισή σεζόν, αλλά προτιμήθηκε ο Ρέτσος.

Θα μπορούσε να είναι μια λεπτομέρεια το παραπάνω αν ο Ολυμπιακός εξαργύρωνε στον βαθμό που όφειλε την εξαιρετική του απόδοση στα πρώτα 70 λεπτά.  Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ, αλλά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον άλλα τόσα και να μην εξαρτάται από κανένα ατομικό λάθος που θα φέρει το παιχνίδι σε εύθραυστη ισορροπία στο τελευταίο κομμάτι του. Ενδεχομένως θα αρκούσε να μην αποχωρήσουν τραυματίες δύο από τους καλύτερους αν όχι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών στο παιχνίδι. Ο λόγος για τον Σέρτζι Κανός που αναστάτωνε με κάθε του κίνηση του άμυνα του Άρη και τον Ουσεϊνού Μπα που δεν επέτρεπε τον παραμικρό κίνδυνο για την εστία του Πασχαλάκη.

Μετά από μια τόσο κυριαρχική και απόλυτη εμφάνιση αρκούσε μια στιγμή για να γεμίσει ανασφάλεια ο πάγκος και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το μυαλό του Ρέτσου κόλλησε, ο Άρης μείωσε σε 2-1και μετά… όλα λάθος. Ο Μίτσελ δικαιολογείται από το γεγονός πως έπρεπε να διαχειριστεί και την κούραση αρκετών παικτών του από τα διεθνή παιχνίδια, αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να βρει λογική στην επιλογή να τελειώσουν το ματς οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς κλασικό σέντερ φορ και με τρία αμυντικά χαφ. Με τον Μασούρα στην κορυφή και τον Εμβιλά ή τον Κασάμι «10άρι».

“Είναι από τα βράδια που για 70 λεπτά ο προπονητής είναι καλός και για 20 όχι”, είπε λίγο μετά το ματς ο Ισπανός τεχνικός και η αλήθεια είναι όλοι δικαιούνται να κάνουν λάθη, μόνο που σε αυτό το σημείο της σεζόν όλα τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Σε ότι αφορά το βαθμολογικό, η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε στους 3 βαθμούς, αλλά το πρόγραμμα ζορίζει για τους Πειραιώτες και για να καλύψουν την χθεσινή γκέλα καλούνται να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Φάληρο και τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στη «Λεωφόρο».

Το δύσκολο είναι μπορέσουν ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του να αντιστρέψουν το κλίμα άμεσα, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να εμφανίσουν την ομάδα έτοιμη πνευματικά για τη απαιτητική συνέχεια. Αυτό, η ψυχολογική διαχείριση στις επιτυχίες και τις αποτυχίες των ομάδων θα είναι και το κλειδί στο μίνι πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0