Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 2ης αγωνιστικής των Play Off/Out της Super League: Η ζωγραφιά Μάνταλου-Αραούχο που έσβησε τη... μουτζούρα Κουλμπάκοφ και οι αυτόχειρες «αιώνιοι» (video)

Οι 5+1 στιγμές της 2ης αγωνιστικής των Play Off/Out της Super League: Η ζωγραφιά Μάνταλου-Αραούχο που έσβησε τη... μουτζούρα Κουλμπάκοφ και οι αυτόχειρες «αιώνιοι» (video)

Η εικόνα στην κορυφή της Stoiximan Super League άλλαξε για ακόμα μία φορά, ενώ στην «ουρά» ο αγώνας για παραμονή στην κατηγορία καλά κρατεί.

Σχετικά Άρθρα

Η 2η αγωνιστική των play off και των play out της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε και πάλι είχαμε σημαντικές ανακατατάξεις τόσο στην κορυφή της βαθμολογίας, όσο και στην «ουρά».

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «γκέλα» του Παναθηναϊκού με τον Βόλο (0-0) και με την σπουδαία νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ «πάτησε» κορυφή μαζί με το «τριφύλλι». Ο «αυτόχειρας» Ολυμπιακός ωστόσο, ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή.

Όσον αφορά τα play out η Λαμία σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής, την ώρα που ο ΟΦΗ έριξε στο «λάκκο με τα φίδια» των ΠΑΣ Γιάννινα και ο αγώνας για τη σωτηρία έχει πλέον τέσσερις... μονομάχους!


Η ασίστ του Μάνταλου και το «ζογκλερικό» του Αραούχο

Η πολύ σημαντική νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα με 1-0 φέρει την υπογραφή του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντίνος με ένα πανέμορφο και συνάμα δύσκολο σε εκτέλεση «βολ πλανέ», νίκησε τον Κοτάρσκι και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του. Για να βρεθεί όμως ο αρχηγός της «Ένωσης» τετ-α-τετ με τον Κροάτη γκολκίπερ, χρειάστηκε η διορατικότητα του Πέτρου Μάνταλου.

Ο Έλληνας μέσος είχε περάσει ως αλλαγή στο 70ο λεπτό του αγώνα και δέκα λεπτά μετά βρήκε με μία εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα στον κενό χώρο τον Αραούχο. Εκείνος έκανε μία κίνηση από αυτές που ξέρει καλύτερα. Κοντρόλ με το στήθος και εκτέλεση στην κίνηση. Ο Ίνγκασον τον είχε χάσει στη φάση και ο Κοτάρσκι αιφνιδιάστηκε από την ενέργεια του Σέρχιο, με αποτέλεσμα να έρθει το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους». Από την αρχή ως το φινάλε της φάσης μία εκπληκτική ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα.


Ο «σωτήρας» Κλείμαν

Ο Παναθηναϊκός είχε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Βόλο στη Λεωφόρο να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» και να παραμείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία των play off. Ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον... Κλέιμαν!

Το «τριφύλλι» κέρδισε πέναλτι στο 90+4’ όταν ο Παλάσιος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε γύρισμα προς το πέναλτι και ο Λούνα χρησιμοποίησε το χέρι για να σταματήσει την μπάλα. Ο Σπόραρ που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Κλέιμαν να διαλέγει σωστά γωνία και να αποκρούει. Έτσι, ο Παναθηναϊκός «πέταξε στα σκουπίδια» δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου και ο Κλέιμαν μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί «ρυθμιστής» του πρωταθλήματος στο φινάλε με αυτή την επέμβαση.


Το λάθος του Ρέτσου έβαλε ξανά στο ματς τον Άρη

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός άφησε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή να πάει χαμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 απέναντι στον Άρη, είδαν το προβάδισμα να... κάνει φτερά και τους «κίτρινους» να ισοφαρίζουν σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτός που τα «άκουσε» περισσότερο από τον κόσμο στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος στη φάση του 2-1 υπέπεσε σε μοιραίο λάθος. Στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη, δέχθηκε πίεση από τον Ιτούρμπε, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης μείωσε το σκορ. Έτσι, ο Άρης μπήκε ξανά στο παιχνίδι και ο... εφησυχασμός του Ολυμπιακού του έδωσε την ευκαιρία να φύγει από το Φάληρο με τον βαθμό της ισοπαλίας.


Ανατροπή... παραμονής σε 100 δευτερόλεπτα

Η Λαμία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού με σκορ 3-1 και πήρε μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Στη 2η αγωνιστική των play out η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου συνέχισε με το 2/2 λοιπόν, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κάνει μία απίθανη ανατροπή.

Στο 55’ η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε. Μάλιστα όλα συνέβησαν μέσα σε... 100 δευτερόλεπτα. Τόσος ήταν ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσα στο 1-1 του Μεντίνα (66’) και το 2-1 του Μαρτίνεθ (67’), με τη νίκη να πανηγυρίζεται με έξαλλο τρόπο στο φινάλε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.


«Διπλό» μετά από 22 χρόνια και μπελάδες για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στους Ζωσιμάδες με σκορ 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα χάρις το γκολ του Έρικ Λάρσον. Πρόκειται για την πρώτη νίκη των Κρητικών στα Ιωάννινα μετά από 22 χρόνια και τρίτη συνολικά στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων σε αυτό το γήπεδο.

Η συγκύρια ωστόσο δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τον ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα εδώ και 11 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα πλέον να έχει μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Ο προτελευταίος Ιωνικός είναι μόλις δύο βαθμούς πιο πίσω, ενώ ο τελευταίος Λεβαδειακός τέσσερις. Τα πάντα λοιπόν είναι ρευστά...


Ο «
elite» Κουλμπάκοφ και το λάθος που παραλίγο να τινάξει το πρωτάθλημα (ξανά) στον αέρα

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα είχε και αρνητικούς πρωταγωνιστές. Για την ακρίβεια έναν. Τον Λευκορώσο ρέφερι, Αλεξέι Κουλμπάκοφ, ο οποίος με μία απόφασή του στο 7ο λεπτό του αγώνα παραλίγο να «τινάξει στον αέρα» το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Άμραμπατ, αλλά ο διαιτητής, που ανήκει μάλιστα στην elite, το ακύρωσε, χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί! Οφσάιντ στην φάση δεν υπάρχει, αφού η μπάλα γυρίζει προς τον Κοτάρσκι από τον Σβαμπ, προτού ο Πινέδα την κλέψει, κι όμως για να συνεχιστεί το παιχνίδι αυτή τοποθετήθηκε εκεί που ξεκινάει την κούρσα ο Μεξικανός. Ούτε φάουλ έχει καταλογιστεί όμως, καθώς κανένας παίκτης της «Ένωσης» δεν υποπίπτει σε κάτι τέτοιο.

5851472.jpg

Μία φάση που φυσικά προκάλεσε την οργή των «κιτρινόμαυρων», ενώ μέχρι και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Εύλογο το ερώτημα λοιπόν, για το τι θα συνέβαινε τώρα στο πρωτάθλημα αν η ΑΕΚ δεν είχε φύγει εν τέλει νικήτρια από την Τούμπα...

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0