Football Talk

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Ο... ζογκλέρ Αραούχο έβαψε την κορυφή «κιτρινόμαυρη»!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Ο... ζογκλέρ Αραούχο έβαψε την κορυφή «κιτρινόμαυρη»!

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Super League μετά την «γκέλα» του Παναθηναϊκού. Σκόρερ για την «Ένωση» ο Σέρχιο Αραούχο με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 80’, μετά από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου. Οι «κιτρινόμαυροι» βέβαια έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Λευκορώσου διαιτητή Κουλμπάκοφ.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη μέσα στην Τούμπα με σκορ 1-0 εις βάρος του ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των play off της Super League και «πάτησε» κορυφή, μετά την «γκέλα» του Παναθηναϊκού.

Εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία μάλιστα σκόραρε τρεις φορές, αλλά Κουλμπάκοφ και VAR δεν μέτρησαν τις δύο πρώτες. Έντονες ήταν βέβαια οι αντιδράσεις της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, για τη φάση του 7ου λεπτού και το γκολ που σημείωσε ο Άμραμπατ. Τη λύση εν τέλει έδωσε ο Σέρχιο Αραούχο στο 80' με ένα «βολ πλανέ» μετά από ωραία ασίστ του Μάνταλου.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 65’, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτώβρη και την αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην «Ένωση». Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν στους 57 βαθμούς και πλέον είναι στο -6 από την κορυφή.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς καλύτερη από τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, ένα 45λεπτο που βέβαια σημαδεύτηκε από την απόφαση του Κουλμπάκοφ να μην μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο Άμραμπατ.

5851472_1.jpg

Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό, ο Σβαμπ έκανε λάθος γύρισμα προς τον Κοτάρσκι, με τον Πινέδα να κλέβει την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Άμραμπατ, ο οποίος σε κενό τέρμα την έσπρωξε στα δίχτυα. Ωστόσο ο Λευκορώσος ρέφερι είχε σφυρίξει νωρίτερα, χωρίς να έχει γίνει κατανοητό το γιατί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργή των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι μέσω αναρτήσεων στα social media έκαναν λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» και «τη μεγαλύτερη σφαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Η αγωνιστική δράση βέβαια συνεχίστηκε. Ο ΠΑΟΚ στο 17’ είχε δοκάρι, αλλά ο Ολιβέιρα ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Πορτογάλος και πάλι απείλησε με το κεφάλι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από εκεί κι έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν τη ηνία και πίεσαν αρκετά για το προβάδισμα, χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν. Ο Σιντιμπέ με ωραία πάσα στο 24’ έβγαλε τετ-α-τετ τον Πινέδα, αλλά ο Κοτάρσκι έδρασε εγκαίρως και πρόλαβε τον Μεξικανό. Παρόμοια φάση και στο 41’ με τον Γιόνσον να βγαίνει απέναντι στον Κροάτη γκολκίπερ μετά από βαθιά μπαλιά του Βίντα. Ο Ίνγκασον όμως πρόλαβε να βάλει το σώμα του εγκαίρως και να βγάλει εκτός πορείας τον Δανό, ο οποίος δεν κατάφερε να σουτάρει.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, με τον Πινέδα να μην μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι μετά από σέντρα του Άμραμπατ στο 45+1’.

2ο ημίχρονο

Πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν από πλευράς ΑΕΚ, με τον Αραούχο να κάνει ένα σουτ στο 50’, αλλά ο Ίνγκασον να βάζει και πάλι έγκαιρα «στοπ» στην μπάλα πριν φτάσει εστία. Σχεδόν αμέσως, ήρθε η «απάντηση» από τον ΠΑΟΚ. Στο 52’ ο Κουλιεράκης με κεφαλιά μετά από κόρνερ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «ασπρόμαυροι» σε εκείνο το διάστημα έχτισαν ρυθμό και απείλησαν ξανά με τον Ολιβέιρα στο 58’ αλλά το σουτ του Πορτογάλου πέρασε μακριά από την εστία. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταγωνιστής στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Μετά από πάσα του Κωνσταντέλια, ο Ολιβέιρα απέφυγε τον Τζαβέλλα και από πλάγια θέση, προσπάθησε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας γκολκίπερ ωστόσο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά τον έσωσε το δοκάρι αφού σταμάτησε την μπάλα σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή στο 73’. Ο Σάστρε από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή δοκίμασε να σκοράρει, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Από εκεί κι έπειτα η ΑΕΚ ανέβασε άρδην την απόδοσή της και πέτυχε γκολ με τον Τζαβέλλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον στο 78’, αλλά και αυτό ακυρώθηκε με τη συμβολή του VAR για οφσάιντ. Όπως φάνηκε και στο replay ο κεντρικός αμυντικός της «Ένωσης» ήταν εκτεθειμένος οριακά.

5851800.jpg

Αυτό που της στερήθηκε δις στο ματς, κατόρθωσε εν τέλει να πετύχει η ΑΕΚ στο 80’. Ο Πέτρος Μάνταλος με μία πολύ ωραία μπαλιά, έβγαλε σε θέση βολής τον Αραούχο, ο οποίος αφού έκανε κοντρόλ με το στήθος, εκτέλεσε στην κίνηση για να πετύχει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ως το φινάλε προσπάθησε να βρει γκολ ισοφάρισης και δημιούργησε ευκαιρίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ελ Καντουρί ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές στο 87’ και το 89’, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει το πρώτο σουτ, ενώ το δεύτερο πέρασε άουτ. Στο 90+2’ ήταν σειρά του Τάισον να δοκιμάσει το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η τελευταία φάση του αγώνα με τον Σοάρες στο 90+4’.

Ο MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο αφενός πέτυχε το γκολ της νίκης, αφετέρου ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

5851846.jpg


Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Αραούχο ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, αλλά το γκολ του Άμραμπατ που ακύρωσε ο Κουλμπάκοφ στο 7’ ξεσήκωσε αντιδράσεις από την πλευρά της ΑΕΚ και σίγουρα θα συζητιέται για καιρό.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Κρ. Μπάτσι): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (46' Ντάντας), Αουγκούστο (85' Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (61' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72' Κωνσταντέλιας).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82' Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46' Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63' Ελίασον), Πινέδα (71' Άμραμπατ), Αραούχο (82' Τσούμπερ).

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0