Football Talk

Ο τρόπος και το σχέδιο για να κερδίσει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Ο τρόπος και το σχέδιο για να κερδίσει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι δοκιμές του Αλμέιδα, τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα και το πλάνο της ΑΕΚ προκειμένου να πάρει μία μεγάλη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ.

 
 

Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα έχοντας περάσει δυο εβδομάδες όπου προσπάθησε να ηρεμήσει ψυχικά, να ανεβάσει ρυθμούς και να προετοιμαστεί κατάλληλα αγωνιστικά, προκειμένου να κάνει εκ νέου τη δική της βαθμολογική αντεπίθεση. Οι απώλειες βαθμών με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την κράτησαν στάσιμη. Γι’ αυτό και ο αποψινός αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χαρακτηρίζεται κομβικός για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ θέλει να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη και έχει το σχέδιο να το κάνει: Ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μουκουντί, στον ανέτοιμο Φαν Βέερτ, όπως και στον Φερνάντες που έμεινε στην Αθήνα. Οσοι είναι μαζί του στην αποστολή και αγωνιστούν το βράδυ, καλούνται να βγάλουν στο γήπεδο της Τούμπας, ό,τι δεν είχαν βγάλει στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος: συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα.

Το παιχνίδι θα έχει πολλή τακτική και όποια ομάδα δείξει αποφασισμένη να κερδίζει πρώτες και δεύτερες μπάλες θα έχει το πλεονέκτημα να βγάλει περισσότερες επιθέσεις και να πιάνει την αντίπαλη άμυνα σε δυσχερή θέση. Έτσι η ΑΕΚ καλείται να μην κάνει επιπόλαια λάθη στην άμυνά της, να βγάλει αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες και να κάνει γκολ τις φάσεις που θα φτιάξει.

Σχετικά με τη διάταξη της ΑΕΚ δεν θα έχουμε κάποια αλλαγή και ο Αλμέιδα θα κατεβάσει την ομάδα και σε αυτό το ματς με 4-1-3-1-1 και τις όποιες παραλλαγές του. Πολλά πάντως είναι τα ερωτήματα για την ενδεκάδα. Περιμένουμε αλλαγές, καθώς υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έρχονται από τραυματισμό. Στο τέρμα θα είναι πάντως ο Αθανασιάδης. Στην άμυνα τώρα δεξιά θέση διεκδικούν τόσο ο Ρότα όσο και ο Σιντιμπέ, ενώ και αριστερά θέση διεκδικεί ο Μοχαμάντι από τον Χατζισαφί. Ερώτημα και το κέντρο άμυνας: λογικά ως αριστερό στόπερ θα παίξει ο Τζαβέλλας αντικαθιστώντας τον Μουκουντί και δεξί στόπερ ο Βίντα. Μπροστά από την άμυνα ως «6άρι» θα είναι ο Σιμάνσκι, με τον Γιόνσον φαβορί να παίξει κοντά του στον άξονα. Αριστερό εξτρέμ είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Πινέδα και να μείνει στον πάγκο ο Γκατσίνοβιτς (είχε θέμα τραυματισμού μέσα στην εβδομάδα), ενώ δεξιά παίζεται η θέση μεταξύ Άμραμπατ και Ελίασον. Στην επίθεση σίγουρος είναι ο Αραούχο, ενώ αν ο Λιβάι Γκαρσία είναι στο 100% θα ξεκινήσει αυτός. Σε αντίθετη περίπτωση ο Τσούμπερ. Γενικά οτιδήποτε κι αν επιλέξει ο Αλμέιδα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Εχει δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0