Football Talk

Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Νίκη ελπίδας στο...«σπίτι» του! (video)

Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Νίκη ελπίδας στο...«σπίτι» του! (video)

Ο Ιωνικός επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0  στο Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης. Το αυτογκόλ του Καρμόνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σε μια σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους που τους «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διαδικασία των Play Out, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Πειστική εμφάνιση από τους Νικαιώτες, που είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμά τους.

 Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο νωρίτερα και τον προσπέρασαν στη βαθμολογία.

1ο ημίχρονο

Ο Ιωνικός μπήκε δυναμικά στον αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με ανεβάσματα του Μύγα από τη δεξιά πλευρά. Με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σάκιτς, όμως ο Τασουλής απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ πάνω στη γραμμή.

Από δυνατό γύρισμα του Μύγα στο 10ο λεπτο, ο Καρμόνα έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η υπεροχή του Ιωνικού συνεχίστηκε, με τον Μάντζη να εκτελεί ωραία έξω από την περιοχή στο 29ο λεπτό και τον Τσιφτσή να διώχνει σε κόρνερ. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε τον έλεγχο της μπάλας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες.

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο σύλλογος της Νίκαιας διαχειρίστηκε το προβάδισμά του. Ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν απείλησε τον Χουτεσιώτη.

Στο 57ο λεπτό, ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά την κοντινή κεφαλιά του Μάντζη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τασουλής επιχείρησε να νικήσει τον Χουτεσιώτη με μακρινό σουτ, όμως δε βρήκε στόχο.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μασάς, ο οποίος πέρασε τον Τσιφτσή αλλά δε μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε σταδιακά, με τον Ιωνικό να κρατάει το προβάδισμά του και να φτάνει σε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας, εν όψει της δύσκολης συνέχεια των Play Out.

MVP

Ο Γιώργος Μύγας ήταν εξαιρετικός για τον Ιωνικό, «δημιουργώντας» το γκολ και προκαλώντας πολλά ρήγματα από τη δεξιά πλευρά.

Η φάση του αγώνα 

Η ωραία ενέργεια του Μύγα στο 10ο λεπτό και η άτυχη στιγμή του Καρμόνα έκριναν το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Μασάς, Φατιγκά, Σεμπά, Μάντζης

Αστέρας Τρίπολης (Α. Μάντζιος): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Τασουλής, Αλάγκμπε, Σανταφέ, Μπερτόλιο, Ριέρα, Σίτο, Μπαράλες


Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0