Football Talk

Τσέλσι – Άστον Βίλα 0-2: Τα έχαναν οι «μπλε», τα έβαλαν οι «βίλανς» και πήραν… ιστορικό τρίποντο!

Τσέλσι – Άστον Βίλα 0-2: Τα έχαναν οι «μπλε», τα έβαλαν οι «βίλανς» και πήραν… ιστορικό τρίποντο!

Το απόλυτο «σοκ» για την Τσέλσι στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Άστον Βίλα, με τους Λονδρέζους να ηττώνται με 2-0, έχοντας αστοχήσει με κάθε πιθανό τρόπο στις στιγμές που τους δόθηκαν. Σπουδαίο «διπλό» για το σύνολο του Έμερι, τρίτο επί των «μπλε» στον 21ο αιώνα!

Δεν είχε κερδίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον Δεκέμβριο του 2011, αλλά ο Ουνάι Έμερι βρήκε τον τρόπο να γίνει ο 3ος μόλις διαφορετικός προπονητής της Άστον Βίλα που φεύγει νικητής από το εν λόγω γήπεδο στον 21ο αιώνα.

Για να συμβεί αυτό φυσικά και να καταφέρουν οι «βίλανς» να φύγουν αλώβητοι από το Λονδίνο, ήταν δεδομένο πως θα χρειαζόταν αρκετά μεγάλη δόση τύχης. Την είχαν με το μέρος τους, αξιοποίησαν τις στιγμές τους και το 2-0 είναι γεγονός.

Ένα μεγάλο λάθος του Κουκουρέγια στο 18ο λεπτό, είχε ως συνέπεια το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, με τον Γουότκινς να «σκάβει» τον Κέπα που βρέθηκε εκτεθειμένος από την άμυνά του.

Από εκεί και πέρα όμως, και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, παρακολουθήσαμε μία «μπλε» κυριαρχία. Στο 21’ ο Ζοάο Φέλιξ δεν σημάδεψε σωστά, στο 24o λεπτό ο Τσίλγουελ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και με τη συμπλήρωση 32 λεπτών, ο Μούντρικ βγήκε μόνος του απέναντι στον Μαρτίνες, αλλά έκανε ένα «τραγικό» τελείωμα.

Δύο λεπτά μετά, ο Τσίλγουελ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, από πολύ δύσκολη θέση, ενώ προτού περάσουν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Χάβερτς λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά ο Μαρτίνες τον σταμάτησε.

Με την ίδια διάθεση μπήκε η Τσέλσι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση ήταν εφικτή η ισοφάριση. Συνέβη μάλιστα το αντίθετο, με την Άστον Βίλα να κάνει δύο τα γκολ της, χάρη στο πρώτο γκολ του ΜακΓκιν στην σεζόν, ύστερα από 29 τελικές προσπάθειες.

Το σύνολο του Ουνάι Έμερι γύρισε ακόμη πιο πίσω στο γήπεδο για να προασπιστεί το προβάδισμά του, κινδύνευσε εκ νέου, ο Καντέ δεν κατάφερε να σκοράρει στο 77’ στην επιστροφή του και το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Σηματοδοτεί φυσικά μία τεράστια νίκη της Άστον Βίλα, μόλις την 3η δική της από το 2000 και έπειτα, τη στιγμή που η Τσέλσι συνεχίζει στην 11η θέση, στο -3 από την ομάδα του Ουνάι Έμερι με ίδια ματς και στο -11 από την τετράδα που οδηγεί στο Champions League!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0