Football Talk

Παναιτωλικός – Λαμία 1-3: Ανατροπή… παραμονής και μεγάλη βαθμολογική ανάσα! (video)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-3: Ανατροπή… παραμονής και μεγάλη βαθμολογική ανάσα! (video)

Σπουδαία νίκη για τη Λαμία με σκορ 3-1 κόντρα στον Παναιτωλικό εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή! Ήταν η δεύτερη νίκη των φιλοξενούμενων στα play out, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει με το 2/2 και πήραν έτσι βαθμολογική «ανάσα». Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί των νικητών στο φινάλε.

Η Λαμία κατόρθωσε να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στα play out της Super League και να πάρει μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), οι Φθιωτείς επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Για να το πετύχουν αυτό βέβαια χρειάστηκε να φτάσουν σε ανατροπή του σκορ, κάτι που το πέτυχαν μέσα σε 100 δευτερόλεπτα.

Έτσι, η Λαμία έφτασε τους 23 βαθμούς, τέσσερις παραπάνω από τον 13ο Λεβαδειακό, που νωρίτερα έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα στη Νίκαια, ανάμεσα σε Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 29 βαθμούς, αρκετά μακριά από σενάρια υποβιβασμού. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την έκβαση του αγώνα, καθώς δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό και μοιραία ηττήθηκε.

1ο ημίχρονο

Καλό ρυθμό είχε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με… φόρα στο ξεκίνημα του αγώνα και απείλησε τέσσερις φορές μέσα στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά με τον Κολοβό να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς. Ο Καρέλης ήταν αυτός που απείλησε στη συνέχεια τον Γκαραβέλη (5’) και τον Σενγκέλια στο 10’ να αναγκάζει τον Έλληνα γκολκίπερ σε επέμβαση. Ο Γκαραβέλης και πάλι στο 15’ έσωσε τη Λαμία καθώς απέκρουσε το σουτ του Μάρτενσον.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τη σειρά τους βρήκαν κάποιες ευκαιρίες. Ο Μαρτίνεθ στο 22’ απείλησε πρώτος τον Ανέστη, ενώ στο 33’ ήταν σειρά του Ασκόβσκι.

2ο ημίχρονο

Όλη ιστορία της αναμέτρησης «γράφτηκε» σε αυτό το ημίχρονο. Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού προειδοποίησε με τον Καρέλη στο 50’, βρήκε το γκολ πέντε λεπτά μετά. Συγκεκριμένα, Λιάβας και Καρέλης συνδυάστηκαν ωραία, με τον πρώτο να πλασάρει και την μπάλα να βρίσκει στον Σιμόν για να καταλήξει στα δίχτυα του Γκαραβέλη στο 55’.

Το γκολ όμως ήταν αυτό που χρειάστηκε η Λαμία για να… ξυπνήσει. Οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Βόκολου ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ανατροπή σχεδόν αμέσως. Ο Μεντίνα με κεφαλιά ήταν αυτός που έφερε το σκορ στα ίσα στο 66’, ενώ 100 δευτερόλεπτα μετά, τα πάντα είχαν έρθει «τούμπα». Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ ήταν αυτό που σημείωσε το 2-1, με ένα μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή του Ανέστη.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους 2-1 και το κατάφεραν με σχετική άνεση. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γκαραβέλη και μάλιστα δέχθηκε και τρίτο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνεθ, έβαλε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 90+5’ καθώς πλάσαρε τον Ανέστη σε τετ-α-τετ.


MVP

Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του και ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός ώστε η Λαμία να πάρει το «τρίποντο».

Η φάση του αγώνα

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «ψυχρολουσία» των γηπεδούχων από την ισοφάριση και 100 δευτερόλεπτα μετά έφερε «τούμπα» το σκορ, με ένα πολύ όμορφο γκολ μάλιστα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Κολοβός (75' Μόρσεϊ), Σενγκέλια (69' Ντίας), Ντουάρτε (83' Βοϊλης), Χουάνπι (75' Μπουζούκης), Καρέλης (83' Πέδρο Ζοάο).

Λαμία (Λ. Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Μεντίνα (71' Τσούκαλος), Ασκόφσκι (46' Καραμάνος), Τζανδάρης (58' Σλίβκα), Μαρτίνεθ, Βέργος (79' Στάνκο), Νούνιες (71' Μπεχαράνο), Σιμόν.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0